Меркел размаха пръст на Фейсбук, иска по-голям контрол

0

Меркел синьоСлед като в Русия спориха горещо за или против Фейсбук и жестоките обиди, които се разпространяват там, сега и Ангела Меркел избухна срещу социалната мрежа.

Ръководството на  Фейсбук трябва доста по-сериозно и активно да се бори с потребителите, които в момента необезпокоявани упорито  разпространяват в мрежата  ксенофобски и расистки коментари. Това каза германският канцлер Ангела Меркел в свое интервю.

„Когато хората използват  социалните мрежи за насъскването на една част от населението срещу друга, това не е морално, това е подсъдно и  не само държавата трябва твърдо да се противопостави на това, но и шефовете на Фейсбук също трябва да помогнат в борбата  с разпространението на подобни изказвания”, категорична е  Меркел.

Германският канцлер заяви, че  във Фейсбук съществуват  правила за ползване на форумите и е крайно  време те да бъдат приложени и на практика. Меркел е сериозно разтревожена от омразата, която бълват едни към други определени слоеве от германските граждани и че написаното после се прилага и в действителността, вербува съподвижници и поставя гражданския мир в опасност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *