МАФИЯ! Финансистът на Брендо, Пеевски и Борисов Оглавява Държавната банка, която Даде Пари на ГИНКА ДА КУПИ ЧЕЗ! Вижте кой е той:

4

Покрай скандала с покупката на ЧЕЗ-България от Гинка Върбакова, в медийното пространство изпълзя една персона, която ни е позната от фалита на КТБ преди няколко години. Става въпрос за финансиста Стоян Мавродиев, който по онова време като шеф на Комисията по финансов надзор „проспа“ разграбването на банката на Цветан Василев.

Оказа се, че сега Стоян Мавродиев оглавява „Българска банка за развитие“ – една от финансовите институции, които са декларирали, че ще отпуснат пари на Гинка Върбакова, за да купи активите на ЧЕЗ. Нека припомним, че първоначално Мавродиев излъга, че банката му нямала нищо общо със сделката между пазарджишката бизнесдама и чешката компания.

ВСИЧКО ЗА ГРЕХОВЕТЕ НА СТОЯН МАВРОДИЕВ ВИЖ ВЪВ ВИДЕОТО ПОД ТАЗИ СТАТИЯ:

По-късно обаче лъжата му бе опровергана от пиара на ЧЕЗ – Ладислав Кширх, който разкри, че ЧЕЗ получили писмо от „Българска банка за развитие“, в което Мавродиев декларирал, че банката му отпуска кредит от 65 млн. евро за фирмата на Гинка Върбакова.

„Българска банка за развитие“ всъщност е държавна банка. Справката показва, че неин основен акционер е Република България (с 99,99 % от дяловете). В тази финансова институция се съхраняват 2 млрд. лева държавни пари, предназначени уж да кредитират малкия и средния бизнес. Но, на практика, от държавните пари в банката се „облажват“ единствено олигарсите. Например: След фалита на КТБ, именно ББР спаси редица бизнеси на … Делян Пеевски.

Биографията на финансиста Стоян Мавродиев обаче далеч не се изчерпва с това. Името му нашумява покрай мега-делото срещу кокаиновия бос Евелин Банев- Брендо. Оказва се, че подписът на финансиста Мавродиев стои под редица документи на офшорките на Брендо. На няколко пъти прокуратурата привиква Мавродиев като свидетел по делото срещу кокаиновия бос, но той така и не се явява.

Въпреки че от години му се носи славата на финансист на мафията, през 2009 г. Стоян Мавродиев е назначен за личен съветник на Бойко Борисов при първия мандат на ГЕРБ.

А след това пък, ГЕРБ го избират за шеф на Комисията по финансов надзор (КФН). Именно по това време Булгартабак попада в ръцете на Делян Пеевски – момчето за мръсни поръчки на Бойко Борисов.
А малко по- късно, се стига и до фалита на КТБ. Който бива също „проспан“ и „пропуснат“ от Стоян Мавродиев, като шеф на КФН.

Независимо от това, скандалният финансист получава още по- висок и отговорен пост – поверена му е Българска Банка за Развитие, в която държавата съхранява над 2 млрд. лева. А Мавродиев използва парите предимно да захранва бизнесите на олигарси и мутри, вместо да подпомага дребния и среден бизнес в България. Кой стои зад лицето Стоян Мавродиев и чии поръчки изпълнява той – можете да се досетите и сами. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ИСТИНАТА ЗА СТОЯН МАВРОДИЕВ! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Б б мафиота и шайката му герб унищожиха родината ни измориха и проследиха народа ще търпиш и ще спиш ли още рая страхливо и покорна ще ги оставиш ли да продължават да демонизират братска русия няма ли най после да въстанеш

  2. Вижте им само физиомутрите:((( каква наглост, какво безочие, каква ирония към нас останалите, на чийто гръб лежи този и подобната му шайка, която използва преврата на 9 ноември 89г. и с мръсни сделки, убийства, лъжи, кражби, насилие и подобни сатанински приоми успя да се покачи на върха и да смуче вече години наред..Народен съд за този и най-висша мярка на наказание – смърт..А сега, БОГ по-бързо да действа и да си прибира мръсотиите, които по погрешка е създал…сраммувам се, че и този е българин, поне се пише за такъв…

  3. Робската рая спи външно и вътрешно министерства работят за бойко на ден умират по 200 човека и през ден по някой бандит по заповед на бойко след като бойко е още жив така ще продължава демонизира освободителите величае поробителите пипалата му се простират из цяла българия въстава малоумни рая

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *