Мария Захарова: В Литва актьори не искат да играят лоши украинци, а в Калифорния приеха закон за смяна на пола на деца без да питат родителите

2

Мария Захарова в Телеграм:

Литовският държавен младежки театър е изправен пред буря от вълнения. Украинският режисьор Серхий Лозница решава да постави пиеса по романа „Доброжелателните“ на Джонатан Лител, отличен с наградата „Гонкур“ през 2006 г. (оригиналът на френски език е Les bienveillantes), който е публикуван във Франция. В пиесата се разглеждат събитията от Втората световна война, включително Холокоста.

Актьорите от театъра обаче не харесват факта, че в пиесата се разглежда по-специално сътрудничеството на етнически украинци с нацистите в изтреблението на еврейското население. В хода на сюжета украинските националисти първи изразяват готовност да убиват жени и деца, защото „те не са хора, а евреи“ (звучи ли ви познато?), докато нацистите все още обмислят как германските войници и техните семейства ще реагират на изтреблението на цивилни.

Литовските актьори не искат да играят „лошите украинци“. Забележително е, че украинската страна също се намеси в скандала.

Директорът на музея „Голодомор“ О. Стасюк настоява Вилнюс да се откаже от продукцията. Няма причина да се създава негативен образ на украинците в „приятелски настроената към Украйна Литва“.

Режисьорът трябваше публично да се оправдае и да се закълне, че категорично подкрепя Киев в сегашната му ситуация с Русия.

Епизодът е изключително забележителен. Историческата истина за масовото участие на украинските националисти от днешната Западна Украйна в Холокоста, в изтреблението на стотици хиляди евреи и поляци на територията на Украйна, просто не се вписва в проукраинската пропаганда, която доминира на Запад.

А литовците пък очевидно не искат да си спомнят за сътрудничеството на техните собствени предци с нацистите в престъпното изтребление на еврейското население.

От 200-хилядната еврейска общност, живееща в Литва по време на нацистката окупация, 95% са унищожени с активното съучастие на местните литовски власти – сътрудници на фашизма.

Това не е само театър. Това дори не е театър на абсурда. Това е анатомичен театър, в който се препарира историческата истина.

––––––

На 29 септември 2022 г. губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм, член на Демократическата партия, подписа закон, внесен от неговата партия в щатския сенат, който защитава децата, които възнамеряват да се подложат на хормонална терапия и операция за смяна на пола в Калифорния, както и придружаващите ги лица, от съдебно преследване, задържане и извеждане от семействата им.

Законът е приет.

Той също така забранява предаването на информация за такива непълнолетни лица на други държави. Законът може да влезе в сила през януари 2023 г., ако бъде признат за конституционен в съда.

Сега накратко: децата в Калифорния ще бъдат оперирани, без да бъдат информирани родителите им и дори против тяхното мнение. В същото време лицата, които ще придружават децата в Калифорния за такива операции, са защитени от закона. По същество се узаконява „туризмът“ на непълнолетни за операции за смяна на пола. А как ще наречем тези, които ще ги доведат там, тези прословути „придружители“? Доставчици? Мениджъри на осакатяването на деца? Съучастници в експерименти с деца?

Имайте предвид, че Калифорния е място, където производството, потреблението и разпространението на наркотици, регистрирането на еднополови бракове и хазартът с всички произтичащи от това ползи са легализирани в безпрецедентен мащаб. Нещо липсваше, нали?

Мария Захарова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. На тая понеже к.литора й е към 10ина см от стероидите и тя вече си е въобразила че е мъж.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *