Маргарита Михнева пред Skandalno.net: Ето Кой Плати на Христо Иванов за Съдебната Реформа! Виж Тук:

Как  „независимите журналистки“ Галина Гиргинова, Лилия  Христова, Полина Паунова и Еми Барух  се облажиха със 17 811,62 евро от Норвежкото кралство?

През 2014 година Норвегия отпусна крупна парична помощ от 17  811,62 евро на фондацията „Център за съдебна и разследваща журналистика“ в България.

До края на 2014 година директор на фондацията е бившият министър на правосъдието Христо Иванов. След като поема министерския пост той напуска фондацията, като лично определя за свой наследник Галина Гиргинова. Като преди това Иванов посочва нея и журналистките Лилия Христова, Полина Паунова и Еми Барух като получателки на солидната „норвежка“ сума. И това, при положение, че нито една от четирите дами няма юридическо образование и познания по правната тематика.

Не е ли било редно раздаването на тези пари да стане с конкурс, по-сериозно състезание или надпревара между най-добрите?
И знае ли Норвежкото кралство дали изобщо някой от Висшия съдебен съвет е следил и напътствал четирите журналистки, избрани от Христо Иванов да работят по темата? Но така или иначе в грантово финансирания си доклад те най-компетентно раздават съвети за „коренни промяни“ в съдебната система у нас! Критикуват и остро нападат! Какво свързва всички тези журналистки- парите, липсата на специализирани правни познания или убежденията? Впечатляващ е и факта, че докладът по горепосочения проект, подготвен от четирите протежета на Христо Иванов изцяло обслужва проповядваните от него глобалистки политики  и виждания за правосъдието у нас.

На какво още се натъкваме обаче: От декларацията на г-н Христо Иванов пред Сметната палата става ясно, че докато е бил министър, той лично ръководи или членува в десетки НПО- фондации в България. В графата как са финансирани тези фондации, Христо Иванов е написал: „С пари от проекти, финансирани от чужди държави“.

Очевидно Христо Иванов е бил в конфликт на интереси, когато в качеството си на министър е управлявал подобни фондации?
Възможно ли е един човек, лишен от адвокатски права и действащ министър на правосъдието, да получава огромно грантово финансиране от чужди държави за работата си по българската съдебна реформа?

Днес, в средата на 2017-та г., резултатът  от похарчените вече 17 811,62 норвежки евро е НУЛЕВ!  Докладът на четирите журналистки, озаглавен: „Мониторинг на стратегически области в работата на Висшия съдебен съвет“вече трета година прашасва в едно мазе…..
Христо Иванов е редовен гост в медиите. ПАРИТЕ ги няма! А Съдебната реформа още я чакаме. Skandalno.net

Автор: Маргарита Михнева, специално за Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *