Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Мангъров, Първанова и Тодоров учредиха Алианс ЗА БОРБА С COVID-МЕРКИТЕ и КОРОНА-ИЗМАМАТА! Пандемията е ИЗКУСТВЕНО РАЗДУХВАНА ИСТЕРИЯ!

Доц. Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова, д-р Георги Тодоров и още десетки честни лекари учредиха днес Български алианс за борба с мерките и лъжите по фалшивата епидемия Ковид-19.

Цялото име на организацията е „Български алианс на лекари за възстановяване на нормалния живот в България и практикуване на медицина, основана на науката“.

Ето какво гласи учредителната декларация на организацията, която несъмнено ще скочи на властта: Ние, група български лекари от различни специалности в медицината и управлението на здравеопазването, водени от познанията си и професионалната си квалификация и етика, и позоваващи се на опита си в лечението и управлението на болести, причинени от инфекциозни агенти, както и на познанията си в управлението на здравни системи и кризи, декларираме:

„Обединяваме колективните си усилия за връщане към нормалния живот в страната ни, без ограничения на всички здравни, икономически и социални активности. Ние апелираме за завръщане към практикуването на медицина по начина, преподаван ни във висшия курс на обучение по медицина, заложен в личния етичен кодекс на всеки добросъвестен лекар и практикуван от столетия. Ние вярваме в основния принцип при практикуването на медицина, който съществува от хилядолетия, винаги е бил и следва да остане валиден дори и в условия на кризи и епидемии: Първо НЕ вреди! Primum non nocere!

Планомерно и целенасочено насажданият страх у населението на България през последните осем месеца е в противоречие с теорията, принципите, правилата и етичните норми в медицинската наука. Приоритет и крайна цел на лекарската практика и на здравеопазването като система е физическото и психическо здраве на населението и на всеки отделен човек. Ние апелираме управлението на епидемията от Ковид-19 незабавно да се завърне към балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата професия и добрата медицинска практика, които сега са нарушени.

Отказваме да приемем силово и ненаучно налаганата „нова нормалност“, за която се правят опити да бъде приложена в грижата за здравето на хората. Този термин е лишен от смисъл и съдържание. Той не почива на наука и практика, няма формулирана теоретична и практическа рамка, параметри, цели и инструменти. Няма нито едно научно обосновано изследване, което да налага промяна в медицинската практика не само в национален, но и в глобален мащаб.

Най-остро и незаслужено лошо е положението в образованието, където прилаганите мерки видимо водят до компрометиране на учебния процес и социално отчуждаване на децата. Това неминуемо ще доведе до негативен ефект върху поколението и ще има тежки и дълготрайни последици за цялото общество. Принудителното налагане на лицеви маски, особено върху непълнолетни деца, чрез сила и санкции и без безспорни научни доказателства за техния позитивен ефект в управлението на пандемии е злоупотреба с власт.

Медийното преекспониране и едностранното и неточно представяне на статистическите данни, във връзка с разпространението на вируса САРС-Ков 2, насажда страх и всява паника сред населението. Те оказват сериозен негативен ефект в развитието на обществените процеси и доверието към институциите, определени да се справят с кризата.

Не е ясно колко теста и на колко човека са направени, кои от носителите на вируса са реално болни и колко от тях се нуждаят от хоспитализация. Няма работеща координация между различните звена, специалисти и структури в здравната система. Това води до недоверие към лекарската професия и до ненужна конфронтация между колеги лекари. Търсенето на доброволци в различни лечебни заведения, са резултат от лоша политика в здравеопазването, отсъствие на координация, планиране и решения основани на доказателства. Дългогодишната липса на управленски умения, корупцията и лобизмът в здравната система я доведоха до блокиране. На път сме да станем свидетели на колапс по обективни причини, защото поради управленски хаос няма кой да работи. Колегите ни бяха жертвани в неудачни политически решения. Има пари, болници и болни хора с реални заболявания и нужда от помощ, но няма компетентно лидерство. В системата на здравеопазването има и ще има лекари и медицински специалисти с емпатия, и човечност, само ако има кой да я управлява по коренно различен начин от досега наблюдавания.

За постигане на нормализацията в обществото и живота следва да обърнем особено внимание на връзките на здравната система с останалите сектори и да обединим усилия в услуга на истината и човечността.

Алинасът ни не е неправителствена организация, а упражняване на правата ни, дадени ни по Конституция с цел защита на обществения интерес. Сдружението ни на лекарите сподвижници призовава всички желаещи професионалисти, юристи, икономисти, журналисти и общественици да се обединени от вътрешното си убеждение, че с нашия професионализъм можем да допринесем за нормализиране на изкуствено напрегнатата обществена обстановка и като цяло на живота в България.

Д-р Георги Тодоров

Д-р Атанас Мангъров

Д-р Антония Първанова

Д-р Стоян Алексов

Д-р Хелия Божилова

Д-р Владимир Николов

Д-р Трифон Вълков

Д-р Атанас Константинов

и съмишленици

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Мангъров, Първанова и Тодоров учредиха Алианс ЗА БОРБА С COVID-МЕРКИТЕ и КОРОНА-ИЗМАМАТА! Пандемията е ИЗКУСТВЕНО РАЗДУХВАНА ИСТЕРИЯ!

  1. мед сестра Отговор

    07.11.2020 в 11:39

    Все си мислех, че тази идиотия ще продължава необезпокоявана от никой! Нооо ето ,че се намериха трезвомислещи ЛЕКАРИ,които прозряха лъжата и нагаждачеството на управниците ни! Крайно време беше някой да се противопостави на тази шизофренна лудост от страна на една крадлива и пълна с профани,хора без образование и еднокнижници шайка/кунчевци,тикви, мутафчиевци и др/Това са хора ,които хвърлиха народа в една пропаст на издевателства и излишни мъчения от която няма вече излизане-целта с противопоставянето и заробването на българите е постигната. А що се отнася до здравеопазването -принудиха ни да пълним болниците с хора, които имат нужда не от болнично лечение, а домашно и разходите на болницине са космически излишни.Това преднамерено води до фалита на малките за сметка на частните и големите .А народа кучета го яли!Народе,отвори си очите и прогледни!

  2. мурджо Отговор

    07.11.2020 в 18:57

    браво,поздравления

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *