Любчо Георгиевски: В националната памет на македонците е останало само „български фашистки окупатор“ (ВИДЕО)

4

„Когато говорим за „български фашистки окупатор“, излиза, че до онзи момент (преди периода на българската окупация 41-44 г) сме били свободна държава, свободен народ. И изведнъж пристига българският окупатор, който ни отнема тази свобода. Това е тежка манипулация на историята“. Това заяви бившият премиер на РС Македония и лидер на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски във видео обръщение на тема ′′ Македония през Втората световна война“, публикувано във фейсбук страницата му.

И продължава: И като в една колективна амнезия забравяме, че преди този български окупатор в Македония имаше сръбски окупатор или югославски окупатор. Или ако трябва да бъда в синхрон с цивилизационните норми – в продължение на десетилетия бяхме под окупацията на сръбския крал Караджорджевич.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Смело изявление на Георгиевски на фона на всеобщята просръбска врява в Македония. Заличаването на българщината провеждано с огън и меч в продължение на десетилетия продължава с неотслабваща сила и днес. Сръбската хватка е жестока и неотслабваща. Тя цели пълното откъсване и смазване на последните остатъци от българско съзнание в населението с втълпяването на измислена нова националност и напомпване на носталгия по великолепното „югославско“ минало, от което всички бивши части се разбягаха с оръжие против великосръбската хегемония и диктат. Дори Черна гора – най-близкият партньор във федерацията непоколебимо се дистанцира от Белград, виждайки ламтежа на сърбите за покоряване на останалите и преливането на югославската идея в сръбска. Единствена Македония остана докрай подчинена и трайно окована към сръбския халифат, постигнат с жесток терор и безмилостна дебългаризация. Няма как да отречем, че елитът на Македония и болщинството от младежта са вече в значителна степен сърбизирани и масирано облъчвани от медии, управници и образователна система, докато България години наред дремеше и неглижираше ставащото там. Никак не е случайна появата на нова великосръбска видоизменена идея за нова федерация между Сърбия, Македония и Албания. Тя просто завоалира старата цел за превръщането на скопските българи в южни сърби под нова визия, в която мястото на Албания е като кичозна кръпка не на място. Прави впечатление поведението на двамата големи съперници САЩ и Русия към играта на Белград. Докато Русия трайно се заблуждава с искрена обич и вярност от страна на коварната Сърбия като бивш съюзник в две световни войни, а в същност алчен мъник стремящ се за заграбване на Балканите след разпада на турската империя, то САЩ формално враждебни към Белград, подкрепя сепаратизма на Македония спрямо България, напълно сляп за истинските сръбски цели. И докато България се пъне с огромно закъснение да отстоява интереси, история и своя кръв в Македония сякаш цял свят е готов да признае един леко посръбчен български диалект за нов македонски език, докато това не важи в САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Канада където се говори на английски с леки местни особености. От друга страна има силен натиск за приемане на Македония в ЕС, а не се отчита зависимостта й от Сърбия и милите очи, които последната непрекъснато прави на Русия. Хем за САЩ и Европа Сърбия е лошото дете на стария континент, хем сто и петдесет годишните й номера за балкански хегемон продължават да минават все за наша сметка. Да се чудиш толкова ли са умни гяволетата оттатък Драгоман или тъпи и слепи западняците и московците?

  2. И още нещо. По време на турското робство с насилствено ислямизиране и особено с отвличането на безброй малки деца (т.н. „кръвен данък“)момичетата превръщани с хиляди в материал за удоволствия и разплод в харемите на султана и малоазийската върхушка,а момчетата в елитна султанска гвардия от главорези еничери в продължение на 5 века се обезкървява по невиждан варварски начин нашия народ. След края на Балканската война в Добруджа, беломорска Тракия и особено в Македония започват кланета, груб терор и целенасочена асимилация на завареният български етнос в новозаграбените територии. Няма друг народ понесъл такъв масов геноцид за такъв продължителен период. Дори арменският е по-малоброен и за съвсем кратък период. А възхваляваният днес Запад е бил не само сляп за тези безчинства но и защитник и съюзник на на агресивните ни съседи.

  3. Което е истина, си е истина! Тогава в България цареше фашизъм: преследваха се антифащисти и евреи. Защо да си затваряме очите и да опровергаваме неоспорим факт. Цар Борис и помоща на германските щикове присъединил към царството си Беломорието и Македония. Искаше и повече, но Червената армия осуети плановете му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *