Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Лукашенко поздрави народа на България за Деня на Освобождението

Поздравление към народа на България за Деня на Освобождението отправи президентът Александър Лукашенко, съобщава посолството на Беларус в София.

Президентът на Република Беларус Александър Лукашенко поздрави народа на България с националния празник – Деня на Освобождението.

„От незапомнени времена нашите страни ги обединяват славянските традиции, общите духовни ценности, православието и кирилицата. Въпреки факта, че Беларус и България са избрали различни пътища на развитие и съюзи, нашето сътрудничество винаги е било конструктивно и е било изградено на принципите на доверие и уважение», се казва в поздравлението. Президентът също така подчерта, че беларусите „като част от големия руски народ, се бориха за освобождението на България от Турско робство и за нейната независимост“.

Александър Лукашенко изрази увереност, че днешната неблагоприятна политическа ситуация не може да сломи духа на дружбата и да скъса многобройните междуличностни връзки между беларуси и българи.

Президентът на Беларус подчерта, че Минск е неизменно заинтересован от възстановяване на равноправния политически диалог със София, разширяване на търговско-икономическото взаимодействие, контакти между регионите, съвместна научна, образователна и хуманитарна дейност.

Александър Лукашенко пожела на приятелския български народ мир, просперитет, благоденствие и ползотворен труд за благото на своята Родина.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

8 кометара за Лукашенко поздрави народа на България за Деня на Освобождението

 1. Анонимен Отговор

  03.03.2023 в 16:57

  ЧЕСТИТ ОБЩ БРАЗНИК ВЕЛИК НАШ БРАТСКИ БЕЛАРУСКИ НАРОД БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕТ ВЕКОВНО ТУРСКА РОБСТВО П О К Л О Н !

 2. FuckEU Отговор

  03.03.2023 в 17:12

  Благодарности и поклон пред братския беларуски народ!

  • FuckEU Отговор

   03.03.2023 в 17:19

   Лукашенко е най-доброто в Европа изобщо като държавник. В Беларус е забранена незаконната сеч, брутално или каквото и да е обезлесяване в последните 27 години. Няма умиращи от глад и студ хора. Никой не се е самозапалвал, никого не са заливали с киселина или разстрелвали на улицата, работа има за всички, дори за тези, на които не им се работи, здравеопазването е без пари, образованието образова на световно ниво, също без пари. По улиците и тротоарите няма да намериш 1 фас или опаковка от дъвка, чалга култура е непонятна, не те затискат пълчища реклами, публичното разголване е непознато, няма свръх или незаконно застрояване, хората дори не заключват дома си. Но хората в Беларус живеят в балон, който им пречи да видят болката и нещастието на джендър света около тях. Това ги прави лесна плячка за сладкото говорене за демокрация, свободно слово, свободен пазар и нито усещат, нито виждат какво се готви да ги удари по добре нахранените им тъпи глави. Сектата на Мамон се активизирала да затрие и тяхната независима православна държава! Същата мюсюлманоджендърска паплач от българоубийци мълчат за геноцида над православните. Затова България няма място в сатанинското съюзче и терористичната организация натУ!

 3. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист Отговор

  03.03.2023 в 17:59

  По бул. „Цар Освободител“ премина шествие на Национално движение „Русофили“. Хората развяваха националните знамена на България и на Русия, спряха се пред паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание“, скандирайки: „Да живее Русия“
  Ренегатът-триморец Румен Мустафа Радев се уплаши от народната „любов“ и не присъства на връх Шипка.
  „Радев, защо не си на Шипка днес? Натовският офицер се оказа обикновен страхливец!
  В София, пазен от стотици полицаи. На Шипка щеше да е по-трудно толкова много пазванти да докарате.“1

  • Хм Отговор

   05.03.2023 в 17:42

   Как ще отиде на Шипка.Помни той как миналата година беше замеряно със снежни топки(трябваше да има камъни вътре в тях)протежето му Кирчо Простото. Този, за когото Радев се изцепи, че бил българин в сърцето си по повод на аферата с двойното му гражданство, а после същия този Румен прозря, че поставения от него Киро и шайката му са шмекери.Ей такъв прозорлив човек е Радев и е прозрял, че ако отиде на Шипка тази година ще летят директно камъни, а не някакви си там снежни топки. Макар че миналата година Киро и от снежни топки напълни гащите.

 4. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист Отговор

  03.03.2023 в 18:02

  Европейски Съюз 1878 1. Мехмед Али паша е Карл Дитрих, командир на войските по българските земи; 2. Хобарт паша e англичанин, командвал турската черноморска флота. 3. Сюлейман паша Соломон Леви Явиш e евреин от Франция; 4. Фейсал паша е немец; 5. Ибрахим паша е грък; 6. Леман паша е австриец; 7. Искендер паша e Алесандрос грък, инструктор за специални акции; 8. Бекир паша е полковник Кемпбел Куксънл; 9. Рашид паша е генерал Шрекер, белгиец, военен инженер; 10. Нихид паша е Белински, поляк, главният квартирмейстер; 11. Мехмед паша е Блум, французин, началник на инженерните войски на султана; 12. Осман паша e евреин, действащ B Централна Северна България; 13. Рашид бей e Шатинер, французин началникът на интенданството; 14. Генерал Грюнвалд, норвежец е началник на артилерията при главното командване; 15. Талат бей е евреин; 16. Офицерите Емануел Красоа и Жозеф Лафайе, французи; 17. Полски легион, участвувал на страната на Османската империя 18. Флотилия със 170 английски офицери и 390 английски моряци блокират руснаците.Пламен Стефанов

  • никаквиилюзии Отговор

   03.03.2023 в 18:33

   Нищо не се е променило оттогава. Правнуците им са сегашният Еврогейски съюз. Въпросът е : ДОКОГА ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ЧАСТ ОТ ТАЗИ ГЛУТНИЦА?

  • Мина Отговор

   03.03.2023 в 23:34

   Д-р Семерджиев, споделили сте много важна информация за който има очи да вижда и уши да чува. В тази връзка, свързано с Вашия коментар- задължително за гледане трите серии на филма “Ти си амалик”- в godlessera, или thebulgariantimes.
   За желаещите да разберат коя е главата на змията. Тя не е нито една държава по света.
   Главата е друга. Изгледайте филма и сами си направете изводите.
   Лично на мен напълно ми се преобърна разбирането за историята и случващите се световни събития. Включително за ВСВ.
   Но-сами си направете изводите.
   Много сме лъгани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *