„Лидъл“ трябва да бъде наказан не само заради опаковките с обезглавени църкви! Вижте как се гаврят в България и с клиентите!

6

Скандалът, който гръмна с  веригата магазини „Лидъл“, за изтритите от опаковките кръстове на църкви в гръцка седмица, запали не само Гърция, но и цяла Източна Европа.

Във Фейсбук тръгнаха призиви за пълен бойкот на веригата и изгонването й от България. Причината е, че безпардонно бяха заличени кръстовете от православните  църкви на Гърция и те заприличаха на голи минарета.

От „Лидъл“ пък се оправдаха, че не искали така да отблъснат мюсюлманската си клиентела и са за мултикултуризма, затова не можели да дадат превес на едни купувачи над други. С две думи мюсюлманите няма да си купят продуктите, ако на тях има снимана църква с кръст, или друг християнски символ, а девизът е оборотът преди всичко.

Ами ако в името на оборота утре не трябва да се слагат снимки на жени без бурки на етикетите и това ли ще направим?

Защо трябва да се нагаждаме към едно агресивно и капсулирано малцинство, дошло насила в Европа и да пренебрегваме собствената си история и ценности заради него? Ами ние направо сме полегнали на друговерците и още малко ще накарат продавачките да навлекат шалвари, за да им се харесат!

Продуктите от гръцката седмица с църкви без кръстове са купени от магазини в Белгия, Германия, Чехия, България и отвсякъде валят възмутени сигнали.

Да! Съгласни сме!

Верига, която посяга на християнски символи в името на толерантността към инакомислещите, или по-точно в името на оборота, няма място на пазара. Ако желае, може да си направи щандове за мюсюлмани, но не и да се гаври с Европа, която е все още християнска.

Но прегрешенията на „Лидъл“ специално в България са още по-големи.

Някой възползва ли се от така наречената „гръцка седмица“? Прочутото в цял свят сирене „Фета“ беше трето качество и старо. Доста хора дадоха 6,99 стотинки за 400 грама и после го изхвърлиха. Нищо общо с оригинала. Миризливо парче твърдо сирене, с леко жълтеникав цвят, което сигурно не помни кога е произведено. Що за гавра с бедните българи, които дадоха 3 процента от пенсията си, за да хапнат нещо качествено? А после го хвърлиха на боклука?

Рекламираното сирене фета за мазане с домати, се оказа после с моркови и други добавки, кисело и неприятно на вкус.

Вярва ли някой на рекламата „Прясно агнешко, произведено в България“, появила се преди седмица?

Откога овцете у нас взеха да раждат през март и април, та крехкото агънце да паркира в магазина в края на лятото? А миналата година пък през есента?

Явно месото или е било дълбоко замразено, или не е българско!

Опитвали ли сте крехки охладени пържоли от веригата? Уж са пресни, а по тях има петна, които доказват, че доскоро са били във фризер и яко са били залепнали една за друга.

Хлябът, който се пече в магазина, е с маргарин. Ясно го пише на етикета. Защо? Когато толкова лекари се изказаха за трансмазнините в маргарина и го обявиха за вреден?

А зеленчуците? Рядко там може да срещне някой български. В разгара на лятото дори пъпешите бяха чуждоземни, бобът също. За доматите изобщо да не говорим!

Е, нужна ли ни е такава верига, която ни продава чужди храни на солени цени? Че даже и китайски маратонки и тениски, ако ви хрумне и да се облечете оттам.

Предпочитаме нещо българско и по възможност прясно и по джоба ни.

И ако може без изрязани кръстове!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

6 КОМЕНТАРИ

  1. ВЪПРОСА Е МНОГО ПО СЕРИОЗЕН(КОМПЛЕКСЕН),И АКО ЛИДЪЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ БОЙКОТИРАН ,ТРЯБВА ДА БЪДЕ БОЙКОТИРАН НЕ САМО ЗА ТОВА ,ЧЕ Е МАХНАЛ КРЪСТОВЕТЕ ОТ ХРАМА НА ОПАКОВКАТА :) ,А ЗА ТОВА ,ЧЕ ИЗПОЛЗВАТ ХРИСТИЯНСКИ СИМВОЛИ ЗА ДА СИ ПРОДАВА (СТОКАТА)ПРОДУКЦИЯТА:)…….КАТО НАПИСАХ ПО ГОРЕ КОМПЛЕКСЕН,ТОВА ВКЛЮЧВА И БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ КОИТО ПОСТАВЯТ ЕТИКЕТИ С ИКОНИ НА СВЕТЦИ ,ХРАМОВЕ И Т.Н…….СЕГА Е МОМЕНТА ДА ЗАПИТАМЕ И :ЗАЩО ИИСУС ИЗГОНИ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА :),Е ДА,НО КАТО СИ НЯМАМЕ ДУХОВНИ ВОДАЧИ,ДА РАЗЯСНЯТ ТЕЗИ НЕЩА НА ХОРАТА :)……ПОСЛЕ ИДВА И СЛЕДНИЯ МОМЕНТ ,ИЗКОНСУМИРАМЕ ПРОДУКТА ПОД ОПАКОВКАТА,КАКВО ПРАВИЛ С ОПАКОВКАТА НА КОЯТО СТОИ ХРАМ,ИКОНА И Т.Н.,НАЙ ВЕРОЯТНО ОТИВА В КОША,КОЕТО СЕ ЯВЯВА КОЩУНСТВО……СЪЩЕВРЕМЕННО ОТИВАМЕ ПРИМЕРНО ВЪВ ВЪПРОСНИЯ ХРАМ,ПОКАЗАН НИ ПО ГОРЕ И СЕ МОЛИМ,КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА ОСТАВЯМ НА ВСЕКИ ОТ ВАС САМ ДА ОПРЕДЕЛИ ……. :),ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ЛИ ДА ХВЪРЛИТЕ ИКОНА В КОША…..НИКОГО НЕ СЪВЕТВАМ ДА ГО ПРАВИ,НО ВСЕКИ В КРАЙНА СМЕТКА ИЗБИРА ПЪТЯ СИ……

    • А опаковките от великденска боя за яйца с кръсти Христос върху тях какво ги правиш? Лепиш ги по стената ли? Аман от лицемерие!

  2. Вярно е, че на нас пробутват най-големите боклуци и трябва да бъдат съдени за фалшива реклама и опит за убийство на българските производители.!

  3. ех този измислен културализам, я ходете в катар и покажете библята ще ви грамнат веднага или женати ако не се ивила с забратки. бурки и тем подобни докога ще тарпим и кво стана с битие щерки на главния мювтия кво тарсят тези хора ваобще тук нито са българи нито са направили нещо за тази даржава само големи претенции въз основа на какво?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *