Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кънчо Стойчев: Сегашната формула на управление е изчерпана! Ето какви са вариантите:

Полупразният парламент не връща доверието на хората, а показва още по-явно зависимостите – кой с кого управлява и как се взимат решения. Това каза социологът Кънчо Стойчев в свое интервю от днес.

Направо изпитвам ужас като слушам един политик, чието име няма да спомена, който каза „Ох, колко е хубаво сега в Парламента като я няма опозицията – как хубаво си работим“. Това е такъв нонсенс и дебелашко неразбиране на демокрацията, коментира социологът.

Смисълът й е да има опозиция и дебат в Парламента, а той, горкичкият се чувства добре без опозиция. Това показва именно, че се е изчерпала сегашната формула на управление“, коментира Кънчо Стойчев.

БСП се оказва единствената опозиция у нас. Връщането на левицата в Парламента преди евроизборите е нереалистично. Причините за това са две – от една страна времето до месец май е малко, но от друга – опозицията няма причина да се откаже от позицията си, че този Парламент е изчерпан, обясни социологът.

Парламент без опозиция,  е един болен Парламент. Това не е здраво и мисля, че хората го разбират. БСП отиде на крайно действие, на позволено крайно действие, защото това е част от позволения инструментариум при демокрацията, включително бойкот на парламента. Това крайно действие се взима тогава, когато наистина е поруган всякаква форма на диалог, което ние наблюдаваме.

„Ако трябва да избираме дали да продължим да живеем в това безвремие с безпардонно самохвалство, някакви неща, които политиците говорят на хората, но нямат общо с действителността, както и тотално откъсване от реалния живот, или пък от друга страна, упорито да търсим по-добър вариант за управление – във всички случаи трябва да направим второто, пък включително и в настоящия Парламент. Но тази формула вече е изчерпана.“

Източник

 

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Кънчо Стойчев: Сегашната формула на управление е изчерпана! Ето какви са вариантите:

 1. Антон боклука Отговор

  11.03.2019 в 19:44

  БСП- опозиция?

 2. ангел марков Отговор

  12.03.2019 в 18:34

  За какво управление може да се говори изобщо, след като парламента с чл. 150, ал. 1. т.1, от Закона за енергетиката, дава правото на Топлофикация в едно правно нищо като акт и документ -„общи условия за продажба на топлинна енергия“, да определя правата и задълженията и за себе си и за клиентите си. Тук съвсем основателно възниква въпроса, за какво са ни законодателна, изпълнителна и съдебна власт, след като едно търговско дружество ще определя правата и задълженията за себе си и за клиентите си.
  Ето това е властта която тласка обществото към самоунищожение?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *