Крадци се изсипват в София заради кризата

obir1
крадци обири

Skandalno.net Върволици от крадци ежедневно се изсипват в София, плячкосват и се връщат обратно в провинцията. Крими екскурзиите се налагат заради кризата. Престъпниците предпочитат пари и златни накити – лесно се пренасят и бързо влизат в обръщение.

Крадците, които идват са „дребни риби”. Или разбиват апартаменти, или нападат хора на улицата. Засегнати са обикновените граждани. Ударите по гъзарските квартали значително са намалели заради засилените мерки за сигурност- видеонаблюдение, аларми, охранители.

Залавянето на бандитите – нашественици е почти навъзможно. Идват рано сутрин, вършеят из столицата, а вечерта си заминават. Според полицаите, профилът им е следният – безработни, със жена и деца, които трябва да хранят, с борчове, притиснати от мизерията. Крадат пари или златни бижута, защото по-лесно могат да ги obirпласират. Компютри или друг вид скъпа техника вече не взимали.

Напоследък се забелязва и друга, буквално смръдлива тенденция , при обирите на апартаменти – крадците да се изс.рат на трапезата, ако не са открили подходяща плячка в жилището. Според полицаите, това го правят цигани или наркозависими като отмъщение.

Обирите на тузарски къщи или вили се извършват обаче от майсторите в занаята- организирани банди, снабдени с техника, за да преодолеят охранителните системи. Куриозното в случаите на окрадени богаташи е, че когато дават показания пред полицията, обикновено казват доста по-малка сума от задигнатата. А за произведения на изкуството или антики изобщо не споменават, тъй като обикновено нямат документ за собственост.

Има и специални банди, които се наемат от заинтересовано лице за кражба на документи.  skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *