Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кошмарно! Отстрелват неудобните журналисти в Украйна по списък в интернет

украйна журналистЗачестилите убийства в Украйна на журналисти и общественици могат да бъдат свързани със списък, който е публикуван в сайта „Миротворец”,  пише  LifeNews.ru.

До този извод са стигнали хора от неправителствени организации. Няколко дни преди убийството на журналиста Олес Бузин и на политика Олег Калашников техните адреси са били публикувани в „Миротворец“.

Калашников е възприемал като реална  заплаха за публикуването на данните му в интернет портала. Той твърдял, че чрез публикациите се поставяла директната задача да бъдат убити  хората, които не искат да се примирят с официалната власт в Украйна. Политикът даже споделил опасенията си със свои приятели. И наистина дни по-късно беше убит.

Според активиста на „Антимайдан”  Максим Равреба, само подкрепата на близките му приятели му е помогнала да не полудее.  Те го убедили  да възприеме заплахата като глупава шега.

„Преди смъртта си Олег Калашников ми написа съобщение , че го грози смърт. И ми изпрати линк към сайта „Миротворец”. Там бяха написани личните му данни – адресът и телефонният му номер. А на другия ден  беше убит”, спомня си Максим.

Информацията за следващия убит – опозиционния журналист Олес Бузина – телефонният му номер, домашният му адрес и  снимките му, също  били публикувани в сайта „Миротворец”. Там има данни и за много други политици, журналисти и общественици общо – 20 000 души. Няколко  от този списък вече са мъртви.
Активистката на „Антимайдан” Оксана Шкода също попаднала в черния списък, но отдавна не живее на официалния си адрес. Тя признава, че свикнала с нападките и хулите по свой адрес, но мислела, че от думите няма да  се стигне до убийство.

„Те направиха сайта нарочно с цел да посочат  онези, които не са патриоти на Украйна. А освен това и с цел сплашване. Обаждат се на изнесените телефони, звънят нощем на вратите им”, разказва момичето.

Сайтът е унизителен и опасен и всеки може да види „черния“списъка в сайта. А освен това всички желаещи могат да пишат  на администраторите му за хора, които смятат за предатели на официалната власт. Доносите се приемат на цели 40 езика. Организаторите на „Миротворец” пишат гордо в Туитър, че си сътрудничат с органите на реда.

На сайта „Миротворец” има информация и за руски политици и дори за журналисти от Русия. Към един от акаунтите анонимните отмъстители от интернет са прикачили и цялата информация за семействата на жертвите, други имат само снимки или линкове към профилите им в социалната мрежа.

„Миротворец” е много популярен в Украйна и вече 16 хиляди души са се сдобили с мобилното му приложение. Администраторите му предлагат различни „услуги“, като с него да бъдат проверявани даже  годеницата или годеника преди сватбата какво минало имат.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *