Костадинов: Честит празник, българи! Днес за пореден път ще станем свидетели на фалшифициране на българската история

1

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов приветства българските граждани в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа той:

„Честит празник, българи! Днес по повод празника за преден път евроатлантическите политици и тяхната НПО и медийна машина ще ни залеят с водопад от фалшификации на българската история. Тъй като от тази година управляващите ни национални предатели, агенти на чужда държава, предприеха безпрецедентна атака срещу националният ни празник 3 март, те започнаха да го противопоставят на другите ни празници като Съединението и Независимостта. 

Основният довод на българомразците да правят това е, че тези дати нямат никаква връзка с Русия. Но дали е така? 

След обявяването на независимостта Турция иска компенсация от България на стойност 125 млн. златни франка. Ако не ги получат, турците заплашват с война. България обаче отказва, предлагайки по-малко пари – 82 млн. златни франка. Тогава се намесва Русия.

Руската империя поема плащането на исканите от Високата порта 125 млн. златни франка (около 2.5 млрд. съвременни лева) като приспада тази сума от османския дълг, останал от Освободителната война (1877-1878 г.). А България се задължава да плати 82 млн. златни франка на Русия за срок от 75 години. 

Дори и тези пари обаче не са платени. Когато 9 години по-късно, през 1917 г. Ленин завзема властта в Русия, той решава да опрости всички дългове на България. Така че, за ужас на управляващите русофоби и българомразци, независимостта ни е платена не просто от Русия, но косвено от болшевиките. 

Ето защо днес и всеки друг ден това няма да ви бъде казано, драги сънародници. Защото управляващите българомразци се страхуват най-много от истината.

Този факт разбира се ни най-малко не омаловажава значимостта на днешния ден и приносът на нашите предци. Защото в крайна сметка България е била готова да води и война, ако трябва, за да защити независимостта си. 

А днес? Готови ли сме да водим война за независимостта си? И независима държава ли е България?  Смятам, че знаете отговорите на тези въпроси. Ето защо най-важната задача пред нас, съвременните българи, е да извоюваме отново независимостта си. И ще я извоюваме! “, написа Костадинов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. България не само няма никаква независимост, България е КОЛОНИЯ, или под мандатна територия, както твърди проф. Иво Христов и други. Ако все пак някой се съмнява нека види в каква степен се съсипва духовността ни, как се заличава историята ни, как се съсипва всичко, което определя една държава и нейните икономически устои. И това със скандалното усърдие на цялата ни политическа пасмина, в която изникват такива образи като Борисов, Гнома, Христо Иванов и др и т.н партия, която не признава конституцията и се бори за права и свободи на турското и помашко население.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *