КОРНЕЛИЯ НИНОВА ОГЛАВИ БСП ! Очаква се Кървава Война с ГЕРБ и Предсрочни Избори

1

НиноваВ драматична двудневна партийна битка Корнелия Нинова поведе в последния момент и измъкна лидерския пост изпод носа на Михаил Миков.

Над 30 души си дадоха отвод постепенно и така в играта накрая останаха само петима. От тях трима отпаднаха и останаха предричаните от политолозите кандидати –   досегашният председател Михаил Миков и конкурентката му Корнелия Нинова.

Миков до такава степен водеше в резултата, че някои медии побързаха да го короноват за шеф. Но в инфарктните последни минути тайният вот се обърна и Нинова изпревари опонента си с 45 гласа.

За пръв пат БСП се оглавява от жена.

Според първите интервюта със социалисти на постове в партията, Нинова е много по-креативана, по-диалогична, има ясна позиция и има характера да я отстоява до край, докато Миков имаше склонност да шикалкави и да променя мнението си. Нинова е и сладкодумна и често я наричаха „втората Мая Манолова“.

Миков  е по-мекушав и не е боец, въпреки голямата си ерудираност, докато Нинова се бори за идеите си до дупка.

Промяната е един свеж полъх за БСП, но не отговаря на един основен въпрос – ще промени ли партията социалната си политика и ще застане ли на страната на бедните и онеправданите, или ще продължи курса си на мека опозиция и мълчалив сателит на ГЕРБ.

Едно е сигурно: Симпатизантите на БСП очакват от новото ръководство кървава война с ГЕРБ и много работа като опозиция, за да се стигне до Предсрочни избори! Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Цитат: „Миков е по-мекушав и не е боец, въпреки голямата си ерудираност, докато Нинова се бори за идеите си до дупка.“
    Въпрос: В началото на „Прехода“, спомням си, Корнелия Нинова беше прегърнала и защитаваше до дупка идеите на СДС , които, претворени в дела, доведоха България до просешката тояга, където понастоящем е! Сега кои идеи са на път да бъдат защитавани до дупка, че нещо ми е неясно!?…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *