Корнелия Нинова: Борисов тегли още 2 млрд. евро заем! Целта му е да Загроби България и така да сдаде властта!

“Правителството на Борисов се готви да изтегли нов заем от 2 млрд. евро. Никой в България не знае какво е финансовото състояние на държавата. Това е най-строго пазената тайна. Многократно викахме министър-председателя в парламента да се отчете и той многократно се подигра с българското Народно събрание. Вече цяла година Борисов не се е явявал в парламента. Настояваме да даде отговори на българския народ къде потъват всички тези заеми, които тегли от името на България, както и какво се случва с европейските фондове и парите в държавния бюджет“: това написа в профила си в социалната мрежа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя постави следните въпроси към управляващата мафия:

1. Колко е външният дълг на България спрямо БВП?

2. Колко е вътрешният дълг и каква е междуфирмената задлъжнялост?

3. В какъв размер е държавният ни резерв?

4. Колко пари има в Сребърния фонд?

През последните 11 години управлението на Борисов най-нагло ограби миналото ни. То ограби и настоящето ни. Нека поне не му позволим да ограби и бъдещето ни. Целта на Борисов с тия безконтролно теглени заеми вече е повече от очевидна. Ясно е, че е решил да загроби България, преди да сдаде властта”, завърши Корнелия Нинова.

На подобно мнение е и бившият ляв депутат Георги Кадиев, който вчера в интервю заяви: С тези многомилиардни заеми, които тегли напоследък, и с това безконтролно раздаване на пари от държавния бюджет… Борисов харчи като човек, който се готви всеки момент ще подаде оставка.

Георги Кадиев

„Аз съм напълно сигурен, че Бойко Борисов ще подаде оставка съвсем скоро. В момента той харчи като човек, който няма намерение да стои още дълго на власт“. Кадиев напомни решението на правителството да вдигне драстично заплатите на държавната администрация, на учителите и др., както и да изплати по 50 лева отгоре върху всички пенсии за месеците август, септември и октомври, въпреки че хазната е напълно изпразнена. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. И УТРЕ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ДА СИ ТРЪГНЕ КАТО ЧАУШЕСКУ Е НЕПОПРАВИМО КЪСНО НЯМА ЛИ СМЕЛИ МЪЖЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *