Командирът на нацисткия батальон „Азов“ обяви, че бойците от „Азовстал“ се Предават (С ВИДЕО)

6

Командирът на украинския батальон „Азов“ Денис Прокопенко излезе с официално видеообръщение, в което потвърди, че бойците му, блокирани от седмици в подземията на „Азовстал“, са се предали по нареждане на централното командване в Киев с цел да бъде съхранен животът им.

„Защитниците на Мариупол изпълниха заповедта, независимо от трудностите“, казва във видеообръщение укронацистът и доказан военнопрестъпник Прокопенко, като подчертава, че подчинените му Азов-ци са се отбранявали цели 82 дни, което е позволило „на украинската армия да се прегрупира, да подготви повече личен състав и да получи голямо количество оръжие от западните страни – партньори“.

„В името на това да се запази животът, целият Мариуполски гарнизон изпълнява заповедта на висшето военно командване на Украйна да се предаде на врага и се надява на подкрепата на украинския народ“, казва още Прокопенко.

От сутринта до момента на руските военни и милицията на ДНР са се предали 50 укро-фашисти от „Азов“, като по неофициална информация не всички от тях са били ранени.

Според руски Телеграм-канали сред първите пленени и транспортирани към близкия град Новоазовск в ДНР има 20 тежко ранени Азов-ци и 31 относително здрави, които вече са в арестите.

Рано тази сутрин първата група от десетина „азовци“ излезе с бял флаг и започна пазарлък с руските военни в опит да договори условията на капитулацията. Било им е обяснено, че ранените ще получат лечение, а всички вкупом ще бъдат съдени.

Очаква се по-късно тази вечер по темата изявление да направи украинският президент Володимир Зеленски, съобщи съветникът му Арестович.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/v9DNFx8XMPM

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Ze8FcvNRyek

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

6 КОМЕНТАРИ

 1. ами сега да обуват налъмките и при руския бай ставри,
  наистина няма по-мило от живота макар и у панделата с нацепени задници до живот, яшка циганков ги чака с ятагана

 2. ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА “ ГЕРОИТЕ ДРИСЛЬОВЦИ НА УКРАЙНА КАКВО ЩЕ СТАНЕ С УЛИЦАТА КОЯТО КРЪСТИХА В ЖАЛКА БГ НА ГЕРОИТЕ С БЕЛИ ЗНАМЕНА НА УКРАЙНА

 3. Какви 20 ранени. В подземията на Азовсталь има около 600 души ранени. Поне допреди няколко дена говореха самите азовци за 660 ранени, намиращи се в условия на ужасна антисанитария. Като изкарат азовците трябва да влязат вподземията хора с химически костюми и противогази и да обгазят яко с хлор, че такива епидемии ще тръгнат.

 4. не знам къде прочетох една мисъл на М.Булгаков:….
  та същият този Булгаков е роден в Украйна-Осрайна,или Хохоландия казва за своите сънародници хохли:
  .. НЕ НАРОД,А ДОБИТЪК,НАГЛЕЦИ,ДИВА ОРДА,УБИИЦИ И ЗЛОДЕИ“…. И ЗА НАЧЕТЕНИТЕ ХОХЛИ В ПРЕВОД…:“н
  не народ,,а скотина,хам,дикая орда,душегубов и злодеев“
  а аз ще кажа: ХОХЛИ ДА ГО ДУХАТЕ

 5. Сульо Паси,иди сега и сложи знамето на Русия пред посолството на Украйна!СЛАВА РОССИИ!СЛАВА ПУТИНУ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *