Киев: Няма признаци Русия да напусне Херсон „без бой“

4

Руските сили са се укрепили в града и районите около него. За целта дори руснаците са изпратили там допълнителни резерви. Целият район е под огневия контрол на Русия, заяви съветникът на Зеленски Михайло Подоляк.

Съветникът на украинския президент Владимир Зеленски, Михайло Подоляк, заяви, че няма признаци руските войски да възнамеряват да се изтеглят от Херсон „без бой“, предаде БНР.

Подоляк обясни, че руските сили са се укрепили в града, както и в съседни райони и даже са подсилили отбраната чрез изпратени допълнителни резерви. Цялата дяснобережна Херсонска област е под огневия контрол на руските ракетни и артилерийски сили, добави той.

„Украйна освобождава територии въз основа на разузнавателни данни, а не на инсценирани телевизионни изявления“, подчерта той, визирайки излъчения по телевизията доклад на ген. Суровикин пред руския министър на отбраната Сергей Шойгу .

Руското министерство на отбраната съобщи за изтегляне на руските сили от Херсон и териториите отвъд десния бряг на река Днепър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. ИЗТОЧНИЯ БРЯГ Е СИГУРНА ПОЗИЦИЯ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ЗАПАДНИЯ КЪДЕТО РУСКИТЕ ВОЙСКИ МОГАТ ДА ПОПАДНАТ В ЧУВАЛ ОТ ПРЕВЪЗХОЖДАЩИТЕ ЧИСЛЕНО УКРАИНЦИ И ДА НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ ПРЕЗ РЕКАТА-ТОВА МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО МНОГО ЖЕРТВИ..ОБРАТНО,АКО УКРИТЕ СЕ ОПИТАТ ОТ ЗАПАДНИЯ БРЯГ ДА ФОРСИРАТ И АТАКУВАТ РУСКИТЕ ПОЗИЦИИ НА ИЗТОЧНИЯ,ЩЕ БЪДАТ СМАЗАНИ И ИЗДАВЕНИ..ТОВА Е ТАКТИКА НА РУСНАЦИТЕ И ИМ ПЕСТИ ЖЕРТВИ И ДАВА ТАКТИЧЕСТВО ПРЕДИМСТВО В БЪДЕЩЕ..Т.Е ТУК НЕЩАТА ЩЕ ЗАЦИКЛЯТ И СЕ ПОЗИЦИОНИРАТ,БЕЗ ЖЕРТВИ,КАТО СЕ ОСУЕТЯВА ГРАМАДНА БИТКА…КАКВО СЛЕДВА-АКТИВИЗАЦИЯ ПО ДР.ФРОНТОВЕ,КОИТО ЩЕ РЕШАТ ИЗХОДА ОТ СВО..ОЧАКВА СЕ И ВЛИЗАНЕ НА ВОЙСКИ ОТ БЕЛАРУС-РУСИТЕ НЕ БЪРЗАТ-ВРЕМЕТО РАБОТИ ЗА ТЯХ…

  2. Трябва, вие от фашистката Киевска хунта да се махнете, защото убивате населението години наред, вашите олигарси не са украинци по произход и не им пука, че сеят смърт и ограбват Украйна!
    Украйна , трябва да се върне при майка си Русия, за да е добре и спре тиранията,убийствата и терора!

  3. Вие зомбираните нацисти, сте предатели на предците си и на народа си, трябва да се махате на всяка цена, заедно с украинските олигарси, които грабят Украйна и убиват хората!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *