Кеворк Кеворкян с Унищожителен Коментар срещу Борисов и ГЕРБ! Вижте защо Баце от Банкя Умишлено Разсипа България:

3

ГЕРБ и псевдодясната общност в България трябва да се презират сами, че днес милиони българи са докарани до такава нищожност. Те не живеят истински живот, пребивават в някакво подобие на живот – човек, който трябва да просъществува с 200-300 лева просто вегетира. До там ги докараха милиони хора. Ура.

Няма и кой да търси милост за вегетиращите. Дори собствените им деца и внуци не искат да се нагърбят с това, и те са Пукали – родни, милички. Изучили са се покрай техните усилия, а сега сякаш се срамуват от тях – иначе не може да се обясни оглушителното им мълчание. Ако имаше някаква енергия в днешните Млади, те нямаше да се примирят и да мълчат. Сякаш не съпреживяват ужаса от скотското съществуване на близките си.

Учили в чужбина, пък се върнали тук, уж за да извисят Блатото- такава е стандартната им дрънканица. Ако е така, покажете състраданието си – изтикайте на един площад родителите си, дядовците и бабите си и хубаво им се нагледайте. И дано се попитате, кой ги превърна в аборигени в собствената им страна, кой ги обедни и оскърби до такава степен.

Соца бе изметен преди 30 години – но продължават да се оправдават с пороците му. Това е оправдание за идиоти. Защо тогава Младите приемат да ги заблуждават с елементарни блъфове. Не изпитвате ли поне мимолетен срам, когато видите в какво са се превърнали родителите ви?

От време на време, някоя медия ще изпищи, когато се натъкне на мизерията на „звезда“ от миналото. Ами, милионите хорица, които са в самото Сметище на Живота, тях защо не ги забелязвате? Или в нашия рай и с Изтреблението се свиква?

А то е единствената тема, с която трябва да се занимават медиите. Нека се видят, какви са Пукалите – защото извън всичко останало, те нямат никаква представа за себе си. Живеят затворени във фантазиите си и това им е напълно достатъчно. Най-голямото наказание, което може да ти наложи Животът, е докрай да не разбереш, какво представляваш. Но не можеш да правиш политика без познание за себе си.

Тук се краде, за да се напудри фасадата – а бедняците все си остават, вградени в някакъв изоставен, полуразпаднал се фундамент. За да се позакърпи той, са нужни хора с друго мислене. Обаче мнозина от днешните властници всяка заран се чудят как са се домогнали до постовете си, как са се качили на трончетата си, които усърдно цапотят със златен варак, сакън, да не ги помислят за обикновена дървения.

Те дори не схващат, че седят на собствените си ешафоди, нямат толкова ум. Буквално всеки нов ден ни замерва с поредния факт за Разгрома, който причини Сектата и който е очевиден 30 години след Промяната. Ето и сега – повишаването на автомобилните данъци. След 30 години я докарахте до там, че българите карат най-големите боклуци из европейския рай.

Нали се подигравахте на ладите, жигулите, москвичите – 30 години се изнизаха, соца отиде по дяволите и изведнъж се оказа, че България е подвижна автоморга.

И накъдето и да погледнеш е все същото. А Историята стои пред вас и очаква някакъв отговор. Сега харчат огромни пари, за да преместят Парламента – вместо да го закрият, ако съдим по репутацията му. Правели го за удобство на депутатите – така щели да бъдат по-близо до кабинетите си. Сега, докато стигнат от Парламента до бившия Партиен дом, където са офисите им, умните им мисли изветрявали.

От какво бягат? От прокобата на Парламента, строен върху турски гробища – така казват? И къде отиват – в Партийната Цитадела – а там и досега скитат духовете на комунистическата върхушка, с тях сигурно по-добре ще се разберат. Показност и оскотяваща бедност. Само дето трябва да си знаят, че хората, колкото и скотски да живеят, са изначално встрастени по други правила, от друг Господ. И няма лесно да се отървете от тия бедняци. Ще си управлявате, те ще оскотяват все повече, но нямат да се изпарят. Това не е като да изчезнат тефтерите на някаква крадлива фирма.

А ония „некадърници“ от соца правеха автомобили още през 60-те години на миналия век, и то френски, но се отказаха, защото беше много по-разумно да внасят руски срещу домати, накрая дори вкиснали. А сега се хвалят, че правят чаркове за някакви автомобили – открият някаква цехче с 80 работника – и ето ти повод за голям водосвет. 80 души, които работят за пет пъти по-малки заплати, отколкото в Германия. Не е малък прогрес – хайде още един водосвет.

В края на краищата, Големият Разлом трябва някак да бъде обяснен – а на хрантутниците му също да им направят един водосвет… Софийските ремонти се превърнаха в една метафора. Дори плочките се съпротивяват – няма място, където да са сложили плочки, и те да не са накриво. Плочки не можете да наредите, а ще правите нов фундамент.

Мъртвилото в немалка част от България е пред очите ни- отчаяно гледа да привлече вниманието ни – обаче ние си лепим афишите на успеха. То дава непрекъснато знаци – от Бисер до Своге – само че, когато свикнеш с Мъртвилото, то започва да ти изглежда поносимо, хайде да лепим афишите.

Сега сложиха плочата за свободата на словото – заради убийството в Русе. Тя обаче отдавна е накърнена, защото е позволено да оглеждаме предимно фасадата, плочките – а не онова, което се крие под тях. Кривите плочки са израз и на бутафорното, което властва навсякъде. Извън тази бутафорност, единственото реално нещо е гладът, той е реален и видим. Единственото реално нещо са бедняците. Но за тях все не стига времето, дори и на медиите.

И по начало, да живееш след толкова знаци на бутафорното и да смяташ, че всичко е наред, е лудост. Страхът на някои хора да напуснат Бутафорното е унищожителен – и те не смеят на направят и една стъпка встрани.

ГЕРБ все се хвалят, че безработицата била рекордно ниска. Ето какво пък прикрива този рекорд: Три милиона потенциално безработни тук българи са извън страната. 400 хиляди от работещите в България българи пък получават заплати под линията на бедността. Това означава само едно: че са експлоатирани абсолютни бедняци, дрипави аргати. И се хвалят с това…

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

 1. Поздравявам те бате Кеворк ,стискам ти десницата ,която държи твоето перо и твори твойте слова !Пиши драги ,не спирай белким влезе нещо в главите на младите българи и на техните работодатели олигарси!Тежка ни е задачата ,да будим дълбоко заспалия в алкохолен махмурлук „юнак балкански“ или пък докарания до просешка тояга българин,обикалящ край кофите за боклук ! Тя битката винаги се е водила от умовете и интелектуалците на нацията и сега ще бъде така !Но нашият първи „Чайник“ ,помниш още руския нали ,не се страхува от писанията ни ,защото у него е главното оръжие „- -Златния телец“с което побеждава ,развращава и клинове забива дори в червената опозиция!Но и ние хората на перото сме неуморими ще продължим да пишем ,че искаме други да ни управляват по справедливо.Ето защо ти желая крепко здраве и яка десница!

 2. Положението на бедните е трагично не само в страни като България, но и във всички страни при капитализма. Когато през 1970 година избягах от България и пристигнах в най-богатата капиталистическа страна, за пръв път видях в живота си бездомни просяци. Просто не можех да повярвам на очите си.
  Ето и спомените ми от онова време:
  Дойдохме млади и зелени,
  От свободата заслепени,
  Да возим скъпите коли,
  Да спим с хубави жени.

  Но, някак си обратно се случи
  И вместо хубави жени,
  Хванахме баби без зъби.

  В начало имахме късмет,
  Кенефи чистехме прилежно
  И хвалехме се в писмата,
  Че сме с добра заплата.

  Но, времената се смениха
  И нашта кенефчийска чест
  Я най-жестоко опетниха.

  Изхвърлиха ни кат парцали,
  Дотам се стигна, че дори,
  В хранителните магазини
  Се храним скришом без пари.
  (по време на кризата)

  Но, ето вече остаряхме,
  Не можеме и да крадем.
  О, боже господи ела вземи ни
  От свободата отърви ни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *