Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кеворк Кеворкян: Народът ни Затъва в ЧУДОВИЩНА БЕДНОСТ, а Властта нагло се хвали с „Великите си Успехи“! Разбиващ коментар:

Отделната човешка трагедия ни възпламенява – къде искрено, къде показно – особено, ако пострада известна личност. Трайната драма на милиони хора обаче ни оставя равнодушни, дори вече я смятаме за нещо нормално. Свикнали сме с нея и много рядко се отронва нещо за този позор.

Колкото повече са тия бедстващи хора, толкова по-малко ги забелязваме – и изобщо не се притесняваме от разгрома на нормалното им съществуване. В политическото говорене в българия тия хора не съществуват. Нито една медия не ги отразява. А те са мнозинството.

Върнете се само няколко месеца назад и ще видите колко маловажни, дори излишни неща са били сладострастно обговорени. Днес те вече изглеждат дори безсмислени. Но никой не говори за милионите ни бедняци- това сякаш е забранено.

Само си представете, как се чувства един бедняк, застанал/застинал пред телевизора, който безсрамно му изплюва в лицето безумни тъпанарщини, и, в крайна сметка, го наскърбява с едно отровно безразличие.

Дори не са в състояние да го разведрят с традиционните опиати – глупавите шоу програми с още по-глупавите им автори и изпълнители. Ами рекламите – какво от тази лъскавост е достъпна за този човек и милионите като него – хора, които навремето са дали всичко на държавата си, и то никак не е било малко – а сега тя се изхрачва в лицата им.

Политиката в България трябва да се прави мълчаливо. Да мълчат като пукали – така ще е по-справедливо/праведно. Пукал политика.

Да се пуйчат колкото щат, но мълчаливо. Защото милиони хора са направо изоставени на произвола. ГЕРБ разкараха „призрака на комунизма“ – и това си приписаха, но сега приемат като нещо нормално скотската бедност да броди наоколо.

ГЕРБ изоставиха почти всичко. Примерно: изгазили от соца и заварили 6 хиляди и 200 язовира – по броя на язовирите България е на първо място в Европа. Изградили ги комунистите и натоварили с още една грижа днешните полит-„първенци“, които сигурно и за това ги проклинат. От 10 години те проклинат всичко, което не може набързо да се осребри, а иска грижи и ум, разбира се. Заради това само плячкосват и разсипват всичко.

Единствено българските бедняци се оказаха упорито неизтребими и все още им висят на тлъстите вратове.

Тия дни се оказа, че от шестте хиляди язовира двайсетина са в критично състояние, други десетки са с неясна собственост. От катастрофата в Бисер насам нищо не се е променило.
Преди две години се повъртяха около язовир „Искър“ – и сетне го забравиха. Сега пак се сетиха. Това са спорадичните напъни на посредствените крадци от ГЕРБ да се правят на стопани, съвестни и грижовни – макар инак да са чувствителни, колкото е чувствителен гьона.

ГЕРБ много обичат да фалшивеят, да изиграят набързо някое театро на съпричастност – както сега за горкото момиче от Русе. Докато опяват абсолютно рутинно смъртта му, умряха още трима души, пострадали в катастрофата край Своге. За тях вече няма театро, завесата е спусната.

Хората си мрат – и дори не ги изпращат с едно безлично мрънкотене. Може ли Борисов да си мисли, че управлява държава, когато я е докарал на ужасяващото първо място по смъртност – освен ако не е приел ролята на Регулировчик на Смъртта.

След безкрайните разправии с майките на деца с увреждания, човек се пита, защо Борисов протака тази агония. Да не би да смята, че тя го увековечава?

Колкото ще го увековечат строените набързо стотици селски стадиони, обречени да се саморазрушат празни. Ако Борисов не бе футболен фен, а меломан, сигурно щеше да направи хиляда музикални зали.

Сякаш ГЕРБ дори не си представят, какво е да имаш дете с увреждания в дома си – каква Голгота е това, и каква безпределна любов и устойчивост трябва да притежаваш, за да оцелееш. Тази битка е сто пъти по-драматична и сложна, отколкото да управляваш, да увредиш и да доведеш до колапс и смърт една крива държава с увреждания.

Управлението на ГЕРБ убива надеждата. Сякаш вече нищо не може да се промени в голяма България – не оная, нагиздената с криви плочки, а Истинската, в която оскотяват Истински хора.

Те са оставени на произвола, захвърлени са като в някакво бунище.

източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

7 кометара за Кеворк Кеворкян: Народът ни Затъва в ЧУДОВИЩНА БЕДНОСТ, а Властта нагло се хвали с „Великите си Успехи“! Разбиващ коментар:

 1. ani Отговор

  14.10.2018 в 10:27

  Чудесна статия!Абсолютната истина!Но какво и как можем да направим,за да се променят нещата към по-добро?Това не е риторичен въпрос!

  • Константин Отговор

   14.10.2018 в 10:46

   Само с приказки не става !Нужни са конкретни действия !

 2. Константин Отговор

  14.10.2018 в 10:48

  Това го виждаме !Трябват конкретни дела !

 3. БЕДНОСТТА Е ПОВСЕМЕСТНА, НЕЗАБЕЛЕЖИМА ЗА ТЕЗИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО С ЛАМАРИНЕНИ ОЧИЛА, НО И НАРОДА СЕ Е ПРИМИРИЛ СЪС СЪСТОЯНИЕТО СИ И СПИ. А МОЖЕ БИ УБИЙСТВОТО НА МОМИЧЕТО ОТ РУСЕ- ВИКТОРИЯ МАРИНОВА ДА Е ИСКРАТА, КОЯТО ЩЕ СЪБУДИ ТОЗИ ЗАСПАЛ НАРОД И ЩЕ ЗАПАЛИ ПОЖАРА НА НЕДОВОЛСТВО

 4. Антон боклука Отговор

  14.10.2018 в 19:19

  Вече отдавна не ми се и коментира..

 5. Анонимен Отговор

  17.10.2018 в 12:16

  Истина истини истини колко много още ще търпим зави си от нас защото позволяваме да ни тъпчат и мълчим и послушно влачим кръстовете си докога те майки и бащи нямат ли а деца? Техните деца са добре в чужбина майки те и бащите им също достачно са крали ами ние? Ние как да изправим глава с мизерни пенсий с детски който можиш да купиш една обувка със сметки който са в пъти повече от една заплата! Браво господа управляващи с тъкъв народ и векове ще управлявате! Мълчи Мълчи и пак мълчи търпелива гърбица браво народе!

 6. Анонимен 101 Отговор

  18.10.2018 в 7:13

  За убийствата и престъпленията в България мога да кажа следното: Малко преди 1958 г. ако не се лъжа, се появи Жоро „Павето“. Това беше един психично болен, който с едно паве убил 1 или двама човека. Това престъпление за нула време стана известно в цяла България. Сега убийства стават на всеки ъгъл, по всяко време, но никой като че ли, не се интересува от това. Може би тези убийства, тази мизерия да са изкуствено причинени. Един от така наречените господари на света, Билдербергите, на едно от техните събрания се изказал, така: Земята е пренаселена и от 7 милиарда трябва да се намали на 500 милиона. А това може да стане чрез изкуствено създадени войни глад мизерия и убийства. Сега роботиката замества човека и той става ненужен. Милиардерите нямат сметка да хранят това ненужно за тях население, което само им замърсява природата. Комунизмът няма да се върне. Русия и Китай, които са в началната фаза на капитализма, ще му удължат живота. И все пак е по-добре да сме с Русия и Китай, отколкото със западащите капиталистически страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *