Кеворк Кеворкян: Вижте защо леденият Путин нарече полски дипломат „Свиня“! Защото от тази изпусната реплика зависи бъдещето на цяла Европа!

7

Руснаците по всяко време могат да свалят гащите на всеки заради богатия си кремълски архив. Да не говорим за банковите сметки, понеже открай време швейцарските банкери са руски агенти.

Коментар на Кеворк Кеворкян:

Путин е крайно въздържан човек – в сравнение с Тръмп изглежда като буца лед от Сибир, и то от място, където никога не е имало човеци.
А и в сравнение с останалите Персони: танте/леля Меркел, чиито безбройни жакетчета неизменно предизвикват веселие, доста фриволния Макрон, за Джонсън да не говорим.
И сега г-н Лед изтърва една неприлична дума – по адрес на полски дипломат от миналото. Нарече го „свиня“.
И това изобщо не е случайно – случайности никога няма в руските работи.

Между другото. Наскоро се загледах в руския Клуб „Комедия“.
В продукцията му често присъства и Путин, представят го почти на ръба на позволеното или по-добре да кажа – по острието на ножа.
Актьорът, който играе Путин, сигурно няма особено спокоен сън – но пък много достоверно импровизира един негов тик, едно характерно присвиване на устните, през които трудно се прокрадва нещо неразумно или емоционално.
И, ето сега, оттам се е измъкнала думата „свиня“.
Това е истинско събитие, а и самата дума може да бъде обявена като Дума на Годината.

Още една скоба. Нашият Самодържец/ББ изчезна напълно от телевизионните скечове. Това недвусмислено означава, че всичко вече е наред.
Може да означава и друго – че повечето от нашите телевизионни продуценти са обикновени страхливци и лишиха ББ от едно необходимо лекарство, от сатиричния сироп, който е полезен за всеки политик.

Навремето Краси Радков го „играеше“ по-смело, за разлика от Любо Нейков, на който сякаш все не му достигаше любовта на ББ и по-скоро го галеше с перце – но не от тия, които продават в секс-шоповете.
Тия дни двамата комици сякаш са заменени от бившия регионален министър, сега зам. министър, Нанков – край празния язовир „Студена“ той с такова обожание гледаше ББ, че трудно можеш да повярваш, че не е артист, нормален човек не може да излъчва чак такова възторжено преклонение.
Сякаш за него е измислен лафа „мига на парцали“. А може би го гъделичка някаква вина.

Да се върнем към думата на годината. Свиня.
Историята с полския дипломат Юзеф Липски, който е посланик в Хитлеристка Германия през 30-те години на миналия век, ни отвежда към Голямата Подмяна, която беше отново реанимирана напоследък: Втората световна война е предизвикана от Хитлер и Сталин, тя не е спечелена от руснаците и пр.
Банални глупости, но не престават да ги съживяват.
Мизерни спекулации, които поникват на невероятни места, да не споменавам, какви ги редеше наскоро дори шефът на НАТО Солтенберг.
Тия хора злоупотребяват с Историята за елементарните си пропагандни нужди.

Веднъж попаднах на „разследване“ по канала „История“, според което Войната е спечелена след битката при абатството Монте Касино, Италия – а не след чудовищните сблъсъци при Сталинград и Курск, ей такива пикливи измишльотини.

Тия хора дори не са чували за Конквист, но ние го четяхме тайно още в „ония“ години. Дивият сталинизъм ни е отвратителен – не защото ще ни го каже едва сега някой като Солтенберг, а защото това отвращение поникваше в нас от великата руска литература – и оставаше завинаги там.

Друго е по-важно: истините на Историята трябва да са ни най-скъпи – това за сведение и на тукашните късни „антикомунистически“ сополи.

Между другото, понеже стана дума за Сталин – язовир „Студена“, примерно, не можеш да го напълниш с песни и частушки. Скъсай ухото на идиотите.

Докато някои подритват Историята за днешните си нужди, започват да изглеждат все по-неясни и иначе безспорни факти.
Защо Съюзниците, които поне в Европа имаха поддържаща роля, предоставиха именно на Русия правото – и честта – да превземе Берлин и съветски войни да забият Знамето на Победата над Райхстага – те, а не някой юнак от Кентъки, който половин век по-късно да бъде изигран от Брад Пит в поредния трафаретен американски боевик? Защо?

Достатъчна компенсация ли щеше да бъде това за 20-те милиона руски/съветски жертви. На всеки убит американски войник се падат 80/осемдесет съветски.

Защо Чърчил, който смяташе българите за хора второ качество – нека го кажем направо и да не го забравяме, и Рузвелт предоставиха Източна Европа на Чичо Джо/Сталин?

И защо след десетина години повториха коварния си номер с клетата Унгария? Добре, Дунав беше пълен с труповете на унгарските бунтовници – но кой ги наговаряше месеци наред по „свободните“ радиостанции, че щом обявят въстанието, американски войски веднага ще влязат в Унгария?

Изоставиха Източна Европа, за десетилетия я сервираха на „Империята на Злото“ – не че имаха друг избор, Истинските Победители също трябваше да получат част от плячката.
И какво очакваха – сталинизмът кротко да прерасне в демокрация, крокодилът да зачурулика като славейче.

Направиха и един изгоден бартер: Съветите да станат пазвантите на Източна Европа, безмилостни, както се очакваше – а ония си присвоиха любимата им доктрина за „Износ на революции“.
И здраво се постараха – от Корея и Виетнам до Афганистан и Ирак.
Без никаква полза – като изключим възможността Холивуд да направи някои свестни филми.

В „ония“ години иронизирахме съветското клише, че САЩ са „световният полицай“ – сякаш руснаците завиждаха на американците за тази им роля, докато те самите бяха пазачите на полузаспалия източноевропейски блок.
Но клишето се оказа истина – и Америка и досега не може да изпълзи от тресавището на безсмислените си войни, а отгоре на всичко на 11 септември 2001 беше унизена/ранена в самото си сърце. А днес продължава да живее в трудно прикриван страх.
Хиляди са жертвите на посттравматични стресове – от Виетнам до войната в Кувейт.
За „Арабската пролет“ да не говорим – невежи до налудност хора съчиняваха подобни безумни конструкции, без оглед на последиците.

Не се уморяват да иронизират екзалтанта Тръмп. И ако не беше убил иранския генерал, а беше спазил обещанието да прибере страната си в един премерен изолационизъм… тогава може би Историята щеше да прояви снизходителност към него.
Така се случи с Рейгън – един нищо и никакъв актьор, но той вече е запомнен като разрушителя на „Империята на Злото“ – макар че тя просто бе продадена от авантюриста Горбачов.

Всичко това трябва да бъде прикрито по някакъв начин.
Затова, хайде да префасонираме Голямата Война.
Само си представете, какви лъжи ще се сипят след години за днешните времена.

Но г-н Лед използва думата „свиня“ – и всичко отиде по дяволите.
Трябва да си пълен наивник или, в краен случай, български политик, за да не знаеш, че Руската Мечка никога не забравя. И никога не прощава.

Поляците не поканиха Путин във Варшава за
80-годишнината от началото на Голямата Война, защото Русия не ги освободила, а заробила – обаче германският президент беше най-почитаният гост.
И ето го наказанието: руснаците извадиха документ, който разкрива един от най-скверните епизоди от предвоенна Европа.
През 1938 година Хитлер обсъжда с полския външен министър и полския посланик в Берлин Липски идеята си да засели евреите в Африка.
И тогава Липски изцвилва: „Ако вие направите това, ние ще ви издигнем великолепен паметник във Варшава!“

Впрочем, някои изследователи оповестиха, че поляците са ликвидирали сами повече евреи в Полша – повече от германците.
Припомнено беше и варварското изпепеляване на еврейски селища, заедно с жителите им – най-известен е погромът в Йедвабне, но се споменават поне още 23 населени места /по информация на Дойче веле/.

И настъпи весела суматоха.
Полският премиер направи специално изявление – постна пропаганда, нищо повече, колкото да предизвика руснаците да извадят нови срамни документи за полско-германската колаборация.
Евреите се изпокараха и пр.

Руснаците всеки момент могат да свалят гащите на всеки – да не говорим за банковите сметки, понеже открай време швейцарските банкери са руски агенти.
Разобличаването на Липски е мощен токат/юмрук в лицето на полските тарикати. Това е една от бомбите на 2019 година, това е и възмездието, макар и дребно, за смъртта на милиони руски войни, чиито паметници днес сополите омърсяват.

За всички, които ще пишат учебници по история, този епизод е съвършено поучителен. Да не бързат да дращят измислици с потните си пръстчета, да не омърсяват Историята заради гладните си душички.
Тя не може безкрайно да се оварварява с измислици.

Все си представям едно руско момче, привикано от някое затънтено селце и преминало през чудовищните изпитания на Войната – как умира някъде в Полша, и все не може да разбере, какво, по дяволите, прави там, защо трябва да умре заради кефа на един маниак – на когото поляк иска да вдигнат паметник.
Представяте ли си потресението на това войниче в предсмъртните му мигове…
А след години някакви мизерници ще го набедят за агресор. Skandalno.net

Кеворк Кеворкян, Skandalno.net

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

7 КОМЕНТАРИ

 1. Тази статия на баш философа е от рода на ирландската пастирка…… И аз бих наругал някой ако каже че в България е нямало турско клане в Батак

 2. Г-н Кеворкян, руският лидер Горбачов е предугажал какво рано или късно ще се случи със социализма и комунизма в СССР и за това се опита да спаси системата, но не успя защото по моему вече беше късно. Ето защо не приемам да го вините за това, което се случи.Не съм бил член на БКП.

 3. Путин с една дума (свиня)обобщи характеристиката на много хора,не само поляци,за които се знаеше или по-скоро подозираше за тясната им колаборация с нацизма.Просто през тези 45 год след ВСВ руснаците се мъчиха да забравят и да си внушат,че фашизма,нацизма,антисиметизма,расизма е бил унищожен на 9.май 45 г.Трудно е да се каже,че и след 100 г той няма да покълне отново.Те сметнаха,че 45 год.разделена Германия е достатъчно като наказание за германската нация.А и нямаха кой знае какви икономически ползи от тая работа.Даже понасяха икон.вреди.Какви ползи и вреди-?Трябва един обективен анализ!Докато американците и досега окупират вече ЦЯЛА Германия и извличат от това полит.и иконом.ползи.

 4. nai pavilnia komentar,bravo kevork,vie ste stojerana vremeto ,koeto jiviaxme i nai verno ipravelno otraziavate istinite za istoriata ,a ne tova .koeto iskat da ni nalojat.

 5. Относно българските евреи. Смятам, че факта за спасяването на евреите в България и ролята за това на цар Борис прекалено се преекспонира у нас.
  Факти: с решение на българските управляващи, но не без одобрението на цар Борис, у нас:
  1. Всички евреи бяха задължени да носят еврейски звезди.
  2. Беше въведен за тях комендантски час.
  3. Започна изселването на евреи в провинцията с конфискация на имуществото им.
  4. 12 000 евреи от Беломорието и Македония бяха депортирани в лагерите на смъртта.
  Мисля, че на Хитлер е докладвано какво става с евреите у нас, но повече го вълнуваха неуспехите на Източния (по време съвпада със Сталинград и Курск )фронт отколкото съдбата на евреите у нас и да загуби такъв предан съюзник като царска България в лицето на цар Борис заради презрените от него евреи, той просто си е затварял очите. За наш срам и позор жалкият плазмодий на българската демокрация президента Желю Желев, минаващ за най-голям познавач на фашизма (книгата му „Фашизъм“ е издадена преди „демократечните промени“, благодарение на протежирането на Людмила Живкова) преименува бул. 9-ти Септември в Цар Борис 3. Пловдивските слагачи в лицето на такива политически проститутки като Спас Гърневски или Георги Гергов отидоха по-далеч – съатветната улица в Пловдив се нарича „Цар Борис обеденител“. В същност Цар Борис е по-голяма свиня отколкото онзи полски дипломат. Е, какво е обеденил този престъпник и диктатор? Че благодарение на германските щикове е присъединил към царството се Беломорието и Македония и започнал там да преследва евреи и антифашисти.
  Сега ние с телешки възторг се вслушваме в думите на „великия стратег“ с подобно фамилно име.

 6. Продължение:С благословията на оня жалкия плазмодий, минаващ за най-големия познавач на фашизма, в София и Пловдив (за други градове не знам) се появиха улици носещи името на най-големия фашага, престъпник и диктатор цар Борис. В същото време в София, предполагам и в други градове, има улици носещи имената на Александър Стамболийски, Гео Милав, Никола Вапцаров, Владимир Заимов, Емил Мярков и много други знайни и незнайни борци за свободата против фашистката диктатура на цар Борис. Всичките изброени са били убити с одобрение или заповед на цар Борис. Това е български феномен улиците да носят имената на жертви и тяхния палач. ДРУГА ТАКАВА ДЪРЖАВА В СВЕТА НЯМА. Надявам се че екзалтираните ГЕРБерасти, всички до един бивши членове на БКП или комсомолци не започнат да преименуват улици в чест на тяхния главатар с подобно фамилно име.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *