Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Картинки с Умиращи, Ковчези и Трупове Лъсват върху Кутиите с Цигари! А ракията, ГМО-Храните и ГМО-Политиците – КОГА?

цигари картинкиЦигарените кутии ще се продават с шокиращи картинки, които да показват  пораженията от тютюнопушенето върху здравето,  решиха депутатите,  гласувайки на първо четене промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Някои натиснаха бутончето за гласуване с кутия цигари в джоба, погалвайки я нежно, а други отидоха да изпушат по една пура, след гласуването. Зловещите  илюстрации ще бъдат лепени  върху всяка кутия от 20 май тази година.

65% от площта на цигарената кутия задължително трябва да е заета от стресиращите  снимки и големи зловещи предупредителни надписи – и то от двете й страни.

Забранява се и продажбата на ментолови цигари и ароматизирани електронни папироси. Не може да има ароматизатори и в тютюна за ръчно свиване на цигари или тютюна за лула. Даже не могат да се слагат витамини, кофеин за пободряване и други примеси.

КОМЕНТАР НА SKANDALNO.NET:

Дотук добре!

Всички сме съгласни, че тютюнопушенето е вредно. Има един много по-простичък начин да се справим с това – по сталински. Няма цигари по магазините – няма проблем.

Но тогава ще нарушим бизнеса на големите акули! Така че със зловещите картинки ще плашим само децата.

И като стана дума за децата, в самия проект за кошмарните фотоси има нещо шокиращо. Симпатично хлапе, което държи в ръка цигара, а отдолу пише: „Аз съм дете на пушач!“.

Нали беше забранено деца да се появяват в зловещи реклами и антиреклами? Нали според наскоро приет закон у нас „не може да се показва ликът на което и да било дете, без да има затъмняване и замазване на лицето“?

Как така Гошко, или Иванчо ще позират за подобна картина? Кой има право да заклейми което и да е дете с думите „Аз съм дете на пушач!“ ? По тази логика трябва да се наредят малки сладки същества и под тях да се напише „Аз съм дете на наркоман“, „Аз – на престъпник“, „Аз – на убиец“,  „Аз – на изнасилвач“ и още и още далеч по-страшни неща от пушенето.

Не е ясно и съответното дете, което ще е на снимката, дали наистина е изложено на тютюнев дим, или родителите му пушат на терасата, дали не го опушват собствените му съученици повече, отколкото мама и татко. И изобщо Агенцията за закрила на детето ще позволи ли подобно нещо, като това на илюстрацията.

Да. Съгласни сме, че пушенето вреди на здравето. Само че кой пушач, ще се стресне от подобна картинка? Просто ще си купи калъф за цигари или табакера и няма да има никакъв ефект.

Да не говорим, че скорошно изследване на вредата от тютюневия дим посочи следните безмилостно – категорични данни: 55 % от настанените в онкология с рак на белите дробове българи никога през живота си не са пушили цигари. Такъв е процента (55 %) и на непушачите в България! Извода си направете сами!!!

Но пък, ако ще се борим с вредните неща в живота ни, то хайде да не вършим половинчати работи!

Например на всяка кола, която е над пет години да се сложи надпис „Аз съм убиец!“? Придружен с някой търкалящ се труп.

По същата логика над половината храни в големите супермаркети трябва да са с етикети и картинки, които да изобразяват пораженията, до които могат да доведат. Например картинката с широко отворената уста с развалените зъби с успех може да се залепи върху всички захарни изделия и да стои като плакат пред всяка сладкарница.

Вредна ли е захарта? Доказано вредна! Тогава защо не се налепят етикети върху всичко, което съдържа захар?

Вредна ли е солта? Ами да? Тогава въпросът е същият.

А колбасите, с многото Е-та? Върху тях направо трябва да бъде залепен череп с кости.

Ами чипсът, пържен с палмово олио?  А маргаринът с палмово масло? А някои зрънчовци, пръчици, кексчета, солени бисквити със същото олио?

Ами ГМО-храните, за които всички учени са категорични, че причиняват рак?

И както сме тръгнали да изброяваме всички вредни според СЗО храни, направо върху рафтовете, вместо реклами, трябва да има картинки, като в къща на ужасите.

Да. Цигарите са вредни!

А алкохолът?

Защо там не се сложат също черепите и костите? По данни на здравното министерство, всяка година у нас се инвалидизират трайно около 50 хиляди алкохолици, а по-късно 90 % от същите умират. Ще посмее ли обаче някой да постави върху бутилките марково уиски, отлежал коняк, или просто нашенска ракия етикет „Това убива!“?

Няма, разбира се.

Непушачите умират по-здрави.

А неядящите и непиещите пък съвсем! Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Картинки с Умиращи, Ковчези и Трупове Лъсват върху Кутиите с Цигари! А ракията, ГМО-Храните и ГМО-Политиците – КОГА?

  1. Pedarastche Gino Отговор

    13.02.2016 в 20:15

    Kolko ste primitiwni tapi draskachi…Kreteni..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *