Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Какво скриха от нас зад димната завеса на зарята и мусаката:

Какво скриха от нас зад димната завеса на зарята и мусаката: Фактът, че широко рекламираното увеличение на пенсиите е просто опит за догонване на галопиращата инфлация и жалък опит за компенсиране на все по-явното изпадане на народа под чертата на бедността. Факт е че това увеличение с нищо не помага на пенсионерите и не променя окаяното им положение. Ще го разберат, когато си получат пенсиите за януари.

1. Активистка на герб от кръга около Борисов стана заместник министър.

2. Личност, нарекла протестиращите от лятото на 2020 година „изроди“ стана министър в МРРБ.

3. Фактът, че широко рекламираното увеличение на пенсиите е просто опит за догонване на галопиращата инфлация и жалък опит за компенсиране на все по-голямото изоставане от линията на бедността. Факт е че това увеличение с нищо не помага на пенсионерите и не променя окаяното им положение. Ще го разберат, когато си получат пенсиите за януари.

4. Фактът , че увеличената събираемост на приходните агенции се дължи на инфлацията и залпово увеличените цени на горивата и енергоносителите, а не на усилията и добрата работа на същите агенции, които между другото към днешна дата са пълна скръб, както откъм събираемост, така и откъм кадрово окомплектоване. Но какво да очакваш, когато директорът на НАП е доказан данъчен престъпник.

5. Фактът, че от излишък в бюджета от 638.7 млн. лева в края на ноември, само за месец в края на декември се стигна до дефицит от 4.6 млрд. лева. Само при управлението на престъпника Борисов това се случваше – правеше го в края на всяка година. Но нали  новото управление дойде с обещанието за нов морал и се заричаше да прекрати тези предколедни кражби? Да прекрати безконтролното харчене на народни пари без одобрението и съгласието на Народното събрание.

6. Фактът, че увеличението на приходите в хазната със 17,8 % е само манипулация, при положение че няма фактор, който образува тези приходи и който да не е вдигнал цената си с поне 30%. Само при горивата поскъпването е следното:

– суров петрол – 100%
– метан – 100%
– пропан бутан – 59%
– дизел – 36%
– бензин – 32%
– промишлен ток – над 150 %

Т.Е. „успехът“ на „Продължаваме промяната“ всъщност е МИНУС 20%. 20 % по-малко реални приходи в държавата. А НАП, Агенция „Митници“ и Министерство на финансите да пият по една студена вода и да престанат да ни мислят за маймуни от зоологическата градина, и да не се крият зад зарята и мусаката.

Послепис: Оправданието за лошото наследство вече не върви, след като кръгът „Борисов“ е отново във властта. Това вече не е наследство, а настояще и бъдеще. Защото и зад едните, и зад другите стоят САЩ и те нареждат какво да се случва.

Валентина Милова

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Какво скриха от нас зад димната завеса на зарята и мусаката:

  1. Анонимен Отговор

    03.01.2022 в 19:58

    САЩ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСКАМЕ СИ БРАТСКА РУСИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *