Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Истината Лъсна: 500 млн. Източили Фирми на ДПС и Делян Пеевски от КТБ !

Над 500 млн. са кредитите на фирми и частни лица от бизнес кръга на турската партия ДПС в Корпоративна търговска банка. Толкова са били към момента, в който политико-икономическия кръг около триото Делян Пеевски, Ахмед Доган и Бойко Борисов е решило да унищожи КТБ с всички възможни средства, включително с помощта на държавната машина и нейните институции – прокуратура, МВР, служби, Министерство на финансите, БНБ, Следствие и Прокуратура…
делян пеевски

Това сочат данните от кредитния портфейл на Банка КТБ, до които се добра „Скандално.нет“.
Половин милиард лева! На фона на този 500 милионен грабеж изказванията на лидера на ДПС Лютви Местан, и депутата Йордан Цонев, че ДПС и Делян Пеевски нямат никаква обвързаност с КТБ, звучат доста лицемерно и нахално. Нищо общо, кълнат се ВИП-Депесарите.

В последната си медийна пи-ар акция Лютви Местан заяви: „Българският народ трябва да научи истината за фалита на КТБ“. Данчо Цонев пък с пяна на уста врещя в тв. ефир на журналистите Ани Цолова и Виктор Николаев по Нова тв, че всичките им въпроси към него са за Пеевски и също се закле, че Движението и Пеевски нямат нищо общо с банката на Цветан Василев. Защо ли с такова ожесточение го бранят? Да не би… Сами си направете изводиа от фактите, които ще видите по-долу.

Защо ДПС демонстрира поведение, което се квалифицира като абсолютна гавра с държавата и народа? За да се изясни, нека кажем, че Демагогията, Популизма и лицемерието са фундаменталните оръжия за манипулация на всеки политик. Тези от ДПС обаче изведоха тия прийоми до висш пилотаж.
В днешвия Български Наказателен кодекс към категорията „лъжа“ биват причислявани още премълчаване, скриване или задържане на определено сведение или факт.
бойко борисов доган
Гражданите трябва да знаят какво се крие зад изявите на лидерите на ДПС. Част от техния облик се крие зад истината за това, какво се случи с четвъртата по големина банкова институция. Но няма да го научите от въпросните лица.

Да минем към списъка.

Фирма „Водстрой 98“ АД ползва кредити за около 35 млн лв и банкови гаранции над 50 млн лв. Кредитите и гаранциите са основно за осъществяване на инфраструктурни проекти. Единият от кредитите е за приватизацията на „Промишлено строителство холдинг“ ЕАД. На 13.08.2014 „Водстрой 98“ АД получава кредит от Българска банка за развитие и с него рефинансира всичките си кредити от КТБ. Като обезпечение към ББР „Водстрой 98“ АД учредява залог върху търговското си предприятие. През ноември 2014 г.

„Водстрой“ АД продава акциите си от капитала на „Промишлено строителство холдинг“ ЕАД на трето лице. Това е основният актив на „Водстрой 98“ АД. Въпросът е: От ББР знаят ли, че „Водстрой 98“ АД си е продала асновния актив – „Промишлено строителство холдинг“ АД. И ако знаят, защо допускат подобно нещо? А ако не знаят, не е ли това измама и грубо нарушение на закона?

На 5 октомври 2014 г. в. „Капитал“ пише: „Строителната компания „Водстрой 98“, която се свързва с Делян Пеевски и ДПС, продава дъщерното си дружество „Промишлено строителство холдинг“. Сделката е на финала, като се чака само разрешение за концентрация от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Купувач е бургаското дружество „Строй инвест“, чийто собственик Ивайло Николов има бизнес в областта на външната реклама и никакъв опит в строителството до момента.
пеевски местан
Страните по сделката отказват коментар за условията по нея, но не е изключено тя да е част от конфликта между Делян Пеевски и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. „Промишлено строителство холдинг“ бе приватизирано през 2011 г. с кредит от банката и основните му задължения все още са към нея, докато „Водстрой 98“ вече избяга от КТБ чрез рефинансиране от държавната Българска банка за развитие. Същото направи и контролираният от Пеевски „Булгартабак холдинг“, но там кредити бяха взети и от други институции.

Въпреки името си бургаското дружество „Строй инвест“ не развива строителна дейност, а според информацията до КЗК дейността му е в сферата на консултантските услуги (в искането за концентрация дружеството изрично бе забранило да се разкриват данни за него, но впоследствие потвърди за сделката). „Строй инвест“ има символични активи и приходи. За предходната година е получило от продажба на услуги 52 хил. лв. и е реализирало печалба от 31 хил. лв. Година по-рано не е отчетена дейност“.

„Промишлено строителство холдинг“ ЕАД става клиент на КТБ след приватизацията. Ползва кредити за малко над 30 млн лв. Дружеството сключва цесия през м. октомври 2014 г. с Първа инвестиционна банка и прави т.нар. прихващане. По този начин изчиства почти целия си дълг към КТБ, но го дължи на ПИБ. Дружеството е основен участник в проекта Южен поток. То е едн о акционерите на „Газ проект юг“ АД, което пък е част от консорциума „Стройтрансгаз“ заедно с руското „Центргаз“ АД.

„Вили вист“ ЕАД. Ползва кредит от КТБ в размер на 10 млн лв. за придобиване на акции от капитала на „Трансстрой Бургас“ АД. Това дружество се свързва с името на депутата от ДПС Йордан Цонев. Дали е така или са слухове, трябва прокуратурата да установи, ако се заеме с разследване на извършените цесии, както горещо препоръчва и настоява премиерът Бойко Борисов. Защото дружеството сключва цесия през м. октомври 2014 г. с ПИБ и прави прихващане. По този начин изчиства почти целия дълг към банката и го дължи на ПИБ. Кредитът е направен предсрочно изискуем от КТБ на 20.06.2014 г. поради просрочване на дълга (необслужване).

Ето какво пише във Фейсбук жител на Чирпан, но когото нарочно спестяваме името, за да си няма неприятности с кръга #Кой.

„Защо Йордан Цонев (ДПС) толкова нервно и параноично старателно се опитва да замете следите в КТБ? Вчера обиколи две ТВ студия, изказа се на брифинг на партията си и беше готов да набие всички несъгласни с него на комисията-недоразумение с незапомнящо се име в Парламента, посветена на КТБ.
Във всичките невротизирани изказвания, човекът известен с партизанското име Данчо Ментата разясняваше на публиката „схемата на пирамидата КТБ“.

Ама, г-н Цонев, Вие кога ги установихте тези схеми? Когато като председател на бюджетната комисия в 42-то Народно събрание спряхте да си плащате кредита на „Вили Вист“, за която половин България твърди, че се контролира от Вас ли? Или когато КТБ предприе действия по изпълнение на обезпечението на кредита.
Дни преди да бъде атакувана от медиите на майката на Пеевски, от КТБ са се снабдили с изпълнителен лист срещу „Вили Вист“ и срещу „Трансстрой Бургас“, което е било гарант по дълга.

Ако банката не беше затворена, е предстояло преобразуване на изпълнителното дело и насочване на изпълнение освен срещу основните обезпечения (акциите на двете компании), но и към основния актив на „Трансстрой Бургас“ – парцел от около 100 дка в пристанището на Бургас.
След поставянето на КТБ под специален надзор обаче квесторите така и не са предприели действия по изпълнение на вземанията, а междувременно „Транстрой Бургас“ е учредило ипотека върху имота в полза на трето лице.

В Надзорния съвет на „Трансстрой Бургас“ участва Алина Диева, която медийни публикации определят като приближена на Ахмед Доган.

Тя е съдружник с бившия изпълнителен директор на сдружението на ДПС-общините „Толерантност“ Кирилка Ангелова във фирмата „БГ Снакс“, която е разследвана за източване на Държавния резерв през 2006 г.

По това време Държавният резерв беше ресор на заместник-министъра на бедствията и авариите Делян Пеевски.“

Фирма „ЗАИР 2009“ ЕООД. Неин собтвеник е Зара Петрова, от която депутатът от ДПС Делян Пеевски има дъщеря. Фирмата взима кредит за магазин за дрехи на бул. „България“ в София. Кредитът е погасен изцяло през м. ноември 2014 г. от „Балканска медийна компания“ ЕАД, на която едноличен собственик е майката на Пеевски – Ирена Кръстева.

„ТАБАК МАРКЕТ“. Дружеството ползва кредити за над 35 млн лв за проекта „ЛАФКА“. Дружеството сключва цесия м. октомври 2014 г. с ПИБ и прави прихващане. Така изчиства целия дълг към КТБ, прехвърляйки го в ПИБ.

Какво е общoто между „Табак Маркет“, „Дрослиан България“, „Сиболе България“ и „Промишлено строителство холдинг“?

Ето какво пише на 17 ноември 2014 г. изданието clubz: „Какво е общoто между „Табак Маркет“, „Дрослиан България“, „Сиболе България“ и „Промишлено строителство холдинг“? Общото е, че освен че са под скрития контрол на Делян Пеевски, фирмите са с просрочени и предсрочно изискуеми кредити от Корпоративна търговска банка. Но отскоро „Табак Маркет“, „Дрослиан България“, „Сиболе България“ и „Промишлено строителство холдинг“ имат още нещо общо – всички те вкупом се договарят да цедират тези просрочени кредити в КТБ с друга банка – ПИБ. Забележете, те не прибягват до рефинансиране, както „Хермес Солар“ на Ахмед Доган.

Четирите компании от империята на Пеевски се възползват от погиващо след фалита на КТБ вземане на ПИБ в банката. Само от цесията на Пеевски директната загуба за Фонда за гарантиране на влоговете, който ще трябва да осребрява активите на КТБ, е за над 100 млн. лв. Една от най-мащабните цесии, разиграли се в КТБ, е за дълга на „Табак Маркет“. Компанията е едноличен собственик на „Табак Трафик“, чрез която оперира веригата киоски LAFKA.

Собствениците на LAFKA са имали задължение от 34.4 млн. лв. То обаче е покрито от сделка с ПИБ. Спасената с държавни средстава банка е продала свое вземане по казуса „Еър Пропърти Дивелопмънт“. Според два независими източника това дружество в несъстоятелност е имало сметка с над 103 млн. лв. в КТБ“.

„Благоевград БТ“ АД. Ползва кредит за 28 млн лв. В началото на 2014 г. тези милиони са рефинансирани от други банки.

На 18 юни 2014 г. Дойче веле пише: „Някога партньори, днес банкерът Цветан Василев и депутатът от ДПС Делян Пеевски са в конфликт и в процес на „подялба“ на активите, към които съвместно са имали отношение. Според mediapool.bg в основата на спора стоят около 100 милиона лева, за които КТБ смята, че ѝ принадлежат. На пресконференция в началото на седмицата от КТБ заявиха, че навремето са отпуснали кредит за над 25 милиона лева на дружеството „Булгартабак холдинг“, с което се свързва Делян Пеевски.

Преди месец обаче длъжникът е спрял да си изплаща кредита. Пак според КТБ банката трябва да получи още около 80 милиона лева от печалбата на „Булгартабак“ за миналата година, тъй като КТБ държи 6 на сто от акциите на компанията. Банката не получила въпросните пари, защото мажоритарният собственик решил да не се изплащат дивиденти“.

За по-голяма прозрачност, ще припомним кой е Йордан Цонев и за какво се бори. В Уикипедия пише: Избран е (Йордан Цонев) за депутат в 38-ото Народно събрание от листата на СДС. Тогава става председател на Комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в парламента. Избран е за член на Националния изпълнителен съвет на СДС на 11-ата Национална конференция на партията (26 февруари, 2000), но по-късно е изключен от ръководството на СДС и от партията по обвинения в клиентелизъм и корупция.
Лютви Местан е посочен за председател на ДПС от Доган.

За агентурното минало и на двамата няма да говорим. За връзките им с възродителния процес – също. Сложни са и нееднозначни. Фактът, че нито Доган, нито Местан направиха нещо през всичките 25 години на прехода виновните да си получат заслуженото, е достатъчен.

Фактът, че Доган, Местан и Цонев защитават Пеевски като Брестката крепост – също.
Нарича се обвързаности. В корпорацията ДПС е така. Ако не ви харесва, ще ви нарекат „неизповядващи европейските ценности“, ще ви смачкат или ще ви изгонят от държавата. А Бойко Борисов ще наблюдава безучастно…

Запомнете едно: споменатите политици възприемат българите като тор. Тор, в която те отглеждат своето семе. Те са велики, умни, хитри и богати, а българите – аутсайдери, рая, боклук.

Защо търпим това? Защо, наистина…

Край на 1-а част.
…………………………………………………………………………………………………..

Във втората ще научите на кого е „Булгартабак“, колко милиона кредити е имал в КТБ и как друга банка се хвърля да го спасява. Ще научите, коя е фирмата на Ахмед Доган и какви пари е имала в КТБ. Кой държи медиите в България и защо Доган не е изтеглил влог от близо 900 000 лв. Не е четива за хора със слаби нерви и сърца. Гответе се.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Истината Лъсна: 500 млн. Източили Фирми на ДПС и Делян Пеевски от КТБ !

 1. мария Отговор

  11.02.2016 в 10:44

  АКО ЦАЦАРОВ СИ БЕШЕ НА МЯСТОТО И СЪДИИТЕ СЪЩО, НЯМАШЕ ДА СЕ ШИРИ ТАЯ БЕЗНАКАЗАНОСТ И КРАЖБИ ! ЗАТОВА ТЕ ТРЯБВА ДА СА В ЗАТВОРА ! ! !

 2. Атанас Василев Отговор

  12.02.2016 в 16:37

  Ей, още не разбрахте, че ДПС не е турска, а руска партия! До кога? какви още доказателства са ви нужни?

 3. Васил Левски Отговор

  08.06.2016 в 15:09

  Време е да направим списък на , това са българите предатели , които за пари се продадоха на ДПС.

  • Васил Левски Отговор

   08.06.2016 в 15:12

   КАЧАЦИТЕ

 4. al Отговор

  13.02.2017 в 13:00

  ОЧЕВАДНО Е, ЧЕ СПОРОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕШАТ С ОРЪЖИЕ,ПЪК БИЛО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО Е ТО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *