Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Испанската прокуратура: Къщата в Барселона е купена с недекларирани пари на бившия премиер Борисов!

Сигналът за „къщата в Барселона“ е верен. Испанската прокуратура смята, че 5-те милиона евро, с които ичението е било закупено от българи, са свързани „с недекларирани средства, собственост на висши служители на българското правителство, (включително с министър-председателя Бойко Борисов)“.

Има доказателства, че в случая „БарселонаГейт“ са изпрани над 5 млн. евро. Това се разбира от заключенията на испанската прокуратура, изпратени на ДАНС в края на януари. „Има доказателства за множество корпоративни транзакции, които са окачествено като международно пране на пари, възлизащо на стойност над 5 млн. евро“, се казва в документа, който изтече в медиите.

Справката на иберийската прокуратура до ДАНС се състои от 21 страници. Тя се позовава на жалбата, въз основа на която е започнало разследването в Испания. Цитирани са и медийни публикации от Испания и България, но в крайна сметка е посочено, че според властите в Испания „подадената в жалбата информация е вярна“. „Според открити източници, информация за които се съдържа в жалбата, се прави заключението, че средствата са недекларирани и собственост на висши служители на българското правителство – най-вероятно на министър-председателя Бойко Борисов“, пише още в материалите, пратени от Испания на ДАНС по линия на Интерпол. Към тях са приложени и снимки на Борисов в Испания в компанията на лица от схемата за пране на пари.

Предварителните заключения в доклада на испанците са, че са направени две важни инвестиции в имоти в Испания на обща стойност над 5 млн. евро. Смята се, че средствата са влезли в страната, прикрити зад различни икономически операции, като за тази цел са използвани фирмите Numin Invest SL и Ema BGS SL. Търговските транзакции, с които собственика се е опитал да изчисти мръсните пари са най-различни – от увеличение на капитала, през придобиване на луксозни имоти и автомобили, до принос към капитала от партньори.

Преди 2 години един от водещите испански вестници – „Ел Периодико“ излезе с три страници разследване, в което се твърдеше, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват дали премиерът на България по това време Бойко Борисов има отношение към „международна схема за пране на пари“, през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми „Numin Invest SL“ и „Ema BGS SL“, които са свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева. Вестникът се позовава на разследване на испанската полиция, започнало по сигнал на неправителствената организация БОЕЦ и продължило близо година. Полицаи от звеното за икономически престъпления са следили и снимали къщата, в която според сигнала живее Йовчева, както и магазина, който фирмата й наемаше. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Испанската прокуратура: Къщата в Барселона е купена с недекларирани пари на бившия премиер Борисов!

 1. БАЦЕ, СТАНА СТРАШНО, ЗАПОЧНАХА ДА СЪБИРАТ ИНФОРМАЦИЯ С УЛИЧАВАЩА ЗНАЧИМОСТ !

  ПРИЗНАЙ СИ ПАНТУДИ, В ЗАТВОРА НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ЛОШО ЗА ТЕБ ЩЕ БЪДЕШ НА ПАНСИОН И МЪЖКО ДУПЕ !

  У ЛАЛЕТЯ ЩУ Ь ДОЯСЯ ДРУГ, НО ТАКА Е ВЪ ЖИВОТА, АКО НЕ МИ ГО КУПИШ ТИ „ДЪНКИТО“ ША МИ ГО КУПИ ДРИГИ МАНГО !

  ЧОЛИ БОЛИ ГО УЙЬО , КАЗА ПРЕДИ ГОДИНИ ЩЕ ТЕ РИТАМЕ КАТО ПЛОНДЕР НА МЕГДАН,

 2. Иванов Отговор

  15.02.2022 в 0:40

  На ход е българската прокуратура, но при сегашния прокурор всичко ще се потули.

 3. Анонимен Отговор

  15.02.2022 в 1:54

  МОМЧЕТО ОТ НАРОДА ИМА ДУМАТА

 4. ринго Отговор

  02.03.2022 в 18:39

  Момчето си отива!Хубав филм!

 5. Иванов се Отговор

  06.05.2022 в 0:17

  За тази къща в Барселона вече се говори от ДВЕ години и нищо не се прави. Българската прокуратура е много експедитивна, когато има компромат /сигнали/ срещу Радев, а къщата в Барселона и чекмеджетата пълни с… не е сигнал, а УЛИКА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *