Индонезия предложи мирно уреждане на конфликта в Украйна чрез референдуми в южните и източните области на страната! Киев изпадна в истерия

1

Министърът на отбраната на Индонезия Прабово Субианто предложи план за мирно уреждане на конфликта в Украйна, който включва прекратяване на огъня, създаване на демилитаризирана зона, разполагане на мироопазващи сили на ООН и… провеждане на референдуми в украинските южни и източни области, на които местното население да бъде попитано къде иска да живее: В Русия или в Украйна. Инициативата беше обявена по време на речта му на продължаващата конференция за сигурност „Шангри-Ла диалог“ в Сингапур, съобщава ТАСС.

Първата точка от индонезийския мирен план призовава за незабавно прекратяване на огъня от двете страни. „Второ, всяка страна се отдалечава на 15 километра от сегашните си позиции, за да се създаде демилитаризирана зона“, каза Субианто, като обясни, че е необходимо бързо да се разположат там международни мироопазващи сили.

Той също така смята, че „ООН трябва да организира и проведе референдуми в източните и южните територии на Украйна, за да провери обективно волята на мнозинството от жителите“. Субианто не назова конкретно имената на областите. По думите му Индонезия е готова да участва във всички тези процеси, включително да изпрати свои военни като част от мироопазващата мисия на ООН.

Министърът се аргументира, че мерките, които предлага, вече са „показали своята ефективност в хода на историята“, като даде за пример ситуацията на Корейския полуостров. „Да, конфликтът в Корея все още се нуждае от трайно решение. Но вече 50 години там имаме мир, което е много по-добро от масово унищожение и убийство на невинни хора“, каза индонезийският министър на отбраната.

„И нека не хвърляме вината едностранчиво върху никоя от страните в този конфликт: за всеки конфликт винаги има две версии. И всяка от страните е сигурна, че е права“, добави Субианто. Той също така призова участниците във форума „Шангри-ла диалог“ да приемат декларация, призоваваща за незабавно прекратяване на огъня в Украйна. „Не знам дали нещата, които предложих, ще бъдат приети от страните в конфликта, но нека поне се опитаме да дадем конкретни препоръки“, каза министърът на отбраната на Индонезия.

Най-любопитното е че форумът „Шангри-Ла диалог“, на който индонезийският военен министър направи това свое мирно предложение, е западен. Провежда се ежегодно от базираният в Лондон Международен институт за стратегически изследвания. Той най-големия форум за сигурност в Азиатско-тихоокеанския регион.

Не закъсня и реакцията на Украйна. Външното министерство на Киев истерично коментира предложението за мир на индонезийския военен министър като крайно неприемливо и невъзможно.

А ето какво се случи днес на форума на БРИКС в Южна Африка:

БРИКС ще търси създаването на нов световен ред, това обявиха участниците по време на разширената среща на външните министри от организацията в Южна Африка. Колко и кои страни искат да се присъединят към политическото обединени и ще прерасне ли съвсем скоро то във финансово? Ще може ли Путин да присъства на срещата на върха през август?

КОМЕНТАР ПО ДВЕТЕ ТЕМИ от политолога Александър Сивилов ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО ТУК:

https://youtu.be/A1mRDM5DliU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. ООН е придатък на сащ – следователно те не бива да провеждат никакви референдуми по света, все едно сащ ги провеждат. Резултатите ще са – никой не иска да се отцепи от украина. Знаем как броят резултатите след избори и тук! Ако изборите бяха честни – тези днешните кандидат-управници никога нямаше да бъдат в парламента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *