ИЗРАЕЛСКАТА КУЛТУРА НА ИЗМАМАТА

11

Автор: Крис Хеджис – 25 октомври 2023 г.

Израел е основан върху една огромна планина от лъжи. Лъжата, че когато в началото на 20-ти век евреите започват да се преселват в Палестина, в огромната си част тази земя е била незаета. Лъжата, че 750 000 палестинци (85 % от всички палестинци на територията тогава, по това време евреите са 300 хил. – б.р.) са избягали от домовете и селата си (първо от средиземноморското крайбрежие и от плодородната Галилея, а после и въобще от Палестина в посока Ливан, Сирия и Йордания) защото арабските лидери са им казали да напуснат… Истината е че палестинците бягат от етническото прочистване, на което ги подлагат ционистките милиции през 1948 г. А днес няколкото милиона наследниците на тези палестински бежанци в Ливан, Сирия и Йордания нямат право да се завърнат нито в Израел, нито в окупираните от нея Западен бряг и Газа. Лъжата, че именно арабските армии са започнали войната от 1948 г., в която Израел завзема 78 % от историческа Палестина. Лъжата, че през 1967 г. Израел е изправен пред унищожение, което го принуждава да нахлуе и да окупира останалите 22% от Палестина, както и земи, принадлежащи на Египет и Сирия.

Израел се крепи на лъжи. Лъжата, че Израел желае справедлив и равноправен мир и ще подкрепи създаването на палестинска държава. Лъжата, че Израел е единствената демокрация в Близкия изток. Лъжата, че Израел е „аванпост на западната цивилизация в море от варвари“. Лъжата, че Израел зачита върховенството на закона и правата на човека.

Зверствата на Израел срещу палестинците винаги се опаковат в лъжи. Аз ги чух. Записах ги. Публикувах ги в разказите си за „Ню Йорк Таймс“, когато бях шеф на близкоизточното бюро на вестника.

Отразявах войната в продължение на две десетилетия, включително 7 години в Близкия изток. Научих доста неща за нивата и смъртоносността на взривните устройства. В арсенала на Хамас или Палестинския ислямски джихад (ПИД) няма нищо, което би могло да възпроизведе огромната взривна сила на ракетата, убила около 500 цивилни в арабската християнска болница Ал-Ахли в Газа. Нищо. Ако Хамас или Палестинският ислямски джихад разполагаха с такъв вид ракети, огромни сгради в Израел щяха да са в развалини със стотици загинали. Но такива няма.

Свистящият звук, който се чува на видеото миг преди експлозията, изглежда идва от високата скорост на ракетата. Този звук я издава. Никоя палестинска ракета не издава такъв звук. Освен това разполагаме с информация и за скоростта на ракетата. Палестинските ракети са бавни и тромави, ясно се вижда как се извисяват в небето и след това падат свободно към целите си. Те не нанасят прецизни удари и не се движат със скорост, близка до свръхзвуковата. Те не са в състояние да убият стотици хора.

Според служители на болница „Ал-Ахли“ в дните преди удара на 17 октомври израелските военни са изстреляли по болницата ракети, които „удрят по покрива“, без бойни глави – познатото предупреждение на Израел да се евакуира съответната сграда, тъй като ще бъде бомбардирана. Служителите на болницата също така заявиха, че са получили обаждания от Израел, в които се казва: „Два пъти ви предупредихме да се евакуирате“. Израел е поискал всички болници в северната част на Газа да бъдат евакуирани.

След удара по болницата Хананя Нафтали, „дигитален помощник“ на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, публикува съобщение в X, бившият Twitter: „Израелските военновъздушни сили удариха база на терористите от Хамас в болница в Газа“. Публикацията бързо беше изтрита.

След нахлуването на бойци от палестинската съпротива в Израел на 7 октомври, при което според съобщенията са загинали около 1 300 израелци, много от които цивилни, а около 200 души са били отвлечени като заложници и отведени в Газа, Израел е извършил 51 нападения срещу здравни заведения в Газа, при които са загинали 15 здравни работници и 27 са били ранени, според Световната здравна организация (СЗО). От 35 болници в Газа, четири не функционират поради сериозни щети и разрушения. Само осем от 22-те центъра за първична медицинска помощ на БАПОР са „частично функциониращи“, твърди СЗО.

Наглостта на израелските лъжи зашемети онези от нас, които предаваха репортажи от Газа. Нямаше значение дали сме видели израелското нападение, включително стрелбата по невъоръжени палестинци. Нямаше значение колко свидетели сме интервюирали. Нямаше значение какви фотографски и съдебномедицински доказателства сме получили. Израел излъга. Малки лъжи. Големи лъжи. Огромни лъжи. Тези лъжи идваха рефлекторно и мигновено от израелските военни, израелските политици и израелските медии. Те бяха подсилени от добре смазаната пропагандна машина на Израел и повтаряни с натрапчива искреност по западните международни новинарски канали.

Израел се занимава с лъжи, които спират дъха и са характерни за деспотичните режими. Той не деформира истината, а я преобръща. Той рисува картина, която е диаметрално противоположна на действителността. Онези от нас, които отразяват от окупираните палестински територии, са се сблъсквали с израелските разкази за „Алиса в страната на чудесата“, които покорно вмъкваме в историите си – защото правилата на американската журналистика го изискват – въпреки че знаем, че са неверни.

Израел е измислил цял нов език по Оруел. Палестинските деца, убити от израелците, биват представяни за деца, попаднали под кръстосания огън между израелската армия и палестинските терористи. Бомбардирането на жилищни квартали с десетки убити и ранени се представя като хирургически удар по фабрика за производство на бомби. Разрушаването на палестински домове става разрушаване на домовете на терористите.

Голямата лъжа – Große Lüge – подхранва двете реакции, които Израел се стреми да предизвика –расизъм сред поддръжниците си и ужас сред жертвите си. Голямата лъжа подхранва мита за сблъсъка на цивилизациите, за войната между демокрацията, благоприличието и честта, от една страна, и ислямския тероризъм, варварството и средновековието, от друга.

Джордж Оруел в романа си „1984“ нарича Голямата лъжа „двойно мислене“. Двойното мислене използва „логика срещу логика“ и „отхвърля морала, докато претендира за него“. Голямата лъжа премахва нюансите, двусмислиците и противоречията, които могат да измъчват съвестта. Тя е предназначена да създаде когнитивен дисонанс. Тя не допуска сиви зони. Светът е черен и бял, добро и зло, праведен и неправеден. Голямата лъжа позволява на вярващите в нея палачи да се утешават – утеха, която те отчаяно търсят – в собственото си морално превъзходство, дори когато са отменили всякакъв морал. Тя подхранва това, което Едуард Бернайс нарича „логически устойчивото отделение на догматичното придържане„. Цялата ефективна пропаганда, пише Бернайс, е насочена към тези ирационални „психологически навици“ и се основава на тях.

Израелските поддръжници жадуват за тези лъжи. Те не искат да знаят истината. Истината би ги принудила да видят и признаят своя расизъм, самозаблуда и съучастие в потисничество, убийства и геноцид.

Най-важното е, че голямата лъжа изпраща зловещо послание към палестинците. Голямата лъжа гласи, че Израел ще води кампания на масов терор и геноцид и никога няма да поеме отговорност за престъпленията си. Голямата лъжа заличава истината. Тя заличава достойнството на човешката мисъл и човешкото действие. Тя заличава фактите. Тя заличава истинската история. Тя заличава разбирането. Тя заличава надеждата. Тя свежда цялото общуване с отсрещния до езика на насилието. Когато потисниците говорят на потиснатите изключително чрез безразборно насилие, потиснатите отговарят с безразборно насилие.

Карикатуристът Джо Сако и аз наблюдавахме как израелски войници се гаврят с малки палестински момчета, като стрелят по тях в бежанския лагер Хан Юнис в Газа. След това интервюирахме момчетата и техните родители в болницата. Присъствахме и на погребенията на няколко от тези деца. Знаехме имената им. Знаехме датите и местата на стрелбите. Случаите бяха няколко.

В отговор Израел заяви, че не сме в Газа. И че тези истории ние сме си ги измислили.

Израелският министър-председател, министърът на външните работи, министърът на отбраната и говорителят на Израелските отбранителни сили (ИОС) веднага обвиниха палестинските въоръжени лица за убийството на журналистката от „Ал Джазира“ Ширин Абу Аклех през 2022 г. Израел разпространи кадри на палестински боец, който според тях е застрелял журналистката, която е била облечена с бронежилетка и каска с надпис „PRESS“.

Бени Ганц, който по това време беше министър на отбраната, заяви, че „никакъв [израелски] изстрел не е бил насочен към журналиста“ и че израелската армия е „видяла кадри на безразборна стрелба от страна на палестински терористи“.

Тази лъжа се разпространяваше, докато видеоматериалите, разгледани от B’Tselem, Израелския център за правата на човека в окупираните територии, не установиха местоположението на палестинския стрелец, изобразен на видеото. Организацията за защита на човешките права установи, че видеото е заснето на място, различно от мястото, където е убита Ширин.

Когато Израел бъде хванат в лъжа, както стана с убийството на Ширин, той обещава разследване. Но тези разследвания са фалшиви. Безпристрастни разследвания на стотиците убийства на палестинци, извършени от войници и еврейски заселници, се провеждат рядко. Извършителите почти никога не са изправяни пред съда и не са подвеждани под отговорност. Моделът на израелското замазване на очите е предвидим. Както и заговорничеството на почти всички корпоративни медии, както и на политиците от Републиканската партия и Демократическата партия. Американските политици осъдиха убийството на Ширин и послушно повториха старата мантра, призовавайки за „щателно разследване“ от страна на армията, извършила престъплението.

Няколко месеца по-късно Израел призна, че има „голяма вероятност“ израелски войник да е убил журналистката случайно, но дотогава избухването на уличните протести и гнева заради убийството на журналистката беше отминало и убийството ѝ до голяма степен беше забравено.

Когато излязат неопровержимите доказателства за бомбардировката на болницата, тя също ще бъде далечен спомен.

Има драматични кадри, заснети през септември 2000 г. от телевизия „Франс 2“ на кръстовището Нецарим в ивицата Газа, където видях как израелски снайперист застреля 19-годишно момче, как баща се опитва да предпази 12-годишния си син Мухаммад ал-Дуррах от израелски огън, който в крайна сметка го убива.

Убийството на момчето доведе до типичната пропагандна кампания на Израел. Израелските официални лица прекараха години в лъжи относно убийството, като първо обвиниха палестинците за стрелбата, по-късно предположиха, че сцената е инсценирана, и накрая настояха, че момчето е все още живо.

Когато през 2003 г. израелски войник убива 23-годишната студентка и американска активистка Рейчъл Кори, като я смазва до смърт с булдозер, докато тя се опитва да предотврати незаконното разрушаване на дома на палестински лекар, израелската армия заявява, че това е инцидент, за който е отговорна Кори.

Според доклад на базирания в Ню Йорк Комитет за защита на журналистите от 2023 г. насам израелската армия е убила „най-малко“ 20 журналисти, без да й се търси отговорност. „Веднага след като журналист бъде убит от силите за сигурност, израелските служители често прокарват контранаратив на медийните репортажи„, заключава КЗЖ. Това включва обвиняване на смъртните случаи в „безразборен огън“ от страна на палестинците или опити за дискредитиране на убитите като „терористи“.

Израел блокира работата на независими организации за защита на правата на човека по отношение на жестокостите и военните престъпления, които извършва в Газа и на Западния бряг. Отказва да сътрудничи на Международния наказателен съд за разследване на евентуални военни престъпления в окупираните територии. Не сътрудничи на Съвета по правата на човека на ООН и забранява на специалния докладчик на ООН за правата на човека в палестинските територии, окупирани от 1967 г., да влиза в страната. През 2018 г. Израел отмени разрешителното за работа на Омар Шакир, директор на Human Rights Watch (Израел и Палестина), и го експулсираПрез май 2018 г. израелското Министерство на стратегическите въпроси и публичната дипломация публикува доклад, в който призовава Европейския съюз и европейските държави да спрат пряката и непряката си финансова подкрепа и финансиране на палестински и международни организации за защита на правата на човека, които „са свързани с тероризма и насърчават бойкота срещу Израел“.

След бомбардировката на болницата Израел първо публикува видеоклип, за който се твърди, че показва ракети на палестинския „Ислямски джихад“, които са ударили болницата. Израелците набързо премахнаха видеото, когато журналистите забелязаха, че времевите маркери показват, че кадрите са направени 40 минути след удара по болницата.

Израелските пропагандисти, които са наясно, че палестинските ракети имат малка взривна сила, твърдят, че Хамас съхранява боеприпаси под болницата. Според тях това е предизвикало мощната експлозия. Но ако това беше вярно, това би означавало, че щеше да има вторична експлозия. Такава не е имало. Сега Израел разпространи запис, на който според тях двама бойци на Хамас обсъждат ракетния удар по болницата. Бойците се питат един друг в самообвинителен разговор, който е твърде нелеп, за да му се повярва, дали Хамас или ИДИЛ са извършили удара. Моля. Как Израел е бил в пълно неведение за нахлуването на хиляди въоръжени палестински бойци от Газа в Израел на 7 октомври и е успял да заснеме този уличаващ разговор на двама предполагаеми бойци?

„Израел разполага с цяло звено от „мистаравим“ – израелски еврейски агенти под прикритие, обучени да се представят за палестинци и да действат тайно сред палестинците„, пише репортерът Джонатан Кук. „Израел създаде изключително популярен телевизионен сериал за такива хора в Газа, наречен „Фауда„. Трябва да сте изключително лековерни, за да мислите, че Израел не би могъл и не би подготвил подобен призив, за да ни заблуди, точно както редовно заблуждава света за палестинците в Газа.“

Израел отдавна целенасочено обстрелва и унищожава медицински заведения, линейки и лекари, както посочва изследователят на Близкия изток Норман Финкелщайн. По време на войната в Ливан през 1982 г. Израел бомбардира палестинска детска болница, при което загиват 60 деца и 20 души медицински персонал. Той педантично нанася ракетни удари и по ясно обозначени ливански линейки по време на войната между Израел и Ливан през 2006 г. По време на нападението срещу Газа през 2008-2009 г., известно като операция „Излято олово“, Израел поврежда или унищожава 29 линейки и почти половината от здравните заведения в Газа, включително 15 болници. По време на тази операция Израел бе забранил ранените по улиците на овладяната вече от армията Газа палестинци да бъдат взимани от линейки, като често ги оставяше да умрат. По време на операция „Защитно острие“, 51-дневното нападение срещу Газа през 2014 г., Израел разруши или повреди 17 болници и 56 центъра за първична медицинска помощ и повреди или унищожи 45 линейки.

Можете да видите моето интервю, публикувано днес, с професор Финкелщайн за Газа и Израел тук.

Амнести Интернешънъл, която разследва израелските нападения срещу три от тези болници през 2014 г., отхвърли предложените от Израел „доказателства“ за нападенията като неверни. „Изображението, публикувано в Туитър от израелските военни, не съвпада със сателитните снимки на болницата Ал-Вафа и изглежда изобразява друго място“, пише в доклада.

Разкрийте израелските лъжи и ще бъдете нападнати от Израел и неговите поддръжници като антисемит и апологет на терористите. Ако сте журналист, ще ви изхвърлят от работа с негласна забрана да работите в основните медии. Нито една централна медия няма да ви покани повече да говорите по темата. Всичко това се случи с мен, а като допълнение, започнаха да ме отстраняват публично от университетски събития.

Това е стара игра, която съм играл като репортер много, много пъти. Нося белезите от лъжите, разпространявани от Израел и неговото лоби. Междувременно Израел продължава да извършва касапницата си, подкрепян и дори възхваляван от западните политически лидери, включително от Джо Байдън, които неуморно дирижират и пригласят на тази зловеща израело-ционистка симфония от лъжи.

Автор: Крис Хеджис – 25 октомври 2023

Източник – The Chris Hedges Report

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

11 КОМЕНТАРИ

 1. Да кажеш, че евреите лъжат е същото като да кажеш, че негрите са черни – това е естественото им състояние. Новина ще е ако каже, че евреите не лъжат, не са безобрзно нагли и не проявяваъ животинска жестокост. Същото, обаче, е характерно и за арабите. И как иначе, нали евреите и арабите са първи братовчеди. Водят началото си от двама братя, синове наедин и същ баща.

 2. Вижте картата на България.
  И си задайте въпроса къде е концентрирано етническото българско население и кой изкупува незаконно българската земя.
  Разходете се из територията и само гледайте обявите за разпродажба на земи.
  Да не кажете, че не сте знаели- когато се окажете чужденци на земите си.
  Сравнете го с Украйна.
  Иначе сте “независими”.
  Свържете се с главния мозък, ако още имате такъв.
  Въпрос с повишена трудност.

 3. П.П.
  Не случайно Милена Върбанова писа по въпроса България ли е Палестина 02.
  А вие не сте независими, драги. Вие сте удавници в блато, които вече едва дишате през сламки. Имате само един изход-да се свържете с тялото си.
  Или да се самоубиете, като отрежете крака си от тялото, за да изпълните мантрата на сатанюгите: “независим”.
  Изборът е ваш.
  Да бъде Божията воля!
  Амин!

  • Когато робът сам се бори за робството си, разбира се, че не трябва да му се помага да се освободи.
   Ще те намрази и ще забие нож в гърба ти, когато най-малко очакваш.
   Такъв роб (народ) заслужава само презрение и ненавист.
   Време е всеки да си плати нищонеправенето………

 4. Най-после ще се създаде нова, напълно легална международна, икономическа, финансова зона. Съединените щати са свикнали да живеят за сметка на целия свят. И сега тази привилегия им се отнема.
  Байдън си е наумил, че няма да се бие цялото НАТО, а само няколко жертви. Споменах пет-шест държави и вече тече подготовка, която се забелязва от по-умните. Нещо ще се случи в някои държави, но ще ви кажа как ще изглежда светът след пет години. Мисля, че няма да ме има, но много от вас ще доживеят 2028.
  Съединените щати и Израел искат да започнат война с Иран. Забележете как всичко се случва едновременно. Украйна съобщава чрез медиите, че иска да отмъсти на Иран, Сирия и Русия с по-мощни оръжия. Но има един проблем, Иран и Сирия не са във война с укронацистите. Как се удря страна, с която не си във война?
  Германия няма намерение да влиза в конфликт, затова искат да се изолира от „желаещите“ за война. Не искам да ви плаша, просто редя пъзела от събития, за които западните политици знаят много добре и се грижат за своята безопасност от предстоящото.
  Време да се готвим за Трета Световна Война, която може би няма да бъде световна, но ще бъде голяма, с участието на много държави и ще се води в Близкия изток, на Балканите и в Черно Море.
  Когато се фокусирам, виждам откъсната част от Европа. Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, Полша. Може би Литва са разделени от останалата част на Европа с граници. Имам чувството, че това са първите стъпки към разпада на евросъюза. Мисля, че нещо лошо ще се случи на Запад и е време да се запасим с храна.
  Тук има много по-голям проблем от Украйна и той наближава. Западна Европа в крак с Америка подкрепя Израел. Но след като всичко започне, по-голямата част от Европа ще се оттегли и няма да изпълни договора на НАТО.
  Нещо мрачно се случва, но няма връщане назад, прагът вече е прекрачен. Моля да ми повярвайте, това е нещо много сериозно. Чувствам се неудобно да ви казвам тези неща, защото звучи малко като научнофантастична история, но го почувствах и ви го казвам сериозно.
  Нямам добро предчувствие за нас обикновените хора. Напротив, обладан съм от много неприятни и мрачни чувства за бъдещето ни. Защото случващото се, ще обърне света с главата надолу. Виждам сцени, как изхвърлят хора от магазини. Спец. служби гонят хората от магазините, които гледат напълно объркани. Патрули тичат по празни улици, а патрулките светят и хвърчат безцелно. Обърнете внимание, американска военната полиция патрулира в европейски градове. Американски.
  САЩ първоначално няма да участват във заформящия се конфликт. Но ще има два-три много силни въздушни удара в Близкия изток. Вероятно в Иран. След което ще настане тишина. Може би два дни. Краткотрайно мълчание.
  Огромен метален резервоар с нещо ще бъде взривен по погрешка, което ще убие много хора. Очевидно е нещо с ужасни отрови. Ще бъде голяма хуманитарна катастрофа, която ще убие много хора. Този удар ще бъде нанесен от Израел, но те ще се оправдават, че е случайно.
  Блоковете на войната вече се оформят. Съвсем скоро политиците по света, дори няма да го крият, тъй като войната наближава. Не би било неразумно да се запасите с лекарства, някои неща от първа необходимост и фенерче. Сега е точното време. Намираме се в изключително рисков момент.
  Медиите вече не говорят само за война и чума, но включиха и плашилото НЛО. Това е с цел, да бъде използвана срещу нас в даден момент като дезинформация. Светът е изправен пред промяна на световния хегемон, Америка ще загуби, а Европа ще се сблъска с много дълбока криза. Държавите, които бяха контролирани от тях, ще се освободят.
  Америка ще се окаже импотентно положение и няма да има жандармеристи по света да защитава своята лъже-демокрация. Спомняте си , веднъж казах в в моя канал, че съюзниците на Съединените щати обикновено завършват много зле. Това е проблем за Съединените щати, но и за нас, защото сме техни слуги и ще ни тласнат към война, за да се бием за техния просперитет.
  Ако доларът се срине, САЩ ще се сринат и ще започне гражданска война, защото тези хора са свикнали да живеят като паразити за сметка на света. Локалните войни за съжаление може да прераснат в глобален конфликт. Зависи кое е по-изгодно за САЩ. Дали ще обяздят хаоса или ще решат да ни избиват масово. Политиците в Европа вършат държавна измяна. Не си правете илюзии, опитват да въвлекат и нас във войната.
  Бих ви посъветвал да не подценявате случващото се в Израел. Светът е изненадан от масираната атака, но това е сценарий. Имаме си работа с началото на нещо много сериозно и се страхувам, че този път ще станем свидетели на сериозен отговор от арабските държави. Ситуацията е доста напрегната. Това ще бъде катастрофа за Иран. Няколко държави са готови за война. Никога не съм усещал толкова конкретна решимост за действие. Няма никакъв изход. Четвъртък 16-ти.
  САЩ знаят, че губят играта и подпалват Близкия изток. Той е сред най-опасните в света. Вземете Сирия, Ирак, Либия, заплахата от Иран, Ливан. Това е мястото, където вероятно ще се състои първият сблъсък на новият световен конфликт. Светът е изправен пред голяма енергийна криза. Енергията и храната за бедните просто свършва, така че, световната война е неизбежна.
  В Европа, ще бъдем много по-засегнати, отколкото от войната в Украйна, защото тази война ще се разгори и ще излезе извън контрол. Ще има взривове, атентати и провокации. Виждам райони в Европа, които изглеждат като пустиня.
  Много държави ще бъдат обхванати от хаос, защото ще има протести и бунтове на мигранти. Това ще предизвика голям страх сред местните жители, тъй като бунтовете ще се разрастват.
  Хаосът и проблемите на хората, няма да са във воюващите страни, а в страните с гражданска война. Дори хората ще започнат да се чудят, кое е по-лошо. Мощните кланета на войнствените мигранти, няма да може да се контролират и те ще избият милиони парапитеци, които ги посрещаха с плюшени мечета.
  Правителствата по Европа ще оцелеят, за да свършат останалото, което са им заповядали, тъй като САЩ вече подготвели да подпалят пет държави от Европа. Ще се включат Израел, Щатите, Обединеното кралство и още три-четири държави от Източна Европа. Битката ще е жестока.
  Путин ще наблюдава отстрани хаоса в пост-християнска Европа. Ердоган ще заплаши, че ще изпрати свои войски, за да защити цивилното население. Но ще се съгласи на сделка, след като му обещаят определена територия от България, за да стои на страна в Близкия изток.
  Това вече е договорно от политиците. Не искам да преувеличавам, но всичко около нас, в един момент няма да имат значение. Разделението на света става все по-ярко, а през януари ще стане още по-трудно, затова се бърза. За мен сигналът е даден.
  Някъде ще се случи ужасна трагедия. Неочаквано и жестоко нещо и светът ще замръзне. Ще бъде шокиращо за всички. Това ще поведе кервани от милиони азиатски и негърски главорези към Европа. Ще станем свидетели на незапомнен хаос. Категорично не трябва да подценяваме това, което се случва, това не са случайни събития. Действа се по определен план, за да се дестабилизират определени страни в Източна Европа.
  Ще настъпи внезапен обрат на световните пазари. Тази параноя ще доведе до хаос. Планът им е следният. Америка ще хвърли шестте държави, за които съм говорил преди в конфликта, но не и цялото НАТО. Израел не е в НАТО, така че трябва да се жертват гражданите на тези шест държави от Източна Европа. Това ще стане най-късно до 16-22 ноември.
  Всичко в Израел е контролирано от Америка и това се вижда от целия свят. Те обаче няма да могат да контролират конфликта и той няма да се развие по начина, по който са очаквали.Ще видим арабска победа над Америка и Израел. Но това ще е само началото. В Европа ще настане огромна паника. Трябва да сте готови. След като войната започне да се разраства, в Европа ще настъпи голяма бъркотия и ще видим много лоши неща. Кулминацията приближава и просто се надявам да оцелеем.
  Всичко това започна още с лъжепандемията и в момента вече няма никакво съмнение, че ще продължи. Логиката подсказва, че вече нещата излизат извън контрол и става заплашително за нас. Говоря за възможността за мащабна терористична война в Европа. Фактът, че ще се страхуваме да излезем от домовете си, ще настъпи пълна парализа, парализа на големите градове, пълен хаос, пълна анархия.
  Такава война е много по-трудно да се контролира. Такава война не може да бъде потушена и затова бяха вкарани над 80 000 000 главореза на наша територия.
  Повечето европейски държави ще бъдат принудени да обявят извънредно или военно положение. Това ще дестабилизира Европа, както в икономически, така и в социален план. Световната война не е само за фронтовата линия. Световната война е, целия терор между религиите и ще доведе до фатални последици за християните.
  Изглеждаме психически подготвени, но когато се случи, ще се окажем неподготвени и ще настъпи тотален хаос. Ескалацията ще е внезапна и няма да има фронт. Ще има убийства и кланета навсякъде и държавите ще са парализирани и нефункциониращи. Ще има заглушаване на информационния поток. Ще има ограничен интернет за хората.
  Знаците, за които трябва да внимаваме? Внезапни бягства от фондовите пазари. Преди началото на хаоса, все по-често ще се забелязват военни. Изведнъж ще се обяви Великата арабска революция и те ще нападнат местните по света. Страхувам се, виждам последиците, защото това вероятно вече е началото на най-лошото. Може би всичко ще започне от Франция и още някоя страна радваща се на пришълците, но след това ще пламне цяла Европа.
  Хората от големите градове ще избягат в по-малките градчета, за да потърсят убежище, защото в най-големите градове ще е опасно. Щом гражданските войни по Европа се разлеят, няма да има възможност за спиране и споразумения и ще се унищожава всичко с много жертви.
  Нетаняху ще стартира голямото преселение на евреи към България. България вече ще бъде победена, нейното правителство и стратегическите и партньори, ще призовават хората да приемат техните божествени господари на територията, която вече притежават. Така българите ще останат веднъж завинаги без държава и земя. Не мога да продължа по-нататък, ужасно е.
  За това през 2019 г. казах, че това е последната сравнително нормална година в света. Настъпва период на аномалии. Войни, убийства, терор в името на нашето добро, разбира се. Знаете какво имам предвид. Тогава ви казах, че втората фаза ще започне след 3 и половина години и тя току-що започна. Този път обаче нещата са по-сериозни.

 5. Армагедоне- първо- ще те има!
  Второ- няма да стане точно така, защото до една- две години няма да има нито отан, нито се!
  Изходът от тази война е описан в “Откровение от Йоан”.
  Че ще има- ще има.
  Че трябва да се запасим и подготвим- да!
  Налага се да потърпим.
  Докато “белият конник” върже змея.
  Няма друг вариант. Търпение. Вяра. Спокойно- малко остава. Ще го видим. В наше време:)
  Ти също! Той решава дали да те има.
  Ние избираме- дали да сме с Него, или да вярваме в лъжите на рогатия.
  Споко- макс две години.

 6. Фъки, Хегел:
  Господарят на Духа е готов да даде живота си за Свободата.
  Робът на Духа е готов да даде Свободата си за да запази живота си.
  Въпрос на личен избор.
  И- ти от кои си?
  Това беше риторично…
  И горе главата:)

  • Въобще не ми дреме за живота ми или свободата ми, стига да видя мъртви всички малоумни шебеци, които затриха България и тези които им помагаха, като гласуваха за тях – щот се велики евроГейци….

  • Най-важният урок е, че така нареченият български народ си обича робството и всеки, който се опита да се бори за свободата му, получава нож в гърба.

   • И започва да повтаря мантрите …… нямаме водач, нямаме водач……

 7. „Армагедон акбар!“ , а когато се събуди, краката ти отвити ли бяха?
  Нищо от това, което си изброил, няма да се случи, да се хванем ли на бас? До максимум една година, всичко ще затихне, мира ще се върне.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *