Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Зловещо! Управляващите завъртяха мръсна търговия! Вижте как продават най-скъпото ни! Само тук!

В България има повече болници, отколкото лекари. Или поне сме на път да стигнем до този парадокс, каза бившият здравен министър Таня Андреева.

Вече е крайно време у нас да се наложи мораториум за разкриването  на нови лечебни заведения и то частни. От години сме свидетели как лекари си правят чрез подставени лица клиники из цялата страна и най-вече в столицата и препращат пациентите от държавните и общинските болници  към частните си.

Като гледам колко болници, клиники и здравни центрове са покрили цялата страна,  имам чувството, че всички българи са тежко  болни и то от няколко диагнози наведнъж.

Не разбирам и защо няма държавна стратегия по въпроса.  Държавата тотално си затваря очите, когато издава разрешителни за лечебни заведения.

„Не може всяка година да се увеличава бюджетът на НЗОК, в същото време той да се взима от частните, а общинските и държавните да фалират. Стигна се дотам, че бе намален с 2 милиона лева бюджета на „Пирогов“, където отиват всички спешни случаи от цялата страна и колегите не връщат никого, а се дават средства за специализирани центрове, които са частни и зад гърба им стои някой“ – каза с огорчение Таня Андреева.

След като училищата са под строг контрол и няма как да построиш ново там, където няма деца, така и би трябвало да се преценя на каква част от населението е необходима една болница. Няма здравна концепция, няма ограничения, все едно се откриват молове или бирарии.

За неразбиращите какво се случва в държавата ни и как се търгува със здравето ни и дори със смъртта – схемата е следната:

Лекар си купува депутат, човек в министерството и лоби.

Депутатът и Човекът се съгласяват да намерят финансиране, строи се поредната ненужна болница и Борисов реже лентичката.

След това се иска финансиране от Здравната каса и всичко е готово. Често от приличие, или личен интерес лекарят работи в държавна болница. Оттам пренасочва пациентите към собствената си. Така те лежат първо в държавната, след това ги поемат в частната и за едно и също заболяване се взимат два пъти пари от касата. За да се спазва закона, „долекуването“ става след месец. По време на второто принудително лечение на болния, му се открива съпътстващо заболяване. И строго е предупреден, че трябва да лекува и него, иначе лошо му се пише.  Така той буквално се абонира за болницата.

Разликата е, че хем точат касата, хем взимат пари от него за дарения, но за сметка на това го обсипват с грижи и внимание и той почти вярва, че го лекуват.

В лечението разлика няма, защото лекарите са едни и същи.

Има разлика в доенето, а прибраните пари се дялкат между министерските люде, депутата и доктора.

Някои стигат дори дотам, че си правят и погребални агенции. За да обслужат и  оскубят докрай лекуваните и неизлекуваните.

Държава, в която се търгува със здравето и със смъртта е дъното на държавността и алчността.

И ние живеем в нея!

Кошмарно!

За все още останалите живи!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Зловещо! Управляващите завъртяха мръсна търговия! Вижте как продават най-скъпото ни! Само тук!

  1. МечКа Отговор

    24.10.2017 в 21:05

    Кое пази държавността на определена територия? Хората и населените места, в които живеят. Кои са най-големите достижения на цивилизацията? Достъп до образование, медицинско обслужване, социална защита, административно обслужване и култура. Когато за 10 години закриеш театрите, кината, училищата и болниците, хората започват да напускат населените места. Първо се обезлюдяват селата, после малките градове, след това средните стават малки и накрая се държавата се превръща в територия с анклави, в пустиня с оазиси и там е претъпкано и нервно. Единственият виновник за това се нарича АЛЧНОСТ, тя поражда всичко останало като ефект. Хората които ѝ се отдават, се наричат ЗАРАЗЕНИ и с тях трябва да се процедира като при епидемия от смъртоносна болест. За съжаление ТЕ УПРАВЛЯВАТ.

  2. анна Отговор

    08.06.2018 в 16:15

    ЗАПОМНЕТЕ, ЗАПОМНЕТЕ ДОБРЕ : НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА ФИНАНСИРАНЕ НА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ ОТ ДЪРЖАВАТА !!!!!!!Н И К Ъ Д Е !! ЩОМ СИ ОСИГУРЕН , С НАПРАВЛЕНИЕ ОТ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР ОТИВАШ В ДЪРЖАВНАТА БОЛНИЦА И ПОЧТИ НИЩО НЕ ПЛАЩАШ. ….КОЙТО ПРЕДПОЧИТА В ЧАСТНАТА БОЛНИЦА , ПРИГОТОВЛЯВА СИ ЕДНА ТОРБА С ПАРИ И ОТИВА ДА СЕ ЛЕКУВА ТАМ……ТОВА КОЕТО Е СЕГА Е УНИКАЛНО И НЕПОВТОРИМО В СВЕТОВЕН МАЩАБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *