Зеленски Заплаши кметовете на Южните Области със СМЪРТ ЧРЕЗ РАЗСТРЕЛ ако се Отделят от Украйна!

0

Ако някой от вас се изкуши от предложенията на руските окупатори да се отделите от Киев чрез Референдуми, вие си подписвате присъдите по военно-временния закон, закани се Зеленски

Украинският президент Владимир Зеленски заплаши със смърт кметовете на освободените от Русия градове в рускоезичните Южна и Източна Украйна, които си сътрудничат с „окупаторите“ и възнамеряват да организират референдуми за отделяне от Украйна. Зеленски назова директно властите на Херсонска област, които вече работят за създаването на Херсонска народна република по примера на донбаските ДНР и ЛНР.

Както вчера съобщихме група украински депутати начело със Сергей Хлан съобщиха, че „руските нашественици в Украйна искат да създадат т. нар. „Херсонска народна република“ (ХНР) и притискат местните власти в Херсон и Мелитопол да организират референдум за излизане от юрисдикцията на Киев.

По този повод днес Зеленски съобщи, че Русия, със съдействието на местни лидери и депутати, се стреми да създаде ХНР, Херсонска народна република, на територията на „окупираната“ Херсонска област.

„Искам да кажа на някои фигури и активисти от Херсонска област. Ако някой от вас внезапно се изкуши от предложенията на окупаторите, вие подписвате присъдите си по военно-временния закон“, каза Зеленски.

Ден преди това руското министерство на отбраната обяви, че Киев напълно е загубил способността си да управлява администрациите на регионите и общините в Украйна. Всички основни решения по места се взимат от националистите и техните съучастници От ведомството също така отбелязаха, че и правителството в Киев, и местните националистически батальони са забранили на кметовете на градовете да контактуват, както и да осъществяват съвместни хуманитарни коридори с руската страна. Целта е местните жители да не напускат градовете и да стоят вътре като жив щит вътре, за да не смее руската армия да нахлуе.

Руското министерство на отбраната подчерта, че така наречената териториална отбрана в Украйна (националистическите батальони) използват над 4,5 милиона рускоезични цивилни като „човешки щит“, военното ръководство на Украйна категорично е забранило на цивилните да напускат блокираните населени места, а украинските власти по градове умишлено не информират жителите за това, че се отварят хуманитарни коридори.

Припомняме, на 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че е решил да проведе специална военна операция, за да защити хората от тормоз и геноцид от страна на режима в Киев, да демилитаризира и денацифицира Украйна, да изправи пред съд онези, които са извършили множество кървави престъпления срещу цивилни, включително и срещу граждани на Русия. Руският лидер подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на териториите на Украйна.

На киевските власти бяха поставени редица политически условия – законодателно укрепване на извънблоковия военен статут на Украйна с пълна забрана за разполагане на военни бази на НАТО и системи за ударно оръжие на нейна територия, съдебен процес срещу нацистките престъпници, извършили престъпления срещу граждани на Украйна и Донбас през последните години, признаването на Крим за руски, а ДНР и ЛНР за независими държави.

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обеща скорошно завършване на денацификацията и демилитаризацията на Украйна. Дипломатът подчерта, че Русия не води война с Украйна и украинския народ, а провежда специална военна операция срещу националистите и в защита на жителите на Донбас, както и за денацификация и демилитаризация. И когато тези задачи бъдат изпълнени, украинският народ отново ще може самостоятелно да решава собствената си съдба, докато живее в мир, добросъседство и сътрудничество с всички свои съседи. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *