За Лъжите на платените „Анти-Комунисти“ и защо НПО-тата на Сорос яростно драпат да натрапят лъжите си в учебниците по история!

14

В тези летни жеги пак избуя антикомунизма. Не им стига на платените от запада родни агенти (разните му соросоидни НПО-фондации, институти за борба с тоталитаризма и прочие агенти на чужди разузнавания за бесило като Иво Инджев, Христо Христов, Евалина Келбечева, Александър Йорданов)… не им стига на същите, че с американски пари и натиск реабилитираха фашизма. Новата директива на западните им плащачи и покровители е същите да криминализират комунизма. Което няма как да мине без тоталното отричане на социалистическия период в развитието на Народна Република България (1944-1989 г.)

Висша цел на съвременните български анти-комунисти е да съдействат за „нов прочит на историята“, чрез който да се деформира историческата истина. И то с цел: оклеветяване на комунизма; непряко възвеличаване на фашизма; антикомунистическо моделиране на младото поколение чрез промиването на мозъците им с невярна и извратена история за социалистическия период. Една професорка, Евелина Келбечева, в едно интервю, в един безкрайно платен и герберско-соросоиден анти-комунистически соросоиден вестник, се обяви за решителна промяна на учебното съдържание на учебниците за 10-ти клас по „История и цивилизация“. Женицата просто даде сигнал до платеното агентурно американско войнство у нас и всичките им сайтове, вестници, журналисти и политолози от разните му институти на американска издръжка откликнаха на новата антикомунистическа атака. Подкрепи ги, разбира се, и остатъчното кариеристично СДС – с декларация: „Подкрепяме българските учители, които са сигнализирали за премълчаването на важни факти за тоталитарния режим на Тодор Живков, подкрепяме разследващия журналист Христо Христов, който от години поддържа (платено с американски грантове-б.а.) паметта за зверствата на комунизма жива, подкрепяме проф. Евелина Келбечева (виден член на соросоидна американска фондция-б.а.) и всички учени и общественици (до един платени от НПО-тата на Сорос у нас-б.а.), които се противопоставят на този опит за подмяна на историята ни“, заявяват от СДС. И хич не се и срамят, че скалъпената протестна петиция в интернет всъщност е подкрепена от едва 300 човека.

А кой подменя историята?

Чета внимателно въпросното интервю и в него намирам старите неадекватни лъжливи внушения, адресирани към младото поколение на България. Те са доста, но си заслужава да се спрем само на едно от тях, вероятно най-наглото. Става дума за т.нар. „масово избиване“ и за броя на убитите без съд и присъда и „безследно изчезналите“ непосредствено след Девети септември 1944 г. – до края на октомври 1944 г. След 75 години е трудно да се определи с точност броя на убитите без съд и присъда. Произволно се изписват огромни, направо научно-фантастични цифри – до 30 000. Те са исторически неверни, хиперболизирани и са си чиста долнопробна фалшификация на истината. Придружени са с емоционални трели от типа: „Масови гробове се откриват навсякъде и това е страшното на този терор – че е обхванал цялата страна и внесъл такъв страх и ужас, който е несравним с нищо“. Но защо тогава нито едни историк досега не е посочил или намерил нито един масов гроб.

Нека обаче първо кажем, че решението за Народните съдилища е на победителките във ВСВ- САЩ, Великобритания и СССР. Не е българско решение, а е натрапено от държавите – победителки на България и на всички останали страни в Европа. И не го осъществява БКП, а Отечественият фронт, в който влизат още БЗНС, „Звено“ и Социал-демократичната партия. А освен в България, следвоенни Народни съдилища се организират в Италия, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Гърция, Сърбия и пр. По техни решения убитите във Франция са 30 хил., в малка Белгия – 48 хил. и пр. Неслучайно на заседанията на българския Народен съд присъстват западни наблюдатели.

А колкото до убитите без съд и присъда:

Да, действително непосредствено след Девети септември има редица случаи на убийства без съд и присъда. Но не от „комунистическата власт“ и не в този грандиозен мащаб. Става въпрос за манипулиране и изкривяване на бройката. Тук има една манипулация, въведена от проф. Шарланов, който към убитите без съд и присъда, без никакви реални доказателства отнася и безследно изчезналите лица. А безследно изчезналите това са избягалите заедно с немската армия български фашисти. Голяма част впоследствие са емигрирали в Южна Америка. Тук се включват и предалите се на германските войски офицери и сержанти от българската армия в Македония и Сърбия (у нас се водят за безследно изчезнали, а при немците – за военнопленници); избягалите през границата към Турция. Според доклад на Главния обвинител в Народния съд Г. Петров за безследно изчезнали могат да се считат около 5 000 души, но това са тези, за които не се знае къде са. Сред тях са и укриващите се из страната провинили се офицери, подофицери, полицаи, доносници на фашистката власт и т.н.

Даима убити без съд и присъда полицаи, жандармеристи и други помагачи на фашистката монархическа терористична власт до Девети септември. Махалото на историята се е завъртяло от крайно дясно към крайно ляво. Когато жертвата се изправя срещу своя палач, не винаги закона стои по-високо.

Отмъщението е разбираемо, но юридически не е оправдано. Но не е оправдано и да се подменя историческата истина, защото няма достатъчно факти и изследвания, и се получава комунистофобска фалшивка. Когато човек чете подобни текстове би трябвало да си зададе елементарни въпроси и чрез техния отговор да разбере истината. Става дума за следните въпроси:

Първият въпрос е: “Колко са действително убитите без съд и присъда непосредствено след Девети септември“? Първата (1945 г.) публично посочена цифра е около 10 000 души. Тя е огласена от американския журналист Марк Етридж, изпратен от САЩ да проучи политическото положение в България и да подкрепи опозицията. След разговор с Цола Драгойчева той посочва около 10 000 убити, но никъде в архива на Драгойчева няма и помен от някаква цифра за убити без съд и присъда. Това е измислица. При отпътуването от България Етридж вече надува цифрата и тя достига до 25 000 – 30 000. Е, може ли да се вярва на американски журналист изпратен с политическа явно антикомунистическа мисия в България? Втората цифра, която се тиражира от комунистофобите е 28 630 убити без съд и присъда. Тази цифра 28 630 е посочена от министърът на вътрешните работи на 16 ноември 1944 г. Но комунистофобите тенденциозно изменят съдържанието. Те пропускат, че в доклада на министъра, изрично е посочено, че „до този момент са арестувани 28 630 души“ и че броят на подсъдимите по Народния съд са около 10 хил. души. Не всички арестувани са убити. Не всички подсъдими са осъдени. В архивите няма доказателства за тези „масови убийства“ и „масови гробове“. Няма как и да се скрият гробове на 30 000 души!

Първото и единствено задълбочено и конкретно изследване на данните прави полк. Ангел Топкарев, който през 1982 г. от архивите на МВР изготвя поименен списък на безследно изчезналите непосредствено след Девети септември 1944 г. и смъртните присъди от Народния съд – общо 1904 души поименно. Ако от тази обща цифра 1904 се извади броя на изпълнените смъртни присъди (от Народния съд) – 1047, то избитите без съд и присъда са 858 души. Коментарът е излишен – „нерде Ямбол, нерде Стамбол“.

Второто проучване са резултатите от работата на специална комисия, създадена в Пловдив за събиране на сведения за убитите без съд и присъда в Пловдивска област непосредствено след Девети септември 1944 г. От 1992 до март 1995 г. тази комисия събира данни и работи по предварителен въпросник: кога е убит?; къде е убит?; от кого е убит?; къде е заровен?. От всичко проучени 160 общини са постъпили сведения от 58, а в останалите 102 общини няма убийства без съд и присъда. Разстреляни са кметове, секретар-бирници, горски пазачи, учители, подофицери, свещеници, полицаи, които пряко са участвали в издевателствата над антифашисти. Това е единственото публикувано сведение от обществено проучване за избитите без съд и присъда. Проучвания има и в други окръзи, но вероятно не са довършени. Защо СДС се отказва да продължи проучванията“? Вероятно, защото не се потвърждават лъжливите хипотези за „масови убийства“.

Най-сериозен и безспорен документ помагащ да се разкрие истината за убийствата без съд и присъда е отчетът на Главния обвинител на Народния съд Георги Петров от 3 юли 1945 г. Важното в него е, че от осъдените 2618 души, изпълнените смъртни присъди са 1046, а в графата неизпълнени присъди остават 1572, от които трябва да се извадят избягалите от страната лица със смъртни присъди и помилваните от Министерския съвет. Това е цифрата на узаконените предварително убити (преди съда) лица – около 1400 души.

Вторият въпрос е: „Невинни ли са убитите без съд и присъда“? Лицата вземали решения или пряко участвали в убийствата на антифашисти, на партизани и ятаци, на техните майки, бащи и деца (ястребинчетата, братовчедите Кокарешкови и още множество малолетни), разнасяли на колове набучени глави, палили къщи, изтезавали до смърт своите жертви в полицията и в затворите, те носят ли отговорност? Те невинни ли са? Те трябва ли да бъдат оправдавани и на паметниците им да се поднасят цветя? На тях трябва ли да се поклоняваме? Ходът на историята показва, че не винаги се е чакал законният съд да се вземе решение. Такава е обстановката, при която се извършват незаконни убийства без съд и присъда. Не е случайно казаното от хърватския политик Стипе Месич през 2005 г. в реч във фашисткия концлагер „Ясеновац“ за жертвите: „Убитите в Блайбург (хърватски фашисти – б.м.) са жертви, но те не са невинни за други престъпления“, а две години по-късно добавя „в Блайбург са убити тези, които са отговорни за жертвите (комунисти, антифашисти – б.м.) в концлагера Ясеновац“.

Третият въпрос е: „Кой извършва тези убийства без съд и присъда?“, „Само комунистите ли избиват фашисти?“ Няма достатъчно обосновани факти и документи, които да посочват извършителите на тези противоправни действия. В архивите няма техните имена. Има само предположения. Има сведения за убийства на български офицери от германците от средата на арестуваните от Първи български окупационен корпус в Сърбия. В Австрия са убити от немците разбунтували се български офицери и войници от създания от Ал. Цанков Български доброволчески корпус служещ на Третия райх. Убити са и редица офицери, полицаи, административни служещи от югославските и гръцките партизани. Има и войнишки бунтове и убийства на офицери. Има и убийства за лично отмъщение, като се използва смяната на властта. Редица партизани и нелегални от БКП и БЗНС са превишили своите права. Никъде в архивите историците антикомунисти не можаха да открият решения на ЦК на БКП и на Политбюро за убийства без съд и присъда. Но от антикомунистическата пропаганда явно нарочно се изтърва участието на БЗНС и другите организации на Отечествения фронт.

Да им припомним. На 5 октомври 1944 г. д-р Г.М. Димитров, при посещението в ЦК на БРП (к), заявява, че те (БЗНС) „също са революционери и няма да се спрат пред разстрели, ако това е нужно. Обаче предпочитат процедурата на Народния съд“ (По Д. Шарланов. Българската гилотина…, с. 29). Иван Дочев от Съюза на българските национални легиони (СБНЛ) в спомените си („Шест десетилетия борба против комунизма …, с. 88“) пише: „големи заслуги за провеждането на терора и извършване на екзекуциите (след Девети септември – б.м.) имат хората от земеделската левичарска група „Пладне“ на бившия лидер д-р Георги Димитров – Гемето. Ръцете на всичките тези терористи и екзекутори са до лактите изцапани с кръвта на жертвите.“

Анти-комунистическите фалшификати са в разрез с историческата истина. А дали те не са продукт, създаден чрез финансиране от соросоидни фондации на пряко подчинение на американския Конгрес и с целевата подкрепа на фондове като „Америка за България“? Фантастичната цифра от 28-30 хил. убити без съд и присъда през септември-октомври 1941 г., използвана от проф. Шарланов, Проф. Келбечева и други е недоказана, тя е приозволна. За нея няма нито един исторически източник, нито едно дори косвено доказателство. Но се натрапва на обществото, получава статут на официална „историческа истина“, използва се в пресата, телевизията, интернет и всички медии за обвинения и борба с политическия противник. Тази недоказана, неточна и абсурдна цифра е само малка част от голямото фалшифициране на най-новота ни история. Най-осъдителното е, че тази изкуствено завишена висока цифра от 25-30 хил. убити без съд и присъда непосредствено след Девети септември безкритично и целенасочено се използва от вестниците, телевизиите и в сайтовете на властта на ГЕРБ и се натрапва на българското общество като „научно“ доказана. Те вече я натрапват и като „научна истина“ в учебници и учебните помагала и в преподавателските курсове по история.

Послеслов:

На 19.04.2018 г. в рубриката “Черно на бяло” на ДУМА авторът Христо Георгиев публикува документи за Народния съд от Централния държавен архив – подсъдими са общо 10 919 души, на смърт са осъдени 2618 (изпълнените смъртни присъди са 1046), доживот са осъдени 1226, оправдани и с прекратени дела са 1600 души. На 1.02.2018 г. в същата рубрика бяха публикувани и документи от Архива на МВР за лагерите след 1944 г., за които соросоидно-десните платени идиоти ни проглушиха ушите. В този край Ловеч, например, от всичките 1235 въдворени там затворници до 1962 г. , 1142 са… за тежки криминални престъпления и аморални действия. Дори в “Белене” само половината от 11 520 затворници (1944-1962 г.) са били политически. През 62-ра година лагерът е затворен. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

14 КОМЕНТАРИ

 1. СЪС ДНЕШНИТЕ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ГЕРБ КОИТО СЪЗДАДОХА ГЕНОЦИД РАЗРУХА ПРОКУДИХА ДЕЦАТА НИ И СРИНАХА БЪЛГАРИЯ КОЙ СЪД ЩЕ ГИ ОСЪДИ

 2. Някой самозабравили се анти комунисти прекрояват историята така както на тях им е удобно. Все още има живи свидетели на това време, които категорично отричат цифрите и фактите на мракобесие в годините на социализма. В България няма и не е имало по социален, по-справедлив и съзидателен обществен строй от СОЦИАЛИЗМА!!!

 3. Тези соросоидни производни наречени „антикомунисти“ и заклеймяващи всеки нормално мислещ човек за комунист и ватенка, първо да обяснят за Гео Милев и Вапцаров!

 4. Госпожи и господа, не изпадайте в обяснителен режим с тези слуги! Дори да имат пет научни титли, хората могат да бъдат слуги. Човечеството е застанало на ръба но въпреки всичко нехае за бъдещето. За да оцелее даден жив организъм, трябва болестите му да се лекуват, а лечението понякога включва ампутации. Какъвто и да е бил в началото си „комунизмът“, за цялото си съществуване показа много положителни страни. Отрицателните се дължаха не на организацията, а човешките слабости, което още веднъж доказва, че с некачествен материал, здрава сграда не става. Разрушихме стабилна сграда, за да построим старата колиба, сега със собствените си очи сме видели, какво е колиба. Дано тези, които са ни гледали от страни са разбрали истината и са оценили, кой е бил прав.

  • Напълно съм съгласен с теб, Иване. Красиво и истинно говориш. Единствено относно „обяснителния режим“ не съм на същото мнение. Истината трябва да се повтаря, защото младото поколение нищо не знае за онзи период или пък знае неверни неща. Неолибералната власт им промива целенасочено мозъците на младите още от училище, а после и през медиите и през културата… и им подава лъжлива информация за миналото. Защото който владее миналото, той ще владее и бъдещето.

   • За миналото и бъдещето съм съгласен с Вас, но не се отказвам, не трябва да се оправдаваме пред никого за времето преди капитулацията. Аз също исках промяна, но точно обратната на тази, която се случи. Партийната власт се трансформира в икономическа, съвсем криминално между другото, общото стана частно по системата „най-бързият, най-наглият, най-безскрупулният печели“. Сега тези извадиха, като Худини, резервните си дядовци и започнаха да махат пръст на останалите и да викат комунисти. Децата казвате, че те са толкова малко, че гласът им не се чува, каквото и да казват. Въпреки това усещам събуждане у тях. Спира да е модно да избягаш. Това е велика промяна. Значи стръкчето се е хванало, корените му започват да растат. От нас зависи да им разчистим път към Слънцето и милост за никого, който пречи, няма да има! Само с приказки няма да стане. Продажният „елит“ работа не върши. Външна подкрепа няма от къде да дойде. На нас с Вас Пеньо и останалите активни се пада джакпотът!

 5. При капитализма милиони хора умират преждевременно, от глад и мизерия. Милиардерът никога няма да се откаже от кражбите и грабежите. Доброволно той никога няма да се откаже от ограбените милиарди. Единственият начин да се установи равенство и справедливост е да се премахнат тези които са против тази справедливост. Но в техни ръце е оръжието и войската. Така че, сега става все по невъзможно да се постигне каквато и да била справедливост.

  • Армиите все още са съставени от хора и тези хора не са богаташи, значи има шанс. Когато роботи заместят хората, тогава наистина ще стане по-трудно, но пак не невъзможно.

 6. НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА АКО ИЗЛЕЗЕМ МАСОВО ВСИЧКИ ЗАЕДНО И ПОДКРЕПИМ БСП ЩЕ СВАЛИМ КАПИТАЛИСТИТЕ ПОСЛЕ ЩЕ ИЗЧИСТИМ И КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ БСП СЪС НАРОДНО УЧАСТИЕ И ЗАЕДНО СЪС РУМЕН РАДЕВ ЗА ЧИСТА И СВЯТА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА БРАТСКА РУСИЯ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ ВЪВ ИКОНОМИКАТА НО НА 29 ЮНИ ТРЯБВА МАСОВО ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА КАЖЕМ ЧЕ НЕ ИСКАМЕ НАТО И НЕ ВЯРВАМЕ В ЕС НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *