Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Започна се! Молдова отсвири НАТО! Присъединява се към Русия! Виж какво се готви да направи България! Виж Тук:

Вчера президентът на Република Молдова Игор Додон заяви с ултимативен тон на посланиците на САЩ и Румъния да спрат да се месят във вътрешните работи на страната му и разобличи желанието им да изземват правомощията на президента на Молдова.

Той заяви в прав текст, че не приема посланици на чужди държави да му „преподават уроци, относно управлението на републиката и неговите конституционни правомощия“.

Рязкото му изявление бе провокирано от общо писмо на посланиците на САЩ и Румъния в Молдова, Джеймс Петит и Даниел Йоница,  изпратено до президентската канцелария. В писмото двамата посланици заплашиха президента Игор Додон, че решението му да забрани участие на молдовски военен контингент в натовските учения в Румъния ще бъде оценено от Запада като „неприятелски жест“.

В характерния си лицемерно-коварен стил чуждите дипломати заявиха, че това щяло да отслаби боеспособността на молдавската войска.

Тази груба и нахална намеса във вътрешните работи на Молдова получи адекватен и категоричен отговор от президента на страната. Той обяви на двамата „дипломати“, че страната му е суверенна и независима държава, която няма да търпи намесата на чужди държави в своята дейност.

Ще ми бъде много интересно, заявява Додон, да видя каква ще е реакцията на Белия дом и на Румъния, ако посолството на Молдова си позволи да дава „съвети“ на държавните ръководители във Вашингтон и Букурещ. Ето защо президентът на Молдова поиска настоятелно от Джеймс Петит и Даниел Йоница да не го учат как да постъпва при изпълняването на своите конституционни правомощия.

Обръщаме внимание на този случай, не за друго, а защото той е постоянно явление и в българската политическа действителност. Нееднократно, грубо и безцеремонно, посланиците на САЩ, Франция и Германия, години наред се надпреварваха да дават инструкции и нареждания на нашите президенти и премиери. Същите бяха привиквани в чужди посолства. Сенатори и конгресмени идваха в страната ни, за да заповядват на легитимно избраните български правителства какви решения да вземат и какви – не! Такива бяха случаите с Южен поток и АЕЦ „Белене“. Със затварянето на четирите блока на АЕЦ „Козлодуй“. И с още много такива принудителни „решения“, които премиери и министри вземаха под чужд западен натиск и диктовка.

Удивителното обаче не беше, че американците се месеха най-грубо навсякъде в политическия и икономически живот на уж суверенна България. Удивителното бе, че никой наш държавен ръководител не се противопостави, дори и съвсем ялово на тази нахална и безочлива диктовка, чиято прозрачна цел бе да защити не българския, а чуждия интерес.

Но най-грозно-безгръбначно бе поведението на кабинетите Борисов 1 и 2. Нещо повече: Неговите министри открито и яростно защитаваха не българския, а чуждия интерес. Открито и нагло грабеха държавата. Заклеймяваха всеки, който се осмелеше да каже очевидното- че САЩ, ЕС, и НАТО убиват България. Унищожаваха политическите си противници по всевъзможно коварни и криминални начини – най-често с помощта на ЦРУ. Всички избори в България Борисов и компания превърнаха в комедиен фарс, в някаква пародия на „демократичност“. А по време на цялото си близо 8-годишно управление Борисов непрекъснато обвиняваше „предишните“ правителства, комунистите и кой ли още не, само за да не лъсне истината- че той е виновен за днешното отчайващо състояние на страната.

И същите тези хора, начело с Борисов и Цветанов,  днес отново искат да управляват държавата. Без срам и свян. Нещо повече: Опитват се да внушат на гражданите, че никой друг освен тях не може да управлява. Защото ако някой друг се опита да вземе властта, в страната щял да настъпи хаос. Хаос,  направляван, разбира се, от ЦРУ. Както по времето на Жан Виденов. На всеки що-годе мислещ човек в България отдавна е известно, че именно ЦРУ и Сорос предизвикаха хиперинфлацията през 96-та г. и свалиха Виденов от власт чрез добре организирана и платена цветна революция.

Лицемерие, откровени лъжи и заплахи – това е оскъдният арсенал на Борисовата партийка ГЕРБ, с който тези новоизлюпени герои на Алеко Константинов, се мъчат да се върнат отново във властта.

Обаче въпреки всички гербаджийски напъни, истината няма как да се скрие. Сметната палата и НОИ обявиха, че през 2016 г. са фалирали двойно повече фирми, отколкото през 2008 г., когато започна световната финансова криза. Ето ви само един икономически показател, който обаче разкрива дъното на огромната пропаст, в която с всеки изминал ден потъва родината ни заради продажно гербаджийско управление.

Но търпението народно отдавна свърши. И ако Борисов и неговите калинки не изчезнат от политическия пейзаж, народът ще избухне. И тогава огромните протести на румънците, които траят вече цял месец, ще се сторят на тази, платена от чужди фондации политическа клика, като детска игра.

Защото, ако перифразираме Гео Милев, от мъртвата утроба на България отново ще пламне яростния народен гняв, който ще помете и управниците, и властта, и олигарсите, и техния античовешки капитализъм.

Ние от Skandalno.net съветваме Борисов и Цветанов да потърсят и прочетат думите на писателя-класик Стоян Михайловски, който е казал: „Не препоръчвам на никого да си играе с търпението на българите. Защото който се е опитвал да го направи, винаги е бил застиган от непредсказуем и ужасен край.“ Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Започна се! Молдова отсвири НАТО! Присъединява се към Русия! Виж какво се готви да направи България! Виж Тук:

 1. Петър Отговор

  01.03.2017 в 11:13

  Респект към поведението на Молдовския президент! Но защо тази обнадеждаваща за съдбата на молдовския народ информация се вкарва в контекста на българската предизборна кампания? Когато става все по-ясно, че между външните политики на ГЕРБ и БСП разлика няма. Има само едно говорене за пред електората на БСП, а друго – за изразяване на официални позиции. Южен поток бе спрян от БСП-правителството на Орешарски, а членки на НАТО станахме при БСП-президентството на Първанов и правителство на БСП-тройната коалиция. Даже влизането ни в ЕС стана във време, когато думата „герб“ означаваше понятие единствено изразяващо държавна символика.

 2. Съвсем обикновен човек Отговор

  01.03.2017 в 18:55

  А мнения,различни от изразените в статията, приемате ли?
  (Или всичко, което не съвпада с „правата линия“ е „соросоидско“?)

 3. Petigani Отговор

  02.03.2017 в 10:32

  Е кажи се!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *