Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Заповедта за ареста на държавния глава на Русия е афера от невиждан мащаб

Международният наказателен съд като терористична организация

На 17 март председателят на Международния наказателен съд (МНС) обяви, че съдебният състав (1) е издал две заповеди за арест в контекста на ситуацията в Украйна. Първата заповед е срещу президента на Руската федерация, втората е срещу комисаря по правата на детето в Руската федерация.

Всички обстоятелства по този „случай“ сочат, че се извършва мащабна машинация. Първо, МНС няма юрисдикция над Руската федерация и нейните граждани. Второ, МНС не предостави никакви доказателства. Пред нас е афера в невиждан, безпрецедентен мащаб.

Първата теза не изисква специални коментари. Всички добре знаят, че Русия не е страна по международен договор, наречен Римски статут на Международния наказателен съд. Оттеглянето през ноември 2016 г. на подписа на Русия под този договор не означава, че Русия е била страна по него. Русия подписа, но не ратифицира устава на МНС, а през 2016 г. направи изявление за окончателното си решение да не става страна по този договор.

Заключение: Русия не е била и не е страна по устава на МНС с всички произтичащи от това последици, а именно: тази институция няма юрисдикция над Русия и нейните граждани.

Втората теза изисква по-подробни обяснения. По време на речта си на 17 март президентът на МНС Хофмански (Полша) заяви, че заповедите за ареста на Путин и Белова са… засекретени. Твърди се, че това е направено с цел „защита на жертвите и свидетелите“, както и за „защита на разследването“. (2)

Това е очарователно признание за абсолютната липса на каквито и да било доказателства за престъпление от страна на МНС. Това изявление е предназначено за обществеността, която не познава правилата на МНС, а се разчита на това, че западните юристи умишлено няма да забележат откровения фалшификат.

Факт е, че заповедите за арест не съдържат информация, която да изложи на риск жертвите и свидетелите! Но всички заповеди за арести на МНС през цялата му двадесетгодишна история винаги са били публично достояние! До този момент не е имало нито една засекретена. (Имаше няколко случая на тайни заповеди за арест. Това бяха случаи, в които обвиняемите е трябвало да бъдат подмамени и арестувани. За целта не е трябвало да знаят, че са преследвани от МНС с цел по-лесно да бъдат арестувани).

Друг е въпросът че за двадесетте години от съществуването на МНС нито една заповед за арест, обвинителен акт или какъвто и да е друг документ не са съдържали информация за имената на жертви и свидетели! Никога! В най-лошия случай на свидетелите се дават „номера“ (свидетел П-1 и пр.).

Още повече, че тези свидетели действат под пълна анонимност дори в хода на започналите процеси! Затова обяснението за засекретената заповед за ареста на Путин е откровен фалшификат. И е твърде очевидна, дебелашка лъжа.

Обстоятелствата, довели до издаването на заповедите за ареста на Путин и Белова, показват, че е имало ожесточена борба в самия съд . Международният наказателен съд в никакъв случай не е хомогенен, в него участват представители на различни държавни и световни елити, между които има постоянна борба. Виждали сме примери за това неведнъж, когато висшите служители на редица държави бяха арестувани, процесите продължиха с десетилетия и …след това бяха оправдани.

Последният ярък пример е решението на Съдебната камара на МНС да започне разследване на редица американски военни престъпления в Афганистан и почти мигновената отмяна на това решение от Апелативната камара. Между другото, това решение разкри важни аспекти от стратегията и тактиката на МНС като институция за глобално управление (повече за това по-долу).

В навечерието на обявяването на заповедите за арест в МНС имаше странно движение. Така например на 21 февруари съдия Кесия-Мбе Миндуа от Демократична република Конго подаде молба до ръководството на съда за оттегляне от състава на съдебната палата, разглеждаща ситуацията в Украйна. Официалното обяснение беше, че уж бил „претоварен“ с работа. В резултат на това възникна въпросът за назначаване на нов съдия в състава.

Въпреки това, съдия К.-М. Миндуа също е член на президиума на МНС, който взема решения относно състава на съдебните камари. И така, съдия Миндуа – този път без обяснение – беше заменен от друг съдия, невключен в президиума! Този съдия беше Б. Шмит от Германия.

Така новият състав на камарата, разглеждаща ситуацията в Украйна, беше формиран не от редовен, а от специално съставен президиум, който включваше Полша (председател на МНС), Германия и Перу. Този състав на президиума назначи нов съдия от американската колония Коста Рика. А председателят на камарата беше италианец. Така натовското мнозинство в президиума прокара натовския председател на съдебната палата, която се занимава със „ситуацията в Украйна“. Отработено е доста грубо обаче, както винаги, в органите на т.нар. международно правосъдие.

Тези събития показват, че в МНС има представители на онези глобални елити, които не подкрепят законна атака срещу Русия (или срещу държавния глава на Русия), но в този момент те са победени. Обяснението на съдия Мундия, че е „преуморен“, е съзнателно нелепо. Между другото, датата на изявлението му показва, че той го е подал… един ден преди прокурорът да внесе искане в съда!

Липсата на доказателства се компенсира с пропаганда. И при това много евтина. Обвиненията срещу президента Путин са свързани с „отвличането на украински деца в Русия“. Във връзка със „секретните“ заповеди за арест трябваше набързо да забъркат поне тази манджа ….

Тази пропагандна юридическа щуротия (дори и такава калпава) обаче е единствената възможна за бързащият Запад. На фона на пълната липса на доказателства, това е единственото нещо, което може по някакъв начин да обясни на обществото заповедта за арест на държавен глава на държава, която не е страна по устава на МНС. Между другото, няма нужда да обясняваме как съдиите от МНС (уж „най-добрите съдии в света“) успяха да извършат другата велика юридическа глупост да издадат заповед за ареста на действащ президент на страна, който като такъв се ползва с дипломатически имунитет.

* * *

Всички тези обстоятелства показват, че обявяването на заповедта за арест на президента на Руската федерация е специална операция на структурите на глобалното управление. Всичко, което се случва е част от мащабна правна война, която Западът води срещу Русия. Основната стратегическа цел на тази война е делегитимирането на Русия като държава.

Има и тактически цели. Без да назоваваме всички, отбелязваме само една: опит на Запада да възпрепятства дипломатическото уреждане на въоръжения конфликт в Украйна. Всички коментатори отбелязаха, че обявяването на заповедта за арест е станало точно преди посещението на китайския президент в Москва. Това посещение идва след като Китай обяви инициативата си за разрешаване на ситуацията в Украйна.

Малко хора си спомнят как Международният наказателен съд по същия начин спря мирното споразумение в друга държава – Уганда. След като правителството и бунтовниците се договориха през 2005 г. за мирно уреждане на дългогодишната гражданска война в страната, Международният наказателен съд незабавно издаде заповеди за ареста на бунтовническите лидери! С това блокира мирните преговори и войната в Уганда избухна с нова сила. Такъв беше интересът на Запада.

Бързината, с която беше организирана провокацията със заповедта за арест на държавния глава на Русия, и юридическата непохватност и некомпетентност на съда, изложена на показ пред целия свят, предполага, че стопирането на дипломатическото уреждане на украинската криза вероятно е една от основните цели на тази вакханалия. Това означава, че дейността на Международния наказателен съд (МНС) не просто „повдига въпроси“ (3), а трябва да получи ясна правна оценка. И тази оценка е следната:

Международният наказателен съд е терористична организация с цел поддържане на въоръжени конфликти, елиминиране на нежелани от Запада правителства на държави и създаване на репресивно глобално право.

Тази организация представлява опасност не само за Русия, но и за целия свят.

Бележки:

(1) Заповедите за арест се издават строго законно от състава за предварително производство, но в тази статия ще използваме термина „съдебен състав“ или „съдии“ за краткост.

(2) „Заповедите са тайни, за да се защитят жертвите и свидетелите, както и да се защити следствието“ // Съобщение за медиите от 17 март 2023 г. https://www.icc-cpi.int/news/situation-ukraine-icc -judges -издаване-заповеди-за-арест-срещу-владимир-владимирович-путин-и

(3) Изявление на заместник-постоянния представител на Русия по време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН във връзка с разглеждането на доклада на прокурора на МНС на 25 януари 2023 г. // https://russiaun.ru/ru/news/ 250123_k

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

19 кометара за Заповедта за ареста на държавния глава на Русия е афера от невиждан мащаб

 1. борба Отговор

  21.03.2023 в 6:38

  МИЛОШЕВИЧ УМРЯ ОТ ДЕЙСТВИЧТА НА ТОЗИ СЪД.ТОЗИ РОДОЛЮБЕЦ ЗАЩИТАВАШЕ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА СИ.ЗА ФАШИЗМА И ФАШИСТИТЕ НЯМА ГРАНИЦИ .

  • FuckEU Отговор

   21.03.2023 в 15:07

   Мнението ми за тези изроди съвпада с думите на Милошевич.
   Който е гледал видеото как ги нарежда знае :)

 2. Мина Отговор

  21.03.2023 в 15:10

  Ето и видеото:
  https://m.youtube.com/watch?v=MWx8Qstkue8

 3. Мина Отговор

  21.03.2023 в 15:24

  Понеже препратки явно не са допустими, ето и речта му: нецензурирана. От видео в ю тюб:
  “Може би бихте ни прочели пследния ред на сръбски език!
  С.М:
  Защо не го прочетете Вие, г-н Найс. Четете по- добре.
  Накрая съм казал: всички вие, членове на хагския трибунал, можете само да ми лапате кура.
  И можете да продължите да възпрепятствате моята защита и накрая ще се наложи да изядете всички лайна, които сте изсрали.
  Да ви еба майката на всички!”
  Край на цитата.
  С.М. = Слободин Милошевич

 4. Мина Отговор

  21.03.2023 в 15:50

  За щраусите, заровили главя в пясъка: дъто ви се е изпъчило нагоре!
  Конете, сложили кепенци на очите си- този аксесоар се съпровожда задължително с юзди и камшик!
  Идеята е взаимствана от ФБ.
  От мен-преклонената глава първа ще бъде отсечена!
  Изборът е ваш.
  От вашия избор зависи дали ще ги има децата ви.

 5. Мина Отговор

  21.03.2023 в 16:56

  Държа да споделя с вас, че в колонията има наши “сънародници”, които са обикновени хора. Продължават да вярват в евроатлантизма- нямат нищо против да изкарват документи на децата си в фс, в които да се впишат като родител 1 и родител 2.
  Само и само да хвърлят отрочетата си в Брюкс@л.
  На въпроса- защо не хванат първи пушките за осрайна-едва се спасих от линчуване.
  Същите тез идиоти преди три години ми се смяха- че нещо съм “луда”, че война в 21 век никога нямало да стане, че не съм наясно с битките на княз Тервел и т.н.
  Мила моя майнольо- докъде те докарахме.
  Нямам думи, хора! Колко идиоти има.

  • FuckEU Отговор

   21.03.2023 в 17:37

   Палих свещи и се молих да ги ваксинират тия. Дано да са се нафарфальокали, щото са си чисто и просто едни ходещи безполезни машини за лайна.

   • Мина

    21.03.2023 в 17:43

    Между другото, двамата са фъкшитирани.
    Нямам идея какво е- но са като зомбита. Единия се кефи, че се вписал като родител 1.
    Другия пяна на уста пусна, да ми обяснява нъгуту колко е хубаво.
    Неам думи…Милена…

   • FuckEU

    21.03.2023 в 17:54

    За сега е ясно доказано, че нафърфальоканите повече поколения няма как да създават. Все е нещо :)
    Лови ги и новата болест – внезапно починал, имат слаба имунна система и може да им уреди среща със Свети Петър и най незначителното вирусче …..

   • Мина

    21.03.2023 в 18:02

    В тази връзка- според проучвания, 70 % от набацаните са скопени.
    Има 20 млн. смъртни случая.
    2 милиарда увредени.
    Разбирате ли за какво става въпрос?
    Война срещу човека!
    От осем милиарда оставаме шест.
    70 % са скопени.
    Колко останахме?!

   • FuckEU

    21.03.2023 в 18:30

    Да, но бива да се забравя, че повечето набоцани са бели хора ….

 6. Мина Отговор

  21.03.2023 в 17:56

  Ще перифразирам думите на наш сънародник алфа мъжкар:
  Мантрите на шаманите приключват в момента, в който трето лице хване чука да им изпотроши пръстите!
  Особено тези на децата им!
  Които имаше нужда да ме разберете-разбрахте!
  Сега си сядайте на дъто и се зареждайте с “яйца”, “домати” и производните им!
  Точка.

 7. Мина Отговор

  21.03.2023 в 18:21

  От шест милиарда неувредени, остават нескопените- извън 70%.
  Т.е. 1.8 милиарда.
  Към момента има 1.8 милирда биологични човеци.
  Математиката винаги ми е била слаба.
  А вие живейте с Бог- 1.8 милиарда човешки същества с душа!
  Нямате бегла идея какви късметлии сте.
  Нямате идея как личните ви качества, вяра, неподчинение- са ви довели дотук.
  С болка- да останете човеци:)
  Напук на дявола!

  • FuckEU Отговор

   21.03.2023 в 18:33

   Да видим колко ще останат, след като ги вкарат в електронния концлагер и им кажат, че няма да имат достъп до парите си, ако не се подложат на генна терапия.

   • Мина

    21.03.2023 в 18:57

    Въпрос на избор.
    За себе си знам- стигне ли се дотам-планината. Имам изградена връзка със съмишленици. Там има храна и вода-предостатъчно.
    Съветвам ви да си изградите и подготвите план за оцеляване-ако искате. И ако се стигне дотам.
    Другият ви избор е електронните пари, програмата за социален кредитен рейтинг, робството на световното правителство.
    Моят избор е- НЕ!
    Може да ме мислите за каквото искате. Не познавате живота ми. Не знаете как загубих родителите си. Не знаете нищо за мен. Не знаете през какви кошмари съм вървяла.
    Аз знам за себе си- че съм непоправим темерут.
    Някои решения не са за всеки- те са само за смелите, “лудите” и “безумните”.
    Слава Богу- отдавна съм на ти с лудостите:)
    П.П.
    Във всеки момент, в който някой от съфорумници има нужда от скромната ми подкрепа- насреща съм.

   • FuckEU

    21.03.2023 в 19:19

    Аз знам какво ни чака, не не се подготвям, само защото не съм от хората, които ще си зарежи семейството и ще тръгне да се крие, за да оцелее.
    Ако по някаква случайност оживея, ще се възползвам от офертата, но не знам координати.

   • Мина

    21.03.2023 в 19:32

    Ако се стигне дотам- ще ги разбереш.
    Дано не се стига- а дано, ама надали.
    Ще пиша и ще предоставям инфо:
    Малък бонус-имате два месеца до мобил@зация. Максимум три.
    Не реагирайте. Не се явявайте на мед.прегледи.

 8. Мина Отговор

  21.03.2023 в 19:53

  Но получаването на призовка не е страшно. Както съветват опитни адвокати, не трябва да влизате в схватка или конфронтация със служителите на военната регистрация и службата за вписване и полицаите, това така или иначе няма да помогне. В Украйна няма единна база данни с издадени призовки. Ако на украинец все пак му връчат призовка, тя трябва да бъде взета. Без конфликт, спокойно, без съпротива. Вземете призовката и не ходете никъде. Ако сте се прибрали с призовка, също не се нервирайте. Необходимо е, според закона, да се изискат документи от дошлите, да се установи кой ги е упълномощил, имат ли писмена заповед.

  Ако сте били хванати на улицата и отведени в наборната комисия, няма нужда да се съпротивлявате, да вдигате шум, просто трябва да си тръгнете при първа възможност. Наборната служба не е затвор. Ще ви дадат направление за медицински преглед, на който не трябва да се явявате. Ако веднага ви изпратят на медицински преглед и тогава ви кажат – утре с нещата, тогава, разбира се, това „утре“ не трябва да настъпи. И ако гражданин на Украйна не се яви, тогава няма да има реално наказание за това! Е, може ли човек да забрави? Проблеми с главата, стрес, лош сън – много причини. Няма да има наказателни обвинения. Твърде трудно е за тях, а и всеки обикновен адвокат би разрушил това дело за нула време.

  Но, пак повтарям, това, че не получавате призовка или не попадате в тяхно заграждение, не означава, че проблемът ще бъде решен. Невъзможно е да седите някъде в тайник – или съседите ще ви „предадат“, или патрулите ще ви проследят, защото получават бонус за всеки мобилизиран. Ето защо е необходимо да научите най-ефективните методи за реално избягване на мобилизацията за фронта.

  Така че най-реалният начин, колкото и банално да изглежда, е да попаднете в затвора. По-точно в ареста за временно задържане. Преди година Върховната рада прие закон, според който отклонението от защитата на родината се наказва с лишаване от свобода до 10 години в колония със строг режим. Но всичко не е толкова страшно. Първо, мярката за неотклонение и степента на вината се определят от съда. Сега съдилищата са затрупани с дела за политически престъпления – предателство, сепаратизъм и т.н. И, разбира се, пълно е с дезертьори и бегълци. За ваше знание, освободените от плен украинци също са филтрирани и също седят в следствения арест. Както и ВСУ-шниците, които отказаха да изпълняват заповеди и да се бият. Освен това много съдии са избягали от страната, така че процесът може да продължи година или повече. Така че е по-добре да излежите една година на затворническа каша, но да останете жив и да не влизате в месомелачката някъде близо до Угледар или Бахмут.

  Вторият абсолютно реален начин да избегнете изпращането на фронта е спешно да се ожените за жена-инвалид. Тъй като, в съответствие с член 23 от Закона на Украйна „За мобилизационната подготовка и мобилизацията“, военнослужещите, които имат съпруга (съпруга) от хората с инвалидност, не подлежат на военна служба по време на мобилизация. По същия начин е подходящ начин за уреждане на попечителство над баба-инвалид, в този случай също се полага отлагане. Тук ще влезе и брак с майка на много деца – жена, която има три или повече деца. Освен това бракът може да бъде фиктивен – достатъчно е да го регистрирате в службата по регистрациите. Това правят много богати украинци, а многодетните майки и възрастните жени с увреждания подобряват финансовото си положение. Интернетът е пълен със подобни реклами.

  Има по-малко екзотичен, но доста надежден начин – работа в предприятие, където можете да получите „броня“ против фронта. Между другото, в същата служба за военна регистрация и вписване. Вярно е, че те също могат да бъдат взети от военната служба за регистрация и вписване и изпратени в Бахмут. Ето защо е по-надеждно да получите работа като малък чиновник, например в кметството. Разбира се, там трябва да платите, но не повече от 1-2 хиляди долара. Или в някоя компания, откъдето не набират. Лично аз многократно съм наблюдавал млади здрави момчета в „Нова поща“, охранители в супермаркети, ремонтници в различни офиси, например същите електротехници.

  Има и творчески начини. Например, счупване на ръка или крак. Освен това, очевидно този метод е станал толкова разпространен, че се появиха такива съобщения: „Хирург с голям опит. Качествено счупвам ръце под упойка. Затворена фрактура, 100% гаранция. Зараства за месец, отлагане от мобилизация за 6 месеца. Гаранция за най-добра цена. Пълната анонимност е гарантирана.“
  Изтрих един абзац, за мен несъстоятелен: Мина
  Ако стигнете дотам-изпуснали сте юздите на лудия кон.
  Източник: бг преведи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *