Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Заемите на Борисов напълно ЗАЛИЧАВАТ България! Вижте КОЛКО ПЪТИ ще ги ПЛАЩАМЕ! Вижте ТУК!

Когато Борисов дойде на власт през 2009 г. той завари стабилен бюджет и милиарди фискални излишъци.

Нещо повече. Завари в строеж на пълен ход големите руско-български енергийни проекти като АЕЦ „Белене“, Южен поток и Бургас – Александруполис. Защото всеки икономист знае, че за да се развива която и да е икономика, тя трябва да има евтина енергия.

И тъкмо евтини ток, природен газ и бензин щяха да ни предоставят споменатите руски мега проекти. С други думи, на бодигарда от Банкя му бе дадена като на тепсия, реалната възможност за летящ старт във възстановяване на българската икономика. Имаше и пари в бюджета. Имаше и евтина енергия, която щяхме да получим съвсем скоро от нашите руски братя. И то при невероятно изгодни за нас условия. Такива, каквито Русия никога не е предлагала на нито една друга държава.

Но, Борисов явно не беше български премиер. Той бе назначен от Вашингтон и Брюксел, като управител на държава, която следваше да бъде заличена. И на всичко отгоре, той дори не се опита да се противопостави на плановете за унищожаване на България и българския народ. И вместо да възражда българската икономика, той натъпка страната с американски военни бази и оръжия. А и непрекъснато повтаряше, че ние сме били членове на ЕС и НАТО и трябвало да изпълняваме техните заповеди.

Затова, в съвсем кратки срокове, първо нашето земеделие бе досъсипано. Българската обработваема земя бе дадена в ръцете на няколко едри собственици, които започнаха да сеят само жито и слънчоглед. Така нареченото „европейско финансиране“ на земеделието попадаше в алчните ръце на същите „селски“ чорбаджии и потъваше безвъзвратно в дълбоките им джобове.

Слагаме в кавички думите „европейско финансиране“, защото това си бяха наши пари. Всяка година от бюджета на страната се отделят по един милиард лева за такса, заради членството в ЕС. Половината  от тези пари се връщат в България под формата на „европейски“ проекти. Но само една малка част от тях се усвоява, понеже не сме можели да направим добра проектна документация и други подобни обяснения за наивници. И понеже не сме можели да ги усвоим, по-голямата част от тези наши пари се връщат обратно в бюджета на ЕС.

Но най-лошото е, че ние не решаваме за какво да използваме нашите пари. Решават го канцелариите на Брюксел. По простата причина, че „европейските“ проекти те задължават да използваш парите само за това, което е одобрено в проекта от Брюксел. И така, вместо да възстановяваме икономиката, Борисов правеше магистрали, слагаше нови плочки в центровете на големите градове, санираше, правеше градинки и пейки с люлки за децата. Само че децата ставаха все по-малко, а родителите им все по-бързо бягаха в чужбина.

Този начин за унищожаване на икономиката бе прилаган успешно и в доста африкански държави. Задължаваха хората там да правят или неща, които са напълно безсмислени, или такива, които не бяха от първа необходимост. Защото и малките деца знаят, че първата необходимост за всяка държава е работеща икономика и приятелски външни пазари. Но правителствата на Борисов унищожаваха дори самата мисъл за подобни неща. Като се оправдаваха, че ние трябвало да намаляваме зависимостта си от Русия. Накрая така намалихме зависимостта си от нашите славянски братя, че икономиката ни окончателно рухна, а от някога могъщата българска държава не остана почти нищо.

ЧАСТ ОТ МНОГОМИЛИАРДНИТЕ ЗАЕМИ, КОИТО БОРИСОВ ВЗЕ

Какво следваше по-нататък в плана на нашите западни „приятели“ за унищожаването на България? Ами много ясно. Следваше вземането на многомилиардни заеми от западноевропейски и американски банки. Защото държавата вече нямаше икономика. Нямаше и пари в бюджета. Планът предвиждаше точно това. Вземане на заеми и изпадане в зловещата дупка на дълговото робство. В което сега се намира и нашата съседка Гърция.

Само че за разлика от Гърция, на нас никой няма да ни дава нови стотици милиарди „помощи“, за да може хората да преживеят някак задаващите се, още по-страшни от преди, икономически рестрикции. Нещо повече. Планът на Запада предвиждаше дадените ни заеми, да ги изплатим ДВА ПЪТИ.

Как трябваше да стане това? Ами много просто. Транснационалните западни корпорации наводниха страната ни с разни големи магазини като Кауфланд, Била и Метро. Купиха всички стратегически енергийни и други големи предприятия. И ги превърнаха в ЕВН, ЧЕЗ и прочие. После Борисов взема заеми и ги дава като заплати и пенсии. Ние купуваме с тези пари от големите магазини или плащаме с тях ток, природен газ и други. Но печалбата, тоест почти всички пари, които сме похарчили в такива западни магазини и предприятия, отива в чужбина. Тоест, Западът вече веднъж си е върнал заемите, като ни пробутва своите фалшиви и дори отровни стоки. И като ни съдира кожите със сметките за ток и газ, без да прави значими инвестиции в енергопреносната мрежа. А след една-две години ще ни накарат отново да връщаме парите, които са ни дали. Но вече като заеми.  ВЕЛЗЕВУЛСКА СХЕМА, нали?

Така им връщаме парите два пъти. Един път като купуваме техните стоки, защото български няма. И втори път като длъжници, които си плащат борчовете.

И понеже няма да издържим дълго така, накрая ще фалираме. А след това западните ни кредитори ще изкупят на безценица цяла България. Заедно със земята, ресурсите и хората. Както става вече в Гърция. Гърците започнаха да си продават островите, нали? А това е само началото.

Затова елините се хванаха за Русия. Защото разбраха, че Западът ще ги унищожи. Борисов, обаче, никога няма да потърси помощта на Русия. Защото панически го е страх. Явно, заради някои тъмни петна в миналото му. Така че трябва сами да поискаме свободата си. Иначе няма кой да ни я даде. Това е.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

8 кометара за Заемите на Борисов напълно ЗАЛИЧАВАТ България! Вижте КОЛКО ПЪТИ ще ги ПЛАЩАМЕ! Вижте ТУК!

 1. Анонимен Отговор

  14.11.2017 в 11:15

  ДА ХВАЩАМЕ НЕОКАСТРЕНИТЕ СУРВАКНИЦИ И ДА ПРОГОНИМ ГЕРБ ПРЕД ОЧИТЕ НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ КОМИСАРИ БОРИСОВ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА ВИНОВЕН ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО КЪМ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ОТ 2009 ДО ДНЕС ТРЯБВА ВСИЧКИ ПОКОЙНИЦИ ПО 200 НА ДЕН ДА ЛЕЖАТ НА НЕГОВАТА СЪВЕСТ НО ТОЙ СЪВЕСТ НЯМА ПРОКУДИ ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИОНА НАРОД ЦИГАНИЗИРА И МАФИОТИЗИРА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА Е ВЕЧНО НА ВЛАСТ И Я УНИЩОЖИ ПОСЛЕДНАТА НИ НАДЕЖДА Е БРАТСКА РУСИЯ ТОЙ И КЪМ НЕЯ ОТВОРИ МРЪСНАТА СИ УСТА ОТ НАЧАЛОТО НА 2018 ДА ЗАПОЧВАМЕ РЕЗИЛИ РЕЗИЛИ И ПОК РЕЗИЛИ ЗА ДА ЧУЕ СВЕТА КАКЪВ ПАЛАЧ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ

 2. Анонимен Отговор

  14.11.2017 в 12:47

  МОДЕЛА НА БОРБА С КОРУПЦИЯТА Е ПОРЕДНИЯ ЛОКУМ ПРАЗНИ НАДЕЖДИ НА МАФИЯ ГЕРБ КОЙТО ЩЕ РАЗТЯГАТ ЗА ДА СТОИ НАРОДА КРОТКО КАТО СТАДО И ТЕ ДА СЕ ЗАДЪРЖАТ ВЪВ ВЛАСТА ОСТАВКА СЕГА И ВЕДНАГА УБИЙЦИ ДА ВЪРВИТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ СЪС ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ СИ ЦЕННОСТИ НИЕ НАРОДА 91% ТРЪГВАМЕ С БРАТСКА РУСИЯ

 3. гешев Отговор

  14.11.2017 в 14:07

  Браво НАРОДЕ!
  Продължаваш да се водиш от тъпата поговорка, „че преклонена главица сабя не я сече“, но не отчиташ, че западните евроатлантици искат нашата земя, но без хората!
  Затова Ви унищожават по всеки възможен начин!
  Трайте още! И мрете като сте тъпи овце!
  група кан Телериг

 4. Емилия Отговор

  14.11.2017 в 23:04

  каква да се прави, каже те де

 5. Анонимен Отговор

  16.11.2017 в 8:03

  ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА ВСЯКА ВЕЧЕР СЛЕД 17 Ч ДО 10 Ч ПО УЛИЦИТЕ КАТО РУМЪНЦИТЕ НЕ СПИРАЙ ДОКАТО НЕ ГИ ИЗХВЪРЛИМ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА

 6. А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА? Отговор

  16.11.2017 в 8:49

  А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

 7. Надя Ангелова Отговор

  17.11.2017 в 16:02

  Аз избягах в Испания. Не защото аз не бях добре. Роди ми се дете. И като всяка майка събрах две и две, но в България не е равно на четири…. Срам ме ме е?
  Да! Признавам, пак с наведена глава! Слушам сънародниците ни как четат на глас статиите за огърлица от милиони долари и земи за близо половин милион долара и ги питам:
  – добре , защо не се вдигнем всички от чужбина. Да се върнем поне за месец и за този един месец, всеки божи час да сме пред президентството, отстоявайки своето. Това, което ни се полага. Нито повече, нито по- малко.
  Отговорът ме потресе.
  – нищо не може да се направи….
  Това са поставени лица, ще дойдат същите, дори да ги махнем!
  Явно сме си овчи народ, с редки изключения….
  Искам да се върна в моята родина. Без страх, че синът ми там няма бъдеще. Искам да помогна да сринем тези палачи, но съм сама. Никой не жали за България и за роднините оставени там, осъдени на бавна и мъчителна смърт….

 8. бомба Отговор

  06.06.2018 в 19:12

  Господа питате как ще ги връщаме заемите два пъти а защо не питате колко пари от тези заеми гербаджиите откраднаха. Горанов преди време беше казъл че не може да гледа семейство с 2000лв и напусна като зам. министър. За бойко защо никои нищо не казва за миналото му че е бил свързан с мафиотите от ВИС и СИК и си направете извода какъв министър председател ни управлява

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *