Зад пушилката COVID-19 Западът къса с Глобализма и въвежда Китайския Държавен Капитализъм!

8

Коронавирусната пандемия няма медицински характер, а карантината няма здравни цели. Пандемията и карантината са част от политико-икономическа глобална операция, чрез която солидарния Запад демонтира деградиралия си неолиберален капиталистически модел, за да го замени с нов вид държавен капитализъм, подобен на китайския, при който държавата здраво контролира и регулира частния сектор.

Задачата № 1 на COVID-19 е да фалира частните бизнеси, които на следващ етап ще бъдат идкупени от държавата на безценица. След което държавите ще налогат новия модел- държавен капитализъм от китайски тип. Така Западът се надява да се отърве от неолибералния си капиталистически модел със силни частни бизнеси и слаба държава, която почти не ги регулира.

От 40 години Западът е в системна криза (същата, като онази, която доведе до разпада на комунизма и СССР през 89-та година). САЩ и сателитите му в Европа са във фактически фалит. Дългът на САЩ вече гони 300 трилиона долара- повече, отколкото някой някога би могъл да изплати. Затова през последните години янките отчаяно се опитваха да се спасят от фалит и да запазят икономическата си хегемония с най-различни авантюристични прийоми. Първо замениха добрия стар консервативен капитализъм с т. нар. капиталистически либерализъм и дадоха ход на глобализацията. Но особеност на неолиберализма е, че той може да сработи само в един изцяло глобализиран свят без граници и с напълно отворени общества. Но две от трите най0големи световни сили, Русия и Китай, отказаха да приемат неолиберализма и глобализма на своя територия. В отговор на това янките се опитаха да им го наложат „с огън и меч“, като натиснат Русия и Китай по границите им и отвътре- чрез поредица от локални войни по цялата планета, чрез цветни революции, чрез брутални манипулации на световната финансова система, чрез надуване на финансови балони, зад които не стои никаква икономика… и чрез печатане на нови трилиони долари без ресурсно обезпечение, които не струват дори колкото хартията на която са напечатани… Но и тези последни отчаяни опити се оказаха неуспешни.

Нещо повече: Наложеният от Запада глобализъм, вместо да спаси западния капиталистически модел, допълнително форсира възхода на Китай и неговия модел на държавен капитализъм, управляван от комунистическа партия. А Китай, САЩ и Европа са като скачени съдове: колкото повече Китай вдигаше своето БВП и печалби, с толкова стандарта на живот на Запад спадаше. Така се стигна до 2020 г., когато финансовият евро-атлантически балон е пред спукване, а Западът волю-неволю трябва да обяви пред света своя тотален икономически и финансов фалит. Или това, или рязко да смени досегашния си икономически модел с по-рентабилен. През последните 40 години докато западния неолиберален капитализъм деградираше и все повече обедняваше населението, в далечният изток изгря комунистическата звезда на Китай, чийто държавен капитализъм превърна Китай от страна от „третия свят“ в първа икономическа сила на планетата. А на потъващите САЩ, ЕС, Канада, Австралия и партньори не им остана нищо друго освен да копират този модел.

И ТУК ИДВА РОЛЯТА НА ГОЛЯМАТА МАНИПУЛАЦИЯ С ПАНДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС КОВИД-19:

Какво би се случило ако западните лидери обявят: „Системата ни банкрутира и икономиките ни са пред фалит. Оттук-нататък ще сме бедни! Оттегляме се като световен лидер и предаваме щафетата на Китай“. Как да обяснят западните лидери на своите народи, че кризата им е не просто икономическа, а системна и следователно НЕ подлежи на реформи…, а оттук – насетне през следващите десетилетия американци, французи, британци, канадци и прочие бонвивани ще живеят с двойно по-нисък стандарт от този на китайците. На всички западните народи ще им стане ясно, че проблемите са от десетилетия, но през цялото време лидерите им само са тупкали топката на място и са ги лъгали. Народите на САЩ и Европа първо ще избесят елитите си, а после ще настъпи хаос, разпад и поредица от революции и войни между бившите западни съюзници. Нещо, от което и Китай, като бъдещ световен лидер, няма полза, защото парите обичат спокойствието. А и Китай е до такава степен обвързан със Запада, че един техен фалит, би фалирал и него. Такъв апокалипсис не бива да се случва за нищо на света, тъй като рязкото падане на западните икономики ще повлече не само тях и Китай, но и цялата глобализирана световна икономика.

Западният свят вече е във фактически фалит и неолибералният му капиталистически модел трябва да бъде демонтиран и заменен от друг – от китайския. Но глобалистката приказка за „свободния“ пазар трябва да продължи да упоява народите от двете страни на Атлантика поне още няколко години, докато архитектите го демонтират плавно и без ексцесии, за да го заменят с новия копи-пейстнат от Китай икономически модел. По този въпрос са на едно мнение и Китай, и САЩ, и Русия, като всяка от страните има своите си причини. Така или иначе под прикритието на създадената от САЩ и Китай фиктивна корона-пандемия, чиято единствена цел е да парализира световната икономика и да фалира бизнесите, двете държави в момента изпускат въздуха на финансовите балони, напомпани в световната икономика. Балони, надувани от САЩ през последните 40 години в отчаяният им опит да не фалират, а и ако може да запазят ролята си на световен хегемон.

Прави ли ви впечатление, че COVID-Пандемията е най-активна в САЩ и ЕС?. А и те най-отривисто спускат карантини, коя от коя по-рестриктивни към населението. Това е така, защото цялата оперция е тъкмо заради Запада. (Прави ли ви впечатление, че от 7 месеца в Китай коронавирус няма) Целта на опарация „Коронавирус“ е да изсмуче парите от частния сектор и да ги върне обратно в държавата. Основната характеристика на западния неолиберален капиталистически модел беше – силни частни бизнеси и слаба държава. Ковид-19 обаче се цели в малкия, средния и едрия бизнес, а вирусът е предвидено да вършее през следващите 5 години (до 2025 г.). През което време 2 пъти годишно за по няколко месеца западните страни ще обявяват карантини – докато не изсмучат и последната стотинка от собствениците на предприятия, хотели и пр. бизнеси. А когато и последния бизнесмен фалира, държавата ще изкупи фалиралите бизнеси на безценица, като в някои случаи може да остави бивщите собственици за управители с малък дял от акциите. Ето така Западът ще въведе държавен капитализъм от китайски тип, при който имаме силна държава и пряко подчинени на нея бизнеси.

В тая афера Русия е непричом и солидарна. Причината е, че и на нея, и на Китай би им било много по-удобно да търгуват и преговарят със страни, които имат сходно на тяхното политическо устройство- а именно държавен консервативен капитализъм. Руската икономика не е силна, а от 20 години е самодостатъчна и силно дистанцирана от западните глобални финанси и търговия. Тази самоизолация на Русия говори само за едно – в Москва, както и в Пекин отдавна са знаели, че Запада е пред фалит. Затова и Китай през последните 10 години прогресивно се освобождаваше от американските долари, заменяйки ги със злато.

Днешната коронавирусна „пандемия“ не е нищо друго, освен необходимата пушилка, зад която договорилите се САЩ и Китай си предават лидерството върху планетата – в посока от Вашингтон към Пекин. А успоредно с това САЩ и западните му васали реформират обществено-политическото си и икономическо държавно устройство. Ковид-Пандемията се явява и идеалният параван за западния глобалистки елит, който ще обясни на народите си, че икономическият им крах не е системен, не се дължи на срива на досега действащата неолиберална капиталистическа система, не е грешка на елитите… не! Западните народи вече няма да живеят богато както досега заради някаква си неконтролируема от човека природна стихия. От което ще последва, че виновни за бъдещият траен икономически срив на Запада няма! И не само, че няма да има избесени западни лидери, ами същите ще си останат на власт, барабар с присъдружните им евроатлантически елити… да „възстановяват“ Европа и САЩ след „корона-апокалипсиса“ с помощта на взаимствания от Китай държавно-капиталистически модел… Така си гарантират властта за още десетилетия напред.

Е къде в тази геополитическа ситуация има място за хипотезата „коронавирусна пандемия“. Пандемията е измама! Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

 1. Авторът на статията греши за дълга на САЩ, който не е 300 трилиона $, а повече от 10 пъти по-малко!

  • Напротив. Точно толкова е. САЩ са в Фалит от Години. Долара – изобщо. няма никаква стойност. САЩ – Умря още по времето на Обама.

   • На мен пък ми е чудно КЪМ кого са тия дългове?

  • 286 трилиона е – външен и вътрешен дълг, но догодина ще надхвърли 300 с лихвите.

 2. Теа от Сашато умират от както са възникнали. Най–обичах по време на социализама ,вечер когато си пиех ракийката да слушам или да гледам разни мастити анализатори,като Тома Томов,Гарелов, Любомир Коларов, как се пенляват и развиват теории за това,че СССР всеки момент щяло да настигне и подмине гадното Саша по всичко. Бил съм бая пъти във въпросното СССР и съм си направил колекцийка от от разнии предмети. Като например Цигари ама не от тези лъскавите,които също не бяха кой знае как направени. Трябва да ви кажа,че нашият Тютюнопроизводител беше нива над тях. Обаче венеца в колекцията са ботуши С марката Скороход.Успях да ги понося само в къщи защото за пет минути правеха такива пришки ,каквито и ония калеври с цинтовете в родната казарма не правеха. Така че да не ги мислим Сашато

 3. Теа от Сашато умират от както са възникнали. Най–обичах по време на социализама ,вечер когато си пиех ракийката да слушам или да гледам разни мастити анализатори,като Тома Томов,Гарелов, Любомир Коларов, как се пенляват и развиват теории за това,че СССР всеки момент щяло да настигне и подмине гадното Саша по всичко. Бил съм бая пъти във въпросното СССР и съм си направил колекцийка от от разнии предмети. Като например Цигари ама не от тези лъскавите,които също не бяха кой знае как направени. Трябва да ви кажа,че нашият Тютюнопроизводител беше нива над тях. Обаче венеца в колекцията са ботуши С марката Скороход.Успях да ги понося само в къщи защото за пет минути правеха такива пришки ,каквито и ония калеври с цинтовете в родната казарма не правеха. Така че да не ги мислим Сашато

 4. Съгласен съм донякъде:държавата искала да изкупи бизнеса,големите в бизнеса не са толкова прости че да не се противопоставят,а и не те са важни а банките,а тях какво ги топли държавният капитализъм…само им пречи???

 5. А къде в тази история се вписва истерията с уж доброволното ваксиниране?Как ще просъществува този държавен капитализъм като унищожат по-голямата част от населението на земята? Кой ще работи, за да поддържа лукса на богоизбраните като Бил Гейтс, Сорос и.т.н.?Май вече е време за революция.Ако се оставим нашия колониален идиот да ни „врътка” на 200 сме умряли до година две след ваксинирането, което е ясно, че ще бъде задължително.Но за идиота и другите като него ще е имитация за заблуда на зомбираното телевизионно стадо.Въпросът вече е кой кого.Сега и онзи, който излиза от президентството с вдигнат юмрук и после се скрива е време да покаже,че е мъж и да изкара танковете/ако имаме все още такива/.Но ясно е, нищо такова такова няма да се случи.С тези продажници сме обречени на масово унищожение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *