Ето кой печели войната: Вместо да свалят азиатските лидери, креслата на западните се разклатиха!

1

Преди два месеца западните медии постоянно сочеха с пръст инфлацията в Русия и падането на рублата, но не споменаваха чудовищната такава в Европа. Ние всички обедняхме с 30%, но за някои бе по-важно на Вова да му е по-зле. Сега вече Ройтерс казва, че рублата е най-добре представящата се световна валута (https://dariknews.bg/…/reuters-rublata-se-prevyrna-v-naj…), като Русия регистрира първата си дефлация от 30 години насам (https://dariknews.bg/…/rusiia-otchita-pyrvata-v-istoriiata…). Западът се заканваше как щял да изолира Русия, а на практика се изолира сам от останалия свят. Първо Аржентина и Иран, а после С. Арабия, Египет и Турция поискаха да влязат в БРИКС. (https://news.bg/…/turtsiya-egipet-i-sauditska-arabiya-iskat…).

Доскорошните най-верни съюзници на Запада – Турция и С. Арабия вече почнаха да се замислят, а още по-шокиращото е, че исторически религиозни врагове като С. Арабия и Иран, чийто шиитско-сунитски разрив бе умело експлоатиран от САЩ и Запад, с десетилетия, сега вече играят за една и съща страна – страната на Русия и Китай. На всичкото отгоре не лидерите на омразния Азиатски Изток, а креслата на тези от Запада започнаха да се клатят. Премиерите на Англия и Италия подадоха оставки, правителства в Европа се разпадат, включително и нашето, хората вече не издържат и излизат на стачки. И как западните ръководители отговарят на този своеобразен бунт? Със заплахи и неистови опити да разпалят колкото се може повече конфликти. Свалят правителството на Пакистан, Шри Ланка фалира след многократни заеми от МВФ и налагането на „зелена“ политика, заплашват Индия и Китай със санкции (https://news.bg/…/sasht-predupredi-indiya-da-ne-se…), а сега Байдън е на тур за да подкокоросва всички в Азия за война срещу Иран и за нейното бъдещо разграбване (https://dnes.dir.bg/…/baydan-gotov-v-kraen-sluchay-da…). Използват други народи, за да се бият за каузите им чрез корумпирани лидери. САЩ обаче не си дават сметка, че целокупна Азия е в предварително сключен съюз за фалиране на САЩ и Европа – тоест на западната хегемония.

Дори на верни и сервилни прозападни режими, като тези на С.Арабия и Катар, им е дошло до гуша от западната повратливост и расизъм. С тази арогантна политика скоро балонът ще се спука. А и сами виждате с каква демонична злоба САЩ развъждат медийните си зомбита. Днес те мразят Русия, утре Китай, после ще кажат, че Иран е опасност за вселената, после Индия, Венецуела, половин Африка и цяла Латинска Америка… и като теглиш чертата, излиза, че тия хора мразят до плашеща истерия 4/5 от света.

Инак ние, русофилите и антиглобалистите сме били крайнодесни и фашисти, макар да не знаят какво означават тези термини. Но прозападните неолиберални тролове и по-точно техните господари се нуждаят от врагове. Тези, които им посочат медиите. Страстно четат и попиват. Обвиняват всеки, че е расист, а самите те са най-големите расисти. Обвиняват всички, че са комунисти, докато всъщност те са най-крайни левичари-троцкисти. Говорят за феминизъм и сексизъм, а искат неспособни мъже, които нямат никакви шансове в мъжките спортове, да се правят на жени и да се състезават при жените, съсипвайки женския спорт. Не споменават ограниченията за жени в близкия изток, напротив, насърчават ги. Искат да приемат бежанци, но подкрепят войните в далечните им страни, които генерират бежанци.

Като добавим демографската бомба в Европа, тази умнокрасива каста скоро ще стане за посмешище за идните поколения. Но разбира се, по-важното е да мразят „враговете“. Това автоматично ги прави носители на белезите на „висшата класа“ и ще реши проблемите на всички.

Автор: Дахер Фарид Дахер, сирийски журналист, който от години живее в България

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *