Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ЕТО КАК ЗАПАДЪТ РАЗБИ МОЩНАТА СОЦ. ИКОНОМИКА НА БЪЛГАРИЯ и превърна Страната в Жалка и Мизерна Колония! Истината е Брутална! Виж Тук:

Едва ли е останал все още някой в България, освен Соросовите грантаджии, който да мисли, че тъй наречения Европейски съюз и притурката му НАТО са приятели на страната ни. По простата причина, че именно в тези последни 27 години, в които изпълнявахме безпрекословно заповедите на Вашингтон и Брюксел, страната ни потъна в тотална разруха.

Строежа на АЕЦ „Козлодуй“ – 6 април, 1970 г.

Нашите нови господари от ЕС и НАТО със своите безбройни и безумни „указания“, мониторинги и квоти, достигащи чак до шокиращите „изисквания“ за „прави“ краставици, „щастливи“ кокошки и „весели“ прасета, на практика ни забраниха, както да произвеждаме, така и да изнасяме, каквато и да било продукция. И по този начин за броени години разсипаха селското ни стопанство и промишлеността.

А имахме могъща държава – във времената, когато бяхме съюзници с Русия.

Нашето кооперативно селско стопанство хранеше с екологично чисти продукти и България, и цяла Русия, че и Арабските страни.

Благодарение на СССР, станахме космическа държава с научни разработки на световно ниво. Нашата роботика беше дотолкова напреднала, че зае 4 място в света.

Имахме няколко машиностроителни завода, които бяха сред най-модерните в Европа. Произвеждахме металорежещите  машини на най-високо ниво, които машини непрестанно се усъвършенстваха в БЪЛГАРСКИ научни институти.

Имахме промишлени предприятия-гиганти.

Произвеждахме електрокари и телфери, които бяха най-добрите в света. За сравнение: Един електрокар, направен в Балканкар струваше колкото мерцедес последен модел. А социалистическа България произвеждаше по 10 хил. такива на година.

Имахме прекрасни хидравлика, електроника, пневматика…

Имахме атомна енергетика на световно ниво, която снабдяваше с ел. енергия целия Балкански полуостров. Бе построена АЕЦ „Козлодуй“ и социалистическа България, съвместно с Русия положи основите на втора атомна електроцентрала. Днешният многострадален проект АЕЦ „Белене“.

Дори днес ако бяхме в съюз с Русия, именно НИЕ щяхме да сме най-мощният енергиен разпределителен център за Балканите и Европа, а не Турция. Но правителството на ГЕРБ най-престъпно отхвърли този шанс под натиска на „западните ни партньори“.

Това национално предателство на Бойко Борисов, който спря АЕЦ „Белене“, Южен Поток“, „Бургас-Александруполис и непрекъснато се опитва да спре ту един, ту друг блок на АЕЦ „Козлодуй“… Дори само то заслужава НАРОДЕН  СЪД, по бързата процедура. А вместо това наглецът Борисов се хвали в американското посолство, че унищожил българската енергетика.

Затова днес се чудим защо нямаме ток в снега и виелиците, които затрупаха България. И се чудим още кой е виновен за това? Ами много ясно кой!  Оня, дето още се прави на български премиер. И се готви пак да става такъв. А всъщност е едно жалко и безродно протеже на нашите унищожители от Брюксел и Вашингтон.

И само това ли? До 90-та година имахме армия, способна да се справи с всяка друга войска на Балканите и в Европа. Имахме безплатни образование и здравеопазване на световно ниво.

Къде е всичко това сега? Икономиката, отбранителната способност и СУВЕРЕНИТЕТА на България са тотално унищожени от „добричките“ ЕС и НАТО.

И с цялата си наглост, в момента български и чужди грантаджии, ни разправят как ние сме най-бедната страна в Европа, защото сме тъпи. И че никога няма да сме богати, защото сме нямали природни ресурси. Е, как да имаме като една канадска, две австралийски и три американски компании ни ги ограбват.

Категоричен факт е, че от така нареченото ни членство в ЕС и НАТО спечелиха само соросовите грантаджии и 5-6% търговци-прекупвачи. Те задръстват с колите си няколкото големи града. Защото толкова народ остана от някога гордата българска нация – 5 – 6 града. И в тях, мутрите-търговци се хилят на обикновените граждани, които бродят отчаяно из преспите и мъглата на прословутия „преход към демокрация“.

Явно „демокрацията“ по „европейски“, предвидена за България от Брюксел означава бедност и мизерия. Е, 90% от българите са против такава демонокрация.

Ето затова българският народ от години пита: Какво правим при нашите исторически и цивилизационни врагове от ЕС и НАТО? Какво чакаме от тях? Милост ли? Помощ ли? Или въженце, за да се обесим!

Целокупният български народ отдавна е произнесъл присъдата си и я е свел до знанието на управниците си: Ние нямаме никакви „ангажименти“ към тези разбойнически организации!

Единственият ни ангажимент е да се махнем час по-скоро от тях. Защото искаме България да оцелее. Но корумпираната грантаджийска политическа шайка се ослушва! И с всевъзможни мръсни прийоми се опитва да успива народа и да го държи в полуживо подчинение! Докога? Може би докато народът не въстане и не ги избеси?! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

25 кометара за ЕТО КАК ЗАПАДЪТ РАЗБИ МОЩНАТА СОЦ. ИКОНОМИКА НА БЪЛГАРИЯ и превърна Страната в Жалка и Мизерна Колония! Истината е Брутална! Виж Тук:

 1. Ник Отговор

  13.01.2017 в 19:52

  Всичко е много хубаво написано приятел и почти всичко е вярно! Но си застанал на „филски“ позиции,което е нездравословно в историческата съдба на България!И малко история,България е майка на всички т.н. славянски народи!Майка!Тя даде на Русия писменост,религия,иконопис,архитектура,книги,първите и 500 благороднически фамилии,а прословутата руско турска война/поклон пред руския народ/,бе заплатена от прясно освободилия се български народ,до последната копейка в златна равностойност-2,5 тона злато! А,Русия /разбирай ръководството на Империята/,никога не е искала силна България!А и България в древността никога не е била държава,винаги е била Империя в състава на която са влизали днешните земи на Русия и Украйна! Трябва ти повече национално самочувствие,мярка във възвеличаване на този и онзи,може би и повечко знания по история.Не се обиждай,никой от нас не е съвършен!Хубав материал,но сложи лъвът еднакъв с мечката!

 2. Марио Атанасов Отговор

  13.01.2017 в 20:32

  Аз помня режим на тока 1988 година, когато и АЕЦ и ТЕЦове бълваха ток за други срещу твърда валута. Нека бъдем обективни другари.

  • Бесен прилеп Отговор

   13.01.2017 в 21:49

   До Марио Атанасов:

   Ами, обективни сме бе НеДругарю! Нали точно за тва става въпрос- че от 88-ма г. до към днешна дата нищо не е мръднало! И точно ГЕРБ ни върнаха с 30 години назад. С една съществена разлика- едно време парите от продадения в чужбина ток отиваха за народа (за безплатно образование и здравеопазване), а сега- потъват в джоба на олигарсите около Боко и сие! Ей, трол загубен. Ако напишеш още някоя тъпотия, само за да си оправдаеш мизерния грант от „Америка за България“, няма да ти отговарям, а ще те намеря (има как) и лично ще ти счупя муцуната, платена американска отрепко.

   • Стефи

    14.01.2017 в 11:48

    Я по кротко, че както си се кръстил бесен да не побеснееш съвсем

   • Анонимен

    14.01.2017 в 17:11

    Г-н Бесен Прилеп-Ще ми кажете ли от кои произлиза Боко и дали комунизма си е отивал изобщо. Та те са синчета на тези дето докараха България до това дередже. И за да ги защитаваш така върло значи и ти си един от тях МУТРА-Не ме е страх вие сте силни само като циганите когато сте групово. Сега на горепосочената тема- Някога бяхме члленки на СИВ и произвежданата от нас стока се пласираше на страните които бяха членки- Руснаците ни даваха Кразове, които за да караш трябва да си осъден на смърт, ние им давахме цялата си селскостопанска продукция- Така прехвалените електрокари, които съм имал и честа да правя във завод Г. Генов Враца- Ги вземаха и претопяваха и от един мотокар правеха 3,4 леки автомобила. Дааа ама пазара се отвори и старите ни стругове няма вече кой да ги копува защото запада произвежда всичко във пъти по-качествено- Конкуренция Брат. Независима че всички караме стари немски коли виждаш каква е разликата от Съветските возила. Така че не се сърди за Истините които пише Някой. Времената на Белене отминаха, освен ако не носталгуваш за това време.

   • Искам да знам

    17.04.2017 в 17:01

    Какви глупости говориш, бе палячо? Правил той мотокари. Ама видиш ли те ги претапяли и правели 3,4 автомобила. Ама от чугуна ли са правили автомобилите? Смешник, ей такива идиоти като теб съсипват държавата с невежеството си. Всичките заводи на Балканкар в България са активни и в момента. Освен тези зад граница останалите си работят и произвеждат кари и днес тиквеник прост. И са си същите в 21 век и никой не ги купува да ги разтапя.

  • Гошо Отговор

   14.01.2017 в 10:08

   Абе чудна работа,как след 500г робство сме имали 2,5т злато да дадем на Русия, и защо не пишеш ,че за съединението Руския цар изкупва дълга на България към Турция без да го връщаме!!

   • Анонимен

    17.04.2017 в 18:12

    А има един, който твърди, че едва ли не, сме си купили свободата срещу това злато. Само не знаех, че е било 2,5 тона.

  • Бесен прилеп Отговор

   14.01.2017 в 19:22

   До Анонимен:
   А на теб кой ти каза, че комунистите са разсипали България след 90-та година? Американците ли ти го нашепнаха?! Комунистите изградиха България, за да има после западните уроди какво да крадат вече 27 години. А колкото до пласмента на произведеното в „комунистическа“ България- виж цифрите, братко и недей спори. А цифрите ясно сочат, че от 70-та до 90-та година България е изнасяла 6 пъти повече продукция за Западна Европа, отколкото сега, когато сме уж пълноправен член на ЕС. Като дела на стоките ни за Западна Европа е бил едва 15 % от общия ни износ. Нещооще имаш ли да кажеш?!

   • Ник

    15.01.2017 в 17:39

    Гошко,което е истина си е истина,заинтересувай се ЗА ТОВА ПЛАЩАНЕ,ЩЕ ТИ Е ОТ ПОЛЗА! Това,което си писал е също вярно,както е вярно и това,че си има причини.Времето днес,обаче се нуждае от БЪЛГАРОФИЛИ! Поздрави!

  • Бесен прилеп Отговор

   14.01.2017 в 19:33

   До Анонимен:

   И още нещо: Ти малоумен ли си да сравняваш живота преди 30 години с днешния, бе чукундур! Отчиташ ли естествения технологичен напредък на човечеството въобще. Сравняваш ми СССР от 80-те години с днешния свят. Ми сравни тогава днешен комунистически китай или Виетнам със Запада- що нищо не казваш по въпроса, че комунистите от Китай са световната индустриална фабрика на планетата?! Щот не ти изнася на простоватата соросоидна пропаганда, нали трол платен насран! Да ти еба майката, платена!

   • Ох

    15.01.2017 в 19:36

    Боклу_

  • Илия Даскалски Отговор

   17.04.2017 в 19:20

   Помниш, ама непомниш, Марио! Цената на тока беше 2,4 стотинки. Хората си включваха почти всички ел.уреди, защото имаха пари да си плащат евтиния ток. И естествено се наложи режим, тъй като преносната мрежа не можеше та идържа прекомерното натоварване! Аз си спомням, че на месец моето семейство стигаше 2000 кВ, а сега и 500 трудно ги плащаме!!!

 3. Станислав Отговор

  14.01.2017 в 11:12

  Даааа,за жалост е пълно с продажни задници в България.Още по-жалко е,че много от тях са в народа а не в политиката.Лично познавам такъв елемент,който за пари ще се продаде и дори ще се отрече,че е българин.Гнуся се от всички тях,всъщност донякъде е прав.Не заслужава да се нарича българин!!!

 4. Радко Отговор

  14.01.2017 в 15:20

  След коментара на „Бесен прилеп „няма какво да се каже!

 5. Анонимен 2 Отговор

  15.01.2017 в 0:34

  До Анонимен.
  Не те обвинявам за нищо. Виновна е тъпотията и невежеството което сполетя България след появата на Горбачов, антихриста с белегът на челото, който според библията ще бъде причина за края на света. Хората действително трябва да са много затъпели, за да мислят, че предателите на комунизма, тези които смениха системата и подариха „свободата и демокрацията“ на оглупелата тълпа са комунисти. Това са предатели на комунизма. Те видяха, че техните колеги на запад са милиардери и решиха и те да станат такива, заради това унищожиха комунизма и ви подариха „свободата и демокрацията“.

 6. ДИМИТРОВА Отговор

  16.01.2017 в 2:06

  Каквото и да говорим тогава имаше държава, сега такава няма.

 7. иван Отговор

  18.01.2017 в 14:40

  бесният прилеп бая тъпо парче :))))

  • Миро Отговор

   18.01.2017 в 16:39

   Прилепа е пич! Ти, Иване, си тъпо парче!

 8. илия илиев Отговор

  17.04.2017 в 9:32

  Не заблуждавай тия дето не знаят причината,а тя е,че СССР се разпадна и повлече икономиките на много страни,включително и България.

 9. Оня Отговор

  17.04.2017 в 13:31

  Много верни факти се казаха в статията и коментарите, но са откъслечни, не е оформен добре пъзела.

  Да се върнем малко по назад във времето, понеже стана дума за Руско-Турската война:
  „На 17 януари 1909 г. Русия излиза с нова инициатива, предварително съгласувана с Франция и Англия. Тя предлага уреждане на независимостта чрез сложна финансова комбинация на базата на формулата на Ляпчев. А именно – Русия поема върху себе си изплащането на исканите от Турция 125 000 000 лв., като приспадне тази сума от турския дълг по контрибуциите от Освободителната война (1877 – 1878г.); България няма да плаща нищо на Турция, а на Русия ще издължи само 82 000 000 лв., като сключи формален заем с руската държавна банка при изгодни условия – 4% лихва и 40-50-годишен срок за погасяване. Разликата между двете суми ще се покрие с времето от лихвите на заема.

  на 3 март 1909 г. Изволски и Рифат паша подписват предварително споразумение. Според него срещу признаване на българската независимост руското правителство опрощава на Портата 125 000 000 лв. военно обезщетение. От тази сума 40 000 000 лв. са за румелийския данък, постъпващ в Дет пюблик, 40 000 000 – за стойността на собствеността и правото на експлоатация на Източните Железници, 2 000 000 – за жп линията Белово-Вакарел, 43 000 000 – за турските държавни имоти в бившите Княжество България и Източна Румелия“

 10. Оня Отговор

  17.04.2017 в 13:42

  Първо да кажа (може да не се разбере от коментара ми по темата) аз съм с афинитет към социализма, но нов вид – не този който сме имали преди 89-та (макар, че постиженията от него са неоспорими).

  Социализма като строй е създаден от запада, целта му изобщо не е била благодентствие на народа в дадената соц държава. Целта е била да се премахне средната класа, която е била едиснтвения препъни-камък на власт имащите (в момента също се води война с тази класа). Държавите са финансово обвързани с власт имащите – без значение, че са в соц. строй – и влас имащите получават перфектния модел за управление на света.

  Държавите видоизменят въпросния универсален модел по техни разбирания и получаваме това, което сме имали в миналото.

  Това до колко е изпълнен плана на соц. модела, могат да кажат само власт имащите.
  Относно разпада – част от овластените в БГ са решили, че искат да седна на масата на „господарите на света“, като за целта е трябвало да сринат и в последствие заграбят всичко държавно (изнесените пари от БГ е трябвало да се върнат след това и с тях да се изкупят заводите и предприятията в приватизацията (т.е. да се превърнат като олигарси)- което не се случва, понеже същите тези, които изнасят парите не искат да ги рискуват в такова начинание, а да си ги запазят на сигурно). Хубава работа ама Българска, се казва в приказката.

  Последващите събития ги знаете.

  И да, ЕС и запада заграбват и унищожават икономиката в БГ, но след разпада на СССР и СИВ, България е нямала друг реален вариант освен да влезе в ЕС (до колкото съм че, това не е било свободен избор, а наложено от вън). За БГ е бил готвен сценарий, подобен на Югославския с войната и последиците.
  Проблема за мен, не е до толкова, че сме влезли в ЕС, а че доброволно сме си влошили положението – много повече, от колкото запада е изисквал от нас – т.е. те ни поставят някаква рамка, а ние вместо да се придържаме към нея, целенасочено си налагаме брутални ограничение и непатриотично си оси….ме битието.

 11. Девил Отговор

  19.04.2017 в 14:17

  Толкова хубаво си беше по комунизма. Де да можеше тия времена да се върнат. А сега – само разруха и нищо друго.

 12. Владиславов Отговор

  15.01.2018 в 22:14

  Този педераст Иво Македонски да не пише ,че Б.Борисова е затворил блоковете на АЕЦ-а! Когато червените/БСП/ и сините/СДС/ комунисти затваряха блоковете,Б.Борисов изобщо не беше във властта,а сега прехвърля всичко от болната глава на зравата!Въздишаме по татовото време,дори и аз,но това е положението! Да гледаме напред! Да живеем с бъдещето,не с миналото. ГЕРБ е новото време,колкото и да не им харесва на някои другари,че изпуснаха баницата. За сега всичко върви на добре,пък по-натам ще видим!

 13. Анонимен 1 Отговор

  16.01.2018 в 4:38

  Владиславов, ако затварянето на тези блокове е започнало след появата на Горбачов и дори малко преди това, то значи, че то е започнато не от комунистите, а от предателите на комунизма, които ти подариха „свободата и демокрацията“. А, предателството което ББ извършва няма равно в историята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *