Ето защо Борисов и Московски ще ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО! Виж Тук:

12

Правителството на ГЕРБ и конкретно Бойко Борисов и Ивайло Московски са виновни за трагедията в Хитрино.

Веднага ще попитате: Ама как така? Защо? Та нали „експерти“ казаха, че станалото е нелепа случайност?!  Трагичен инцидент?!

Инцидент ли? Колко такива „инцидента трябва да се случат, за да потърсим отговорност на ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ?  Ще припомня само „инцидентите“ със „случайното“ взривяване на  боеприпаси,  в складовете край сливенското село Стралджа!! Два пъти се взривиха. И двата пъти имаше жертви! Много жертви!

А на правителствените „високоговорители“, които тръбят и насаждат, че адския взрив на гара Хитрино е „инцидент“, ние от Skandalno.net ще отговорим с думите на най-великия детектив Шерлок Холмс, героят на големия английски писател сър Артър Конан Дойл. Та, ето какво казва Шерлок Холмс: „Случайности на този свят НЯМА! Има причини и следствия. Като всяка причина си има последствия и всяко следствие е провокирано от някаква причина“.

Така че нека разследващите „търсачи на истината“ спазват принципите на Шерлок Холмс, защото в последно време много управляващи и техните платени специалисти по всичко, се правят на детективи.

По платените национални медии се чепкат най-различни версии в една безкрайна говорилня. Кой какво казал, пък другия го опровергал… Широко се тиражират версиите на местни хора, машинисти, бивши барети, сега свещеници…

Но най-важните въпроси се премълчават гробно! А те са: Кой причини трагедията? Кой от правителството е виновен? Кой унищожи БДЖ? Кой докара мощната някога държавна фирма до фалит? И до неспособност да направи и един курс с влак, без да се случи някакъв инцидент!

Кой преди 4 години умъртви БДЖ, като откъсна от него и продаде на свои хора най-печелившия му сектор „Товарни превози“? И след това остави държавното предприятие на издихание – без пари, с разнебитени влакове и корозирали релси? Как кой? Борисов и тогавашният му министър на транспорта – Ивайло Московски, разбира се.

Кой разреши на частни фирми да превозват толкова опасни товари? Ами кой? Същият, който разреши на частни фирми да си играят с обезвреждане на боеприпаси в складовете край Стралджа, Сопот, Горни Лом, Иганово! Той!

Тоя, който се хвалеше в чуждите посолства в София, че спрял Южен поток и АЕЦ „Белене“! За да се налага  сега ние да купуваме прескъп ток и газ от Турция! 

Той: Бойко Борисов! Както и личният му довереник и разрушител на БДЖ – Ивайло Московски!

Хванете един човек от улицата и го направете премиер! Дори той ще ви каже, че държавните пари трябва да се харчат по приоритети. Тоест, най-напред – за най-важното.

А кое е най-важното в една държава? Ами много просто. Най-важни са хората и тяхната безопасност!

Значи, в никакъв случай не трябваше да се прахосват пари  за саниране на блокове, за магистрали и за „красиви“ градски площади и градинки. Защото и това е важно, но не е най-важното!

Взривът в село Хитрино – поредното престъпление срещу държавата и народа с подпис- ГЕРБ

Най-напред трябваше да се увеличат поне два – три ПЪТИ заплатите в държавния сектор и пенсиите. Защото ако се налеят пари там, хем хората ще живеят по-добре, хем икономиката ще се раздвижи. Понеже гражданите ще ги харчат, тоест ще ги върнат обратно в икономиката. С което щяха да подпомогнат дребния и среден бизнес. А и нямаше сега ние, българите, да се чудим кой данък по-напред  да платим.

Погледнете статистиката и ще видите, че към днешна дата минимумът за ОЦЕЛЯВАНЕ на едно 4-ри членно семейство е 2 650 лв. Тоест, двамата работещи родители в едно семейство, (ако изобщо някой работи, де), трябва да получават МИНИМУМ по 1 400 лв. на калпак. А не Борисов да се хвали, че средната заплата в България била 760 лв. Това е с 640 лв. – наполовина по-малко от необходимата за оцеляване минимална заплата. И нека на фона на тези цифри, си зададем въпроса: Колко са работещите бедни у нас, които получават по 400 – 500 лв. месечно „възнаграждение“. Ами пенсионерите? За тях да не говорим. Тези „алчни старци, изпълзели на припек“, според едновремешното „определение“ на седесарския „корифей“ и настоящ соросоиден грантаджия Александър Йорданов.

Но какво още трябваше да свърши правителството на ГЕРБ, за да не ги зове сега народът „Българоубийци“:

След като увеличат заплатите и пенсиите, Борисов и министрите му трябваше да се погрижат за най-опасните,  застрашаващи  живота, производства и други държавни дейности. За тях да дават пари. Така постъпва национално отговорен премиер, който се грижи за хората и държавата си. А не като вазначеното от Вашингтон колониално мекере Борисов, който 2 мандата бе оставил управлението на държавата на автопилот! И се изтипосваше като бостанско плашило, само когато и там, където нещо изгърми.

След дъжд качулка, казват хората. И са прави!

Вместо да направи тези жизнено важни за хората и държавата, съвсем простички неща, Бойко Борисов и оглавяваната от него партия се правят на глухи, на ни чули, ни видели и за заплати, и за пенсии, и за опасни производства. И най-абсурдното: Най-опасните производства, които по дефиниция подлежат на най-стриктен контрол, какъвто може да осъществи само държавата, Борисов и компания ги раздадоха на съмнителни частни фирми. Същото направиха и с язовирите, които минавайки в ръцете на безотговорните частници – се превърнаха в убийци!

Било популизъм да се увеличават заплати и пенсии. А да умират хората като мухи, това не е популизъм! Това е нещо нормално, че даже и хубаво! И без това българите трябва да измрат, защото тъй предвижда Западния план Ран – Ът! Нали така господа управляващи?!

За такива престъпни управленци дори българските либерални закони предвиждат съд и затвор! Да, ГЕРБ и цялата дясна, спонсорирана от САЩ, неолиберална родна политическа пасмина трябва да отговарят за нанесените ОГРОМНИ ЩЕТИ на хората и държавата! Иначе няма да се оправим! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

12 КОМЕНТАРИ

  1. ами какво чакаме още ???? докато умните се наумуват лудите се налудуват да ги измитаме а не само писане и празни приказки

  2. И веднага дава парите на данъкоплатците и построи новото село а техните субсидии си ги пази

  3. Разбирам, че най-уобният виновник днес е Бойко Борисов, но…всичко започна далеч преди него – започна преди 27 години с едно скачане по площадите с бойния вик „кой не скача е червен“ и…ескалира до днешните, познати нам величини на корупция, сигурност и…цялата красота около нас! Така, че…не се правета не ударени – ако почвате с търсене на отговорност, почвате с Костов, Филип Димитров и Зелю Зелев, минавате през цялата демократична сволоч и чаааак накрая стигате до Борисов!…

    • Да, но от тези 27 години вече 2 мандата на1ело на управлението стои ГЕРБ с Борисов.

  4. Г-Н Иво Македонски, колко време изгубихте за да пишете много думи, а да не кажете нищо, дано не сте се задавил със злобата си, защото тя струи от всеки ред, а нали знаете че със злоба няма обективност, или не знаете, жалко…

  5. Нас ни управляват мутри,а не управленци.Управлението е сложна наука и тя се учи.Нашите политици се ръководят от принципа на поборниците след освобождението-дайте ни служба,ама да е лека и доходна.Какво по-леко има от това да режеш лентички и да обещаваш.

  6. Като изключим, че не е „сливенското село Стралджа“а „ямболският град Стралджа“, с другото съм съгласен. По повод по-горния коментар за злобата ще кажа следното: И аз се задъхвам от злоба, когато виждам простотии и несправедливости срещу които не мога да направя нищо!

  7. Abe Ivo Makedonski,momche gledai si jivota i semeistvoto,s tezi statii nqma da upravish Bulgaria ,nima ne razbra,che nikade po sveta nqma svoboda na slovoto,vsichko se kontrolira(manipolira) otgore i dori da si prav.

  8. стига сте лъгали хората с просташките си статии и стига сте ги подстрекавали към агресия ; вие вечно мрънкащите и недоволните, дето дори и да ви дадат по един чувал с пари пак няма да ви стигнат,просто се чудя няма ли на вас кой да потърси съдебна отговорност за измишльотините ,които публикувате

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *