Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ЕС официално Заплаши България: Ако Спрете приема на Бежанци – Изключваме ви от Съюза!

бежанциМинистър председателят на Италия Матео Ренци размаха пръст на  източноевропейските държави и ги заплаши, че ЕС ще им спре парите за развитие, ако не приемат достатъчен брой бежанци.

ЕС е съюз на общата отговорност. Не може едни държави да се пукат по шевовете от мигранти, да отделят средства, да строят лагери и приюти, да ги хранят, да им търсят работа, а други да го удрят на национализъм и да затварят границите си. Или сме едно общо европейско семейство, седим на една и съща маса и поделяме едни и същи отговорности, или се делим на хуманни и нехуманни роднини. И тогава – нехуманните да се махат от общата трапеза!!!

В този свят не може да ядеш без да плащаш, не може непрекъснато да искаш, а нищо да не даваш, категоричен е Ренци. Като  „Няма да приемате бежанци – ние пък няма да ви даваме пари и ще ви изключим от Европейския съюз“! Това да го очаква всяка източноевропейска държава! На дневен ред са страните от Вишеградската четворка, но Гърция и България да следят внимателно какво ще се случи и да си пратя изводите! Сега тези държави внасят най-малко пари в общия бюджет на Съюза, взимат най-много по различни проекти и не проявяват грам разбиране, че се намираме в хуманитарна криза и трябва да помогнем на хора в беда. Вместо да дадат своите идеи как да се справим с кризата, те затварят границите си. Тогава и ние ще затворим нашите кесии за тях, каза ядосано  Ренци, цитиран от Ройтерс по време на  срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел. Думите на Ренци бяха подкрепени с бурни аплодисменти от повечето представители на западните държави – членки на съюза.

Принципно премиерът на Италия е прав, но само донякъде.

Чехия, Полша, Унгария и Словакия си носят наследството от СИВ, но тогава те бяха най-богатите страни в соц. лагера и стандартът им на живот беше висок. Когато влязоха в ЕС, този стандарт не се повиши а напротив – понижи се.

Те станаха бедни окъсани придатъци на Европейския съюз, смаза ги икономическа криза, животът им се промени към по-лошо. На тях от ЕС също даваха пари за магистрали и инфраструктура, но в сравнение с останалите страни на запад бяха като мизерните крайни квартали на богат град, които хората не показват на гостите си.

Още по-страшен е проблемът у нас в България. Макар че не сме предмет на крайни критики заради вечно надупената позиция на правителството ни, ще е доста трудно да поемем своята квота от бежанци.

Народът недоволства и с право. Не може един български пенсионер да получава 200 лева пенсия, а един бежанец – 600 лева издръжка. Не може децата в домовете да се издържат със смешни пари, детските на една работеща майка да са 37 лева на месец, а на едно емигрантско дете да се полагат 600 лв.

Безумната политика и малоумни директиви на ЕС доведоха до следния парадокс – ние, българите се превърнахме в бежанци и хора на помощи в собствената си страна… но дискриминирани от закона бежанци!

Ненапразно вече няколко граждански организации у нас са подели кампания българите да поискат статут на бежанци в родната си държава. Тогава ще имаме много повече права и средства за оцеляване, отколкото със сегашния си статут на обикновени граждани.

Точно това не могат да разберат Големите от ЕС.

Страните от Вишеградската четворка и българския народ не сме против бежанците от липса на хуманизъм, а просто от бедност и страх за залъка хляб.

Българите живеем на ръба от 26 години, а сега някой ни побутва направо към пропастта.

И този „някой“ рано или късно ще си плати!

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

36 кометара за ЕС официално Заплаши България: Ако Спрете приема на Бежанци – Изключваме ви от Съюза!

 1. baron60 Отговор

  19.02.2016 в 20:50

  Ще ни го накривят, като ни изключат от ЕС. Голям келепир като сме в ЕС. 26 години става от лошо по лошо.

 2. Панчо Отговор

  19.02.2016 в 21:38

  Е след като ни заплашват?Какво ни остава на нас??!!Освен да ги превозваме до Италия и другите евро държави и да си правят каквото искат.Т о е лесно тези който пазят границата на евросъюза да се оправят без подкрепа.

 3. Панчо Отговор

  19.02.2016 в 21:59

  Никаква полза от този съюз.Както беше и със СИВ бедни си бяхме и по-бедни станахме в ЕС.Какво беше преди 1989г имаш пари а нищо по магазините.Какво стана след 1991г магазините се напълниха със стока незнайно от къде и как??????а нямаш пари да си позволиш да си купиш един по-сносен хладилник.по време на СИВ и пиле не можеше да премине нашата граница, а сега и керван да мине няма да се забележи???И затова е по добре да си превозваме мигрантите до западна европа като си плащат на нас следователно ние забогатяваме не се притесняваме от епидемии и разни други.И най-вече атентатите при който наистина загиват невинни хора.Възмутен съм след като ни накараха от НАТО да си съкратим численоста на армията и въоражението което имахме в замяна на това не ни дадоха нищо тяхно безвъзмездно.Хвала на нашите ръководители.А сега и друга националност да ни охранява въздушното пространство е това е вече лудост или безотговорност от страна на депутати или са получили своето възнаграждение от където трябва?????Какво ли още ни очаква ????

 4. Петар Отговор

  19.02.2016 в 23:46

  Напротив ЕС – много добре разбират това -но искат да ни държат подтиснат и, да ни е нисък стандарта за да могат те да привличат кадърните да работят за тях, а некадърните да си стоят в България – това е ние трябва да сме на по-ниско ниво в ЕС.

 5. Стоян Отговор

  20.02.2016 в 9:37

  хахах кой е хуманен и кой не :D Та нали ние с нашата нехуманност храним малциства години наред , та нали помагащата ни европа ни яде икономиката :D Да го ДУХА РЕНЦИ ЛИ Е МЕНЦИ ЛИ Е КЪВ Е

 6. Анонимен Отговор

  20.02.2016 в 12:20

  то пък голям келипир като сме в ЕС!!!!!

 7. АнтиЕС Отговор

  20.02.2016 в 15:52

  Ние не им искаме ЕС…каква полза ,че сме в ЕС…
  Меркелката си покани бежанци да си ги посреща… Какво ни ги натрисат…
  Ние ще си направим съюз на балканите… Българи,сърби,македонци,гърци,румънци,унгарци,поляци,чехи….ние сме славянски народи и не искаме да сме с тия извратеняци-гейчета…

 8. Кр.Николов Отговор

  20.02.2016 в 17:54

  Моля Ви, изключете ни още сега!!!
  Моля Ви!!!
  Искам свобода и достойнство, а Вие сте далеч от тях.
  Болшевиките са крадци и лъжци, но Вие ги надминахте многократно!!!
  Изхвърлете ни като мръсни котета от Вашия ЕС, много Ви моля!!!

 9. Евросъюзников Отговор

  20.02.2016 в 20:48

  ТО ПЪК ЕДИН ЕВРОСЪЮЗ

  МААаааааааааааа!!!!!!!

 10. Анонимен Отговор

  20.02.2016 в 21:20

  аз не съм гей и не искам ЕС,следователно затваряне на границите и далече от ЕС!!!

 11. Петя Отговор

  20.02.2016 в 21:25

  Дръжте си бежанците и ни изключвайте!Нито вас искаме, нито бежанците!!!!!

 12. Д. Русос Отговор

  20.02.2016 в 21:27

  С най-голямо густо, майна ще се отървем от скапания европейски съветски съюз. Не им искам парите на тези негодници, но не искам нито един ислямски изрод в Родината си. Нито един.

 13. Дида Отговор

  20.02.2016 в 21:56

  Политиците няма да могат да крадат като им спрат европарите

 14. JULIA YANAKIEVA Отговор

  20.02.2016 в 23:14

  … „В този свят не може да ядеш без да плащаш, не може непрекъснато да искаш, а нищо да не даваш, категоричен е Ренци.“ … ЕЙ, РЕНЦИИИ! … АМИ, ПРЕСЕЛНИЦИТЕ – МИГРАНТИ, НА КОЙ СВЯТ СА, БЕ, „ШЕФЕ“?! … „Вместо да дадат своите идеи как да се справим с кризата, те затварят границите си.“ … Е, ПРОТИВОРЕЧИШ СИ, МАТЕЙЧО! … ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ ДАВАТ ИДЕЯТА, ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ НА ЕС, НО ВИЕ Я ОТХВЪРЛЯТЕ И ПРИЕМАТЕ ДИКТАТЪТ НА МЕРКЕЛ И ЮНКЕР, НАЛИ, РЕНЦИ! … П.С. … И МАЙ, СТАВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ, ПОДКРЕПЯЩИ ИДЕЯТА – СЪЮЗ НА БАЛКАНИТЕ, ВКЛЮЧВАЩ ТОЧНО ТЕЗИ, КОИТО ТРЕТИРАТЕ КАТО ХОРА „SECOND HAND“, МОЛЯ! … *“Българи,сърби,македонци,гърци,румънци,унгарци,поляци,чехи, словаци ….ние сме славянски народи и не искаме да сме с тия извратеняци-гейчета …“*

 15. Господин Никой Отговор

  20.02.2016 в 23:41

  Ебете си майката , евро-педераси ! Ние можем без вас , дори ще сме много по-добре , но вие не можете без нас !!!

 16. Илиан Отговор

  21.02.2016 в 8:19

  Най-после вън от ЮДЕОСЪЮЗА!!! ТРИ ПЪТИ УРА!!!

 17. ехаа Отговор

  21.02.2016 в 9:10

  по добре сега да ни изкючат,те винаги ще ни изнудват,ако не направите това,ако не направите онова ще ви изключим-ами давайте

 18. Жеко Отговор

  21.02.2016 в 9:40

  Ха де! Ще ни изключат, ама друг път. Откъде ще смучат евтина работна ръка и безплатни военни бази

 19. Анонимен Отговор

  21.02.2016 в 9:41

  Ами нека ни изключат от евросъюза, нека друга страна стане гранична за съюза и да се оправят с гостите си от каменната ера, които сами си поканха и ги гледат с любов и милосърдие, а нас ни гледат с отвращение….

 20. винкел Отговор

  21.02.2016 в 10:49

  Само обещават :))

 21. вели Отговор

  21.02.2016 в 11:30

  Предното тролско агитиране аман от платени комунистически издънки,Какви небивали простотии се пишат че чехите обеднели в европейския съюз,а пьк били богаги в СИВ,Другари русофилски тролове отдавна границите ни са отеорени и голяма част от българите могат да пътуват свободно еъпреки че наще комунисти направиха всичко възможно да не тръгнем по пътя на пазарната икономикс.крадйки и парите по европйски програми,Всеки може да види разликстс в икономически и културен напредак в бившите страни от от руската соц.окупация.На руснаци или говорене на руски обръщат гръб сърдито.

 22. ,МИХАЙЛОВА,,,,,,, Отговор

  21.02.2016 в 11:40

  мамка му и жабарска! Ядем без да плащаме! Когато ядоха от баницата на арабския свят с петролните си компании не видяхме и парче! Сега като им припари под либералогъзките задници – ние да сърбаме попарата на бежанците. Така защитаваха и правата на нашите цигани.Пък ни ги изпратиха от Франция обратно ,че и билети им купиха ,че и по 300 евро има дадоха! Ние ще натоварим заедно с бежанците и мангалите и ще им ги пратим с една сериозна влакова композиция превързана с панделка с надпис „ПРЕЗЪНТ ФОР Ю“

  • Пламен Лилов Отговор

   28.02.2016 в 20:03

   МИ ТЯ МЕРКЕЛ ОТДАВНА НЕ Е ВИЖДАЛА МЪЖ ТА ТАЛИБАНИТЕ ЩЕ И СЕ СТОРЯТ КАТО КОЛЕДНИ ЕЛФИ.

 23. Флатко Отговор

  21.02.2016 в 14:14

  Скандално! От хостинг-компаннията заплашиха, че ще ви изключат, ако не спрете да ръсите лъжи :)

 24. Цоньо Цонев tsonev22abv.bg Отговор

  21.02.2016 в 17:39

  Този тъп италиянец не чувствали че много се изхвърля ние също внасяме нашата лепта в ЕС.Ако пък и другите държави искат да го направят Не могат да уплашат българския народ а само някой политици които им се кланят до земята.

 25. Пламен Лилов Отговор

  28.02.2016 в 19:59

  ХМММ ЧЕ НЕКА НИ ИЗКЛЮЧАТ ДЕ АМА НЕ ИМ СТИСКА.ПОМНИТЕ ЛИ СЛУЧАЯ С ГЪРЦИЯ КАК БЪРЗО ИМ ОМЕКНАХА КАПАЧКИТЕ НА ТЕЗИ ДЕБИЛИ В ВС КОГАТО ГРЪЦКИЯ НАРОД ЗАЯВИ ЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ОТ ЕС??? ЧЕ НЕКА НИ ИЗКЛЮЧАТ ДЕ, ЖИВЕЛИ СМЕ ПО ДОБРЕ ПО ТАТОЕО ВРЕМЕ И ДО КАТО БЯХМЕ С РУСИЯ ОТ КОЛКОТО СЕГА ДЕТО НАД 2,5 000000 БЪЛГАРИ ИЗБЯГАХА ОТ ГЛАД.ПРОНЛЕМЪТ Е ЧЕ НЯМАМЕ ИСТИНСКИ ДОСТОЙНИ ПОЛИТИЦИ А САМО НЯКАКВИ ЖЕНСКИ ОРГАНИ ЗА ПОПУЛАЦИЯ.РУСНАЦИТЕ СА НИ ПОМАГАЛИ ВИНАГИ,А И СМЕ ЖИВЛИ ПО- ДОБРЕ С ТЯХ.ТАКА МР ЧЕРНИЛКИТЕ ДА СИ ГИ ПРИБИРА РЕНЦИ ТЕ И БЕЗ ДРУГО В ИТАЛИЯ СА ЧЕРНИ КАТО КЮНЦИ НА ПЕЧКА ЦИГАНСКА ЛЮБОВ ТА ЩЕ ИМ ОАСНАТ ИДЕАЛНО ТЕЗИ МАЙМУНИ И АБОРИГЕНИ.НЕКА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧЕРНИЛКИ ОТ АФРИКА И СРЕДНИЯ ИЗТОК ДА ИДАТ И В АМЕРИКА ЗАЩОТО АМЕРИКА ИМ СЪЗДАДЕ ДИСКОМФОРТА НА ВСИЧКИ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ ЗАЩО ИДВАТ В ЕВРОПА, ДА ВЪРВЯТ В САЩ ИНПРЕЗИДЕНТА НА САЩ МАЙМУНА ПРИ ТОВА ЧЕРНА,НЕКА СИ ПРИБЕРЕ СЪБРАТЯТА И СЕСТРИТЕА НИЕ СМЕ СИ БЯЛА ДЪРЖАВА И Е ЯРЕМЕ ДА СМЕ С БЕЛИТЕ СИ РУСКИ СЛАВЯНСКИ БРАТЯ А НЕ С ЧЕРНИ МАЙМУНИ ИНАЧЕ ЩЕ СТАНЕ ТАКА ЩЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ЕРНИЧЕСКОМПРОЧИСТВАНЕ ОТ КОЕТО.ИНТЕРЕС ИМАТ САЩ И ОСТАНАЛИТЕ ТРИ ГПЛЕМИ СИЛИ В ЕВРОПА ОТ ВОЕННИЯТ БЛОК НАТО.

 26. Пламен Лилов Отговор

  28.02.2016 в 20:05

  ЗАЕДНО С ТАЛИБАМИТЕ ДА ИМ ПРАТИМ И ЛИБЕРАЛИ КАТО МАШИЯТ ИСТИНСКИ ПЪРВИ МЪЖ ТА ДА ВИДЯТ КАКВО Е ИСТИНСКИ КОМАНДИР С ФАЗАНОВО ПЕРО НА ШАПКАТА…

 27. Жика Отговор

  09.04.2016 в 14:34

  Изключете ни веднага от ЕС, от НАТО също! Стига надупени български задници, соросоидите просто няма от какво да ни пазят! Русия никога няма да ни нападне, от там няма заплаха! В НАТО сме, за да ни използват и за да се разполагат тук като у дома си.

 28. Анна Отговор

  14.07.2016 в 14:31

  „СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА“ И КАК ДА ПОВЯРВАТ, КАТО БОЙКО БОРИСОВ ПОСТОЯННО СЕ ХВАЛИ КАК СЕ УВЕЛИЧАВА БВП , КОЛКО СМЕ ДОБРЕ,КАК СЕ РАЗВИВАМЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИЙ И ….И КАК ТИЧА КАТО УЧЕНИЧКА ЗА ВСИЧКО ДА ПИТА ЕС,КАТО ЧЕ ЛИ ТЕ СА ГО ИЗБРАЛИ ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ А НЕ БЪЛГАРИТЕ !!!!!!!. ДРУГАТА СТРАНА НА ВЪПРОСА Е,ЧЕ НА НАС НЕ НИ БЕШЕ МЯСТОТО ТАМ.С „ПОМОЩА“ НА СОЛОМОН ПАСИ И ЦАРЯ И НАЙ ВЕЧЕ СЪС СТРАТЕГИЧЕСКОТО СИ ГЕОГРАФСКО ПОЛОЖЕНИЕ БЯХМЕ ПРИЕТИ ПО …М И Л О С Т -БЕЗ УВАЖЕНИЕ.

 29. ДАНО Отговор

  14.07.2016 в 15:00

  ОТ НАПИСАНОТО ТУКА В БОЖИТЕ УШИ, ДАНО , АЗ ДЕНОНОЩНО СЕ МОЛЯ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО- СКОРО ДА СЕ МАХНЕМ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. А ДАНО НЕ МИ ТРЯБВАТ НИКАКВИ ЕВРОПЕЙЦИ И ЕВРО СУБСИДИИ ИМАМЕ СИ ВСИЧКО КАТО РЕСУРСИ, САМО ТРЯБВА ДА РАЗВАЛИМ КОНЦЕСИИТЕ И ДА СИ ВЗЕМЕМ ТОВА КОЕТО Е НАШЕ ПО ПРАВО. АКО МОЖЕ още В СЛЕДВАЩИТЕ 20 минути да ни сключат от Еверопейския съюз ще е най – добре за нас българите. Долу Европа, Турция и Америка, искам независима и свободна България., спазваща неутралитет подобно на Швейцария.

 30. ДАНО Отговор

  14.07.2016 в 15:10

  ОТ НАПИСАНОТО ТУКА В БОЖИТЕ УШИ, ДАНО , АЗ ДЕНОНОЩНО СЕ МОЛЯ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО- СКОРО ДА СЕ МАХНЕМ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. А ДАНО НЕ МИ ТРЯБВАТ НИКАКВИ ЕВРОПЕЙЦИ И ЕВРО СУБСИДИИ ИМАМЕ СИ ВСИЧКО КАТО РЕСУРСИ, САМО ТРЯБВА ДА РАЗВАЛИМ КОНЦЕСИИТЕ И ДА СИ ВЗЕМЕМ ТОВА КОЕТО Е НАШЕ ПО ПРАВО. АКО МОЖЕ още В СЛЕДВАЩИТЕ 20 минути да ни изключат от Еверопейския съюз ще е най – добре за нас българите. Долу Европа, Турция и Америка, искам независима и свободна България., спазваща неутралитет подобно на Швейцария.

 31. Петьо Отговор

  14.07.2016 в 16:40

  Аз излизам от Ерейският съюз! От тия никаква полза за нас няма, но направиха милиардери и милионери много паразити на постовете в държавната администрация… Каква ми е ползата, че сте давали пари, като ги крадат, пердън усвояват паразити на разни постове? НИКАКВА! Ами и да не съм и да съм в ЕС нищо не печеля. Но като не съм, поне ще зная, че номенклатурата бюрократи, които ме прецакват са по-малко. Местните са доста, а и Брюкселските не са малко… А бюрократ къща не храни, само своята….

 32. Зидаров Отговор

  14.07.2016 в 19:59

  Ех, да стане…ще имаме нов национален празник

 33. Shi va izqm Отговор

  15.07.2016 в 22:00

  Da si ebete maikata bokluci mrusni

 34. Бисер Отговор

  24.02.2017 в 14:34

  Вън от евро дриснята!!!

 35. Анонимен Отговор

  24.02.2017 в 14:34

  С удовлетворение прочетох всички постове.
  Благодаря Ви мили хора!Нека винаги сме така единомислещи и задружни.Така няма кой да ни бутне.Не съм нито за едни ,нито задруги,но:
  Знам,че когато бяхме под опеката на Русия,нямаше глад,страх,студ и все такива.Имахме икономика ,войска и спокойствие за утрешния ден.Може да не сме яли банани,да не сме пили кока кола,но пък си имахме круши и лимонада.
  Може да нямахме право,да излизаме извън България,но и сега колко го правят/освен тези,измизерували еднопосочен билет/.Аз искам да живея и работя и да допринасям за моята си страна.
  Нямаше,да мислим така,ако ЕС не ни беше навел и отнел ей тия дребнички нещица.Колко му трябва на човек?!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *