Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ЕС депутат нанесе жесток удар на Борисов!

В България при управление на ГЕРБ  нямаме разделение на властите. Изпълнителната и законодателната са се слели и се управляват от един и същ човек.

Това заяви евродепутатът Светослав Малинов, който е изумен от начина, по който еднолично се управлява България.

Той даде пример с принудителното отстраняване на Димитър Главчев от председателското място в парламента.

Само у нас се потъпкват законите и излиза, че председателят на българския парламент е подчинен и той може да го изхвърли когато си поиска.

Според  конституцията председателят на НС е по-важна фигура, тъй като депутатите са избрани от народа, а те пък избират председателя. Освен това те гласуват и правителството и кой да бъде премиер.

В  много европейски държави за председател се избира политика с най-голям авторитет и опит,  човек който определено може да контролира всички, да определя дневния ред  и да поставя за обсъждане теми, които са неприятни на  волята на премиера и на мнозинството, но са жизнено необходими за народа.

При нас такова нещо няма.

Назначава се пъдар, назначава се охранител, назначава се класна, но не и човек със собствено мнение.

Главчев бе поставен там като пионка и бе махнат от премиера след бърза сутрешна среща. У нас никой не осъзнава, че Главчев има правомощията да свали премиера и правителството, като постави това на гласуване, а не премиерът да сваля него.

Така Борисов за кой ли път показа, че е станал едноличен собственик на държавата, че е загърбил Конституцията, че управлява еднолично и е въвел в страната тоталитарен режим.

И за да не бъде разкрит и критикуван, си е купил и четвъртата власт – медиите.

Така цялата власт е съсредоточена в неговите ръце.

А това не е демокрация.

Това е тоталитаризъм, срещу който Борисов се преструва, че се бори.

А всъщност е яхнал цялата ни страна и прави каквото си поиска.

И ще го прави дотогава, докато народът наистина разбере, че у нас има закони и един единствен човек нарушава всичките.

Човекът – държава!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за ЕС депутат нанесе жесток удар на Борисов!

 1. ПРАВА СТЕ ,ГОСПОЖА СЛАВОВА, БОРИСОВ Е ЧОВЕКЪТ -ДЪРЖАВА. АТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ. ТОВА Е ТОТАЛИТАРИЗЪМ,СРЕЩУ КОЙТО БОРИСОВ ПРИВИДНО СЕ БОРИ. ЯХНАЛ Е ЦЯЛАТА НИ СТРАНА И ПРАВИ КАКВОТО СИ ПОИСКА- ПОСЛЕДНОТО МУ ДЕЙСТВИЕ – НАСИЛСТВЕНОТО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА.ВЕРОЯТНО ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ Е ПРАВ -80%.КОГА НАРОДЪТ НИ ЩЕ ПРОУМЕЕ, ЧЕ ИМА ЗАКОНИ, ЧЕ СТРАНАТА НИ Е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, А ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЧОВЕК ГИ НАРУШАВА ТОТАЛНО И ТОВА Е БОЙКО БОРИСОВ. НАРОДЕ???? ЕХ, АПОСТОЛЕ, ЗАЩО ЛИ ДОСЕГА НЕ СМЕ ТЕ ПРОУМЯЛИ…

 2. Анонимен Отговор

  24.11.2017 в 12:00

  ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА НА ГОСПОДИН МАЛИНОВ СВЕТОСЛАВА ДНЕС Е МНОГО ХУБАВ ДЕН ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДВАМАТА ДЪЛГИ ГОДИНИ И ДА РАДВАТЕ ИЗТЕРЗАНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ГОСПОД ВИНАГИ ДА ВИ ПАЗИ ПРЕКРАСНА НОВИНА

 3. Антимошенник Отговор

  24.11.2017 в 15:19

  Ес депутата е абсолютно прав!

 4. Анонимен 1 Отговор

  25.11.2017 в 2:02

  Във почти всички капиталистически страни в самото начало на капитализма не са се спазвали никакви закони. Така е било и в Америка. В самото начало на Америка е имало роби в истинския смисъл на думата. Не само негри, но и бели. След време законите започват да се спазват, но самите закони в повечето случай облагодетелстват богатите. Един от принципите на капитализма, при това най-важният принцип е използването на човешкият труд срещу заплащане от частни лица. Това не е по-различно от робовладелските принципи. Работникът за да съществува е принуден да работи, независимо колко ще му бъде платено. За капиталиста е много по-изгодно да плаща колкото е възможно по-малко за извършената работа. В миналото, когато е имало „бум“ в икономиката, и имало недостиг на работници, капиталистите умишлено намалявали производството за да има излишък от работници и да им се плаща по-малко. Имало е случаи когато произведената стока, по-точно селскостопанските продукти, когато не могли да се изкупят, вместо да ги раздадат на бедните и гладните ги изхвърляли в морето. Това са принципите на капитализма. Както в миналото така и сега, те се диктуват от човешката алчност. Както в отделните капиталистически страни съществуват богати бедни хора, така и в капиталистическият свят като цяло съществуват бедни и богати страни. Но, дори и в най-богатите страни съществуват бедни и бездомни. Така че, единственото спасение е смяната на системата, което не виждам как ще стане поне в близкото бъдеще.

 5. ангел марков Отговор

  29.11.2017 в 16:22

  не само законодателната и изпълнителната, съдебната власт също е сложена в подчинено положение. Безспорен пример за това е наложеното тълкувателно дело № 2/2017 год. на ОСГК при ВКС, по въпроса „КОЙ ПРАВЕН СУБЕКТ ДЪЛЖИ ЦЕНАТА НА ДОСТАВКАТА“? Доставката е криминална норма, създадена от Топлофикация, в изготвените от нея „Общи условия за продажба на ТЕ“. Общите условия са едно правно нищо, а чрез прилагане на „доставката“ е суспендиран Закона за енергетиката. „Доставката“ е злоупотреба с монополно положение на топлофикация, при прилагането на която не съществуват: стоката топлинна енергия; Продавач; кредитор; Купувач;нарушават се човешките права и се увреждат интересите на гражданите, които са превърнат и в роби на Топлофикация. С признаване от ВКС на „доставката“ статут на правна норма, официално и законно ще се регламентират в Република България:робството; злоупотребата с монополно положение; корупцията, беззаконието и нарушаване на човешките права!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *