Елена Йончева: БОРИСОВ ЛЪЖЕ и за къщата в Барселона, и за това, че е Пребил братовчед си Ради за една помпа! Ето я истината:

0

„С единия братовчед не съм се виждал от 40 г., а с Ради и с другия в съседната къща не си говорим от 30 години. Тия двамата даже съм ги бил заради една помпа в двора. Бабите се скараха и сдърпаха, а аз набих тях. Не си говорим, камо ли общ бизнес да имаме“. Така премиерът Бойко Борисов коментира днес по бТВ разследването на Елена Йончева, според което къщата в Барселона за 1.5 млн. евро е купена от Борисов чрез братовчед му Радослав Иванов. Не стана ясно Иванов от битите братовчеди ли е или от тези с които псевдо-премиерът само не говори… но е факт, че откакто Борисов е в политиката, именно братовчед му Радослав Иванов е фиктивният собственик и върти целия му бизнес, включително и охранителната фирма „Ипон“. Ясно е също че двамата са в чудесни отношения, което личи от снимки от 2017 и 2018 г., на които премиер и братовчед позират усмихнати.

Но ето какво показва разследването на Елена Йончева, подкрепено с една купчина документи: Още докато Борисов е кмет на столицата, а впоследствие и министър-председател, „битият“ от него братовчед Радослав Иванов изкупува редица имоти в село Иваняне, както и в столичния кв. Люлин и в гр. Банкя на подозрително ниски цени, досущ като онези в „АпартаментГейт“. И за капак, същият братчед изпокупил всички парцели около къщата на Бойко Борисов – пак в Банкя. Това разкри преди минути в профила си във фейсбук Елена Йончева в отговор на днешното твърдението на премиера, че не „си говорил с братовчедите“. Журналистката заяви още, че ще подаде сигнал до прокуратурата, за да бъде разследвано имотното състояние на братовчеда на Борисов.

Skandalno.net припомня, че на адреса на въпросната къща в Барселона е регистрирана фирма, която е получила крупната сума от 1,7 млн. евро от кипърска офшорка. А парите от офшорката водят към най- близкото обкръжение на Борисов, включително и на бития му братовчед Радослав Иванов. Самата къща пък се обитава от бившата моделка Борислава Йовчева, самотна майка на невръстно дете, за която „двете каки“ Янева и Ченалова издадоха в СРС, че е тайната метреса на премиера. Йовчева представлява и фирмата, регистрирана в дома й в Барселона.

Очевидно е, че броени дни преди изборите Борисов подготвя почвата за грандиозния си провал. Човек, който очаква победа не скача срещу опозицията с безпочвеното обвинение, че му готвели „нов Костинброд, в четвъртък или петък“. Явно се бои, че този път ще го спипат в опит за пореден път да открадне изборите чрез фалшификации. „БСП това са го учили от учебниците на КГБ – да оплюят някой с неверни факти“ компетентно разясни Борисов.

Факт е, че аферата „Костинброд“ така и не доведе до осъдителни присъди. За сметка на това обаче един от основните обвиняеми – Росен Желязков, в момента е министър на транспорта от ГЕРБ. Ставаше въпрос за отпечатването на над 400 000 незаконни бюлетини в печатницата „Мултипринт“ в Костинброд, собственост на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев. МВР нахлу в печатницата и конфискува бюлетините буквално минути преди да бъдат изнесени и транспортирани до няколко избирателни района- очевидно за да послужат за фалшификация на изборния резултат.

Надали Борисов и Цветанов са се отказали от криминалните си методи за печелене на избори. Без тях те не биха взели и един изборен вот. Но също така е вярно и че днес възможностите на шайката да фалшифицира изборите са силно редуцирани. И Борисов се страхува, че този път ще бъде безкомпромисно разкрит и закован от следствените органи. Затова са и днешните му пораженчески приказки и припомняния за „Костинброд“ – за да се застрахова предварително, когато в изборния ден отново завалят сигнали за манипулиране на изборния процес.

Но плачът на Борисов е смешен! Защото за никой вече не е тайна, че единствените избори, които ГЕРБ спечелиха честно, бяха онези през 2009 г., когато взеха властта за първи път. А след тоталния провал на първото им правителство, което дори не довърши мандата си, скочиха да печелят вотовете на конвейер единствено и само с помощта на брутални фалшификации. Благодатна почва за които беше и ниската избирателна активност. Един-единствен път българите се вдигнаха масово да гласуват и тогава ГЕРБ се сринаха – на последните президентски избори, когато Румен Радев отвя Цецка Цачева с огромна преднина. И това се случи само заради високата избирателна активност. Очевидно е че при такава, дори най-тежките манипулации и фалшификации на Цветанов и сие не спасяват шайката.

Днес, след поредния нескопосан опит на Борисов да се дистанцира от братовчед си Радослав Иванов и къщата на любовницата си в Барселона, Елена Йончева буквално отсече главата на псевдо-премиера с нова порция разкрития за това как „братовчедът Ради“ се сдобил с една дозина апетитни имоти и терени в София докато Борисов е бил кмет:

Изгодни заменки, съдружие с престъпници, общ бизнес, къща в Барселона… Нови разкрития около близките връзки и имотните сделки на Бойко Борисов и Радослав Иванов изнесе Елена Йончева. Водачът на евролистата на БСП показа документи, от които е видно как още докато е кмет на София Борисов раздава апетитни имоти в столицата на братовчед си. Въпреки че премиерът твърди, че с него не си говорят от 30 години. Йончева публикува в социалните мрежи документи, които доказват, че „братовчедът Ради“ днес е собственик на бившия бизнес на Борисов, включително и на фирма „Ипон“.

Ето и данните, изнесени от Елена Йончева на страницата й във „Фейсбук“. Публикуваме текста без редакторска намеса:

„На въпрос от медиите за братовчед си Ради, Борисов отговори: „Ние не си говорим, та камо ли общ бизнес да имаме”. Разполагаме с информация.

1️. Братовчедът Радослав Иванов днес е собственик на бившия бизнес на г-н Борисов, включително ИПОН (вижте приложените документи).

Видно от справки по партидите на редица дружества, в които Борисов е имал участие като собственик и/или управител, е че преди да стане кмет на Столична община и по-късно премиер, той е продал бизнеса си именно на братовчед си Радослав Венциславов Иванов.

Въпреки че не си говорят, Борисов и братовчедът Ради често са заедно на предизборни събития на ГЕРБ в София и в Банкя

2. Във времето, когато е кмет на гр. София, Борисов прави заменки в полза на братовчед си Радослав Иванов – за терен на най-комуникативно място в Люлин.

На 15.12.2006 г. е вписана замяна на недвижими имот – гарсониера и апартамент на „Монтенегро 1” ООД, представлявана от Радослав Иванов (Братовчеда) и недвижим имот – 1060 кв.м. на комуникативно място в столичния квартал Люлин на Столична община, представлявана от Бойко Борисов – кмет на гр. София в периода от 10.11.2005 г. до 27.07.2009 г. Подозрителен факт е, че „Монтенегро 1” ООД придобива тези два имота непосредствено преди договора за замяна. Разликата между стойностите на заменените имоти е в размер на 127 796, 96 лв. За това свое задължение ли фирма „Монтенегро 1” ООД за своя сметка е трябвало да проектира и изгради пътна отсечка, свързваща ул. „Филиповско шосе” и бул. „Панчо Владигеров”, както и да проектира и изгради ВиК съоръженията, осветление и пътна настилка? Ако това е така, дали посоченото задължение е изпълнено и дали въобще струва толкова? Изпращам сигнал до главния прокурор да образува проверка, която да установи – налице ли са престъпления във връзка с процесния договор за замяна.

3. Братовчедът на премиера Борисов е в съдружие и с осъждани лица – Пламен Симов, известен с прякора си „Килията”.

От справка в Търговския регистър по партидата на дружеството „Хай строй” ООД, ЕИК 131378629 е видно, че Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) продава своя дял в капитала на дружеството на Пламен Лазаров Симов, известен с прякора си „Килията”, който е осъждан за разпространение на наркотици и се води близък до премиерския кръг. По-късно Килията продава дяловете си обратно на Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда).

Ще внеса документи до главния прокурор да разпореди проверка, която да установи налице ли са данни за свързани лица по отношение собствеността на „Хай строй” ООД през годините, както и за финансовите средства на посочените дружества, евентуално за престъпления, свързани с пране на пари и/или организирана престъпна група с цел пране на пари.

4. Цитираните по-долу поредица от имоти на братовчеда Ради будят съмнение за произхода на средствата, с които са закупени, както и за начина на закупуване на имотите на занижени цени. Настояваме прокуратурата да направи проверка.

Заедно са и на предизборна среща на ГЕРБ от 2009 година в НДК. На кадърът се виждат Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Цветелина Бориславова. Зад тях усмихнат наднича именно братовчедът Ради

От справката по лице на Радослав Венциславов Иванов от имотния регистър прави впечатление, че след като братовчедът Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов сключва множество сделки за недвижими имоти в София и особено за имоти в с. Иваняне, Люлин – на стойност между 52 и 70 лв. на квадратен метър и Банкя. Сред последните се откроява сделка от 14.12.2007 г., с която Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) продава на кмета Бойко Борисов поземлен имот с площ от 462 кв.м. за 3496, 90 лева или по 7 лв. на кв.м. Видно от акта върху имота не е имало постройка, тъй като такава не е посочена да се прехвърля. Към днешна датата в този имот има изградена постройка с приблизителна застроена площ от 138 кв.м. Сделките показват, че освен всичко друго, Радослав Иванов (Братовчеда) изкупува имотите около къщата на премиера в Банкя. Имаме обосновано съмнение, че Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) е купил имот ведно с етаж от построената в него къща и гараж, който имот отново е в близост , съседство с тази на Борисов и по-точно зад неговата къща. Тези други сделки ме карат да подам сигнал до главния прокурор да образува проверка, която да установи източника и размера на доходи на Радослав Иванов (Братовчеда), с които купува посочените имоти и най-вече- ползва ли се с протекции при закупуването на имоти на занижени цени, неотговарящи на пазарните. Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) участва, като собственик и управител в редица търговски дружества, от които най-много се открояват тези, свързани със строителството на недвижими имоти – „Хай строй” ООД, ЕИК 131378629 и „Монтенегро 1” ООД.

Братовчедът Радослав Иванов е съдружник с Иван Саздов във фирма „Бетон 2“ ООД. Саздов представлява офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на на „EMA BGS SL“, 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона – ул. „Францеск Рибалта“ 8. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ЕТО ГО БОРИСОВ С „БИТИЯ“ СИ БРАТОВЧЕД РАДИ! СНИМКАТА Е ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/5ucCO9N2g7Q

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *