Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ЕК ни плясва през ръцете заради съд на длъжници по бързата процедура

екЕвропейската комисия обяви, че открива наказателна процедура срещу България заради съществуването и прилагането на член 417 от ГПК.

Според този член всеки длъжник на пари за вода, парно, битови разходи, или заем към банка може да бъде да бъде осъден по бърза процедура, без да знае изобщо, че е заведено дело срещу него и  без право и възможност да се противопостави и да изложи своето мнение по въпроса, или да си намери адвокат.

Наказателната процедурата е и заради начина, по който запорират и опразват сметките на длъжниците, без те за знаят и се продава имуществото им от оторизирани от съда лица, без те да имат право да участват в продажбата и да назоват цената.  Член 417 се оказва  в нарушение на правата на човека и правните практики на Европейския съюз.

Процедурата е започнала по жалба на потърпевша българска гражданка, която била осъдена без да знае и без правото да си наеме адвокат.  През февруари 2014 г. от Брюксел са й отговорили, че започват официална проверка. Сега вече проверката е приключила и в ново писмо жената е уведомена, че наистина са открити нарушения и се пристъпва към правни  действия срещу България.

Брюксел ни предупреждава, че ако не оправим пропуските в съдебната си система, ще бъде заведено дело срещу страната ни в Съда на Европейския съюз. А делото на сто процента ще бъде спечелено и глобата ще се плати от държавата, респективно ще се вземе от джобовете на данъкоплатците.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за ЕК ни плясва през ръцете заради съд на длъжници по бързата процедура

  1. ДГД Отговор

    03.08.2015 в 9:42

    Най-после! Няма такава държава, в която те осъждат, без да си получил призовка и без да знаеш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *