Експерт от САЩ: Порошенко нарочно не спазва Минските споразумения

0

ПорошенкоУкраинският президент Петро Порошенко „съзнателно и нарочно нарушава минските споразумения“, защото е доказан проводник на волята на САЩ в Украйна.

Това смята американският политически наблюдател Стивън Лендмън.  Според него е безсмислено да се говори за спазването на примирието от страна на Киев и да се вярва в това, пише анализаторът в коментара си  под заглавие „Порошенко води война, декларирайки мир“.

Стивън смята също, че европейските лидери са се оказали заложници на ситуацията, защото страните им са  членове на НАТО. Според политолога  Порошенко наруши всичко, за което се съгласи в Минск. Лендмън смята, че неговото поведени е  резултат от от „заповед на Вашингтон“, която украинецът безпрекословно спазва. В статията се твърди, че украинските войски продължават обстрелите на Донбас, което доказва, че Киев изобщо  не е изтеглил тежките си въоръжения оттам.
Освен това аналитикът твърди, че предоставянето на особен статут на  Донецката и Луганската републики  не влиза в плановете на украинското правителство. „Премиерът  Яценюк сам заяви, че целта на Киев е възстановяване на пълния  контрол върху Донецк и Луганск.  Което означава, че не се предвижда да има  автономно самоуправление на тези републики, няма да има провеждане на демократични избори или гаранция за местните жители, че няма да бъдат застрашени от нападенията и действиетана фашизма“, пише Лендмън.

Той  посочва още, че Порошенко  поставя в двойствено положение лидерите на европейските държави. „Вашингтон не иска мир. И не е ясно как Меркел и Оланд ще реагират на политиката на Вашингтон. От една страна, те искат на всяка цена  да избегнат голяма европейска война, но от друга  са членове на НАТО, която е напълно контролирана от САЩ“, пише политологът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *