Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Експерт от ракетните войски на Русия посочи в какъв срок ще бъде Разбита Армията на Украйна! (С ВИДЕО)

Това е брилянтна операция като концепция и изпълнение, ще се изучава във всички учебници по света, смята руският военен експерт Константин Сивков

Докторът на военните науки  и експерт по ракетните войски и артилерия Константин Сивков направи анализ на хода на бойните действия в Украйна, пишат чуждестранни медии. Ето какво споделя експертът:

„За 4 дни нашите въоръжени сили проникнаха на повече от 200–300 км в дълбините на вражеската територия. Скоростта на придвижване е от 50 до 100 км на ден. Това е лудо темпо.

Трябва да се разбере, че срещу руската армия противостои не някоя „бананова република“, а страна, чиито въоръжени сили са на 10-то място в Европа по военен потенциал, според оценките на НАТО. Респективно – 22-ро място в света. Това е много сериозна сила “, обясни Сивков.

Експертът припомни, че през 2003 г. на САЩ бяха необходими две седмици, за да стигнат до Багдад, като Ирак е по-малък от Украйна по територия.

„Площта на Ирак е 470 хил. кв. км, докато тази на Украйна е 607 хил. кв. км . Също така, повърхността на Ирак е предимно пустиня, а Украйна е наситена с гъста градска инфраструктура, подчерта той.

Сивков отбеляза също, че за руската армия може да възникнат затруднения единствено при поемането на контрола над Киев и Харков.

„Ще има проблеми с Киев и Харков, просто защото те са големи градове. Ще има съпротива, но не от населението, защото Харков е изцяло рускоезичен град, а в Киев рускоезичните са поне една трета от населението. В Харков ситуацията се усложнява от факта, че Харковският танков завод разполага с известно количество тежко оборудване, макар и не толкова много, а там са разположени и голяма част от най-верните на Киевския режим батальони – националистическите от „Айдар“ и „Торнадо“, каза експертът.

Според анализатора, военната операция в Украйна вероятно ще приключи след две-три седмици. Темпото на настъплението е феноменално, а въоръжените сили на Украйна са почти разбити, смята военният специалист.

„Операцията, която Русия сега провежда, ще бъде във всички учебници по света, това е брилянтна операция като концепция и изпълнение. Тя е почти безкръвна за цивилното население и с рекордно малко разрушения. До момента никой никъде в света не е правил подобна операция. Извършва се с относително малки сили. Загубите на нашите войски са минимални. Същото може да се каже и за загубите на противника. Тактиката е такава, че просто ги изтласкваме или пленяваме“, обясни Сивков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/qZqa2uZgzew

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Експерт от ракетните войски на Русия посочи в какъв срок ще бъде Разбита Армията на Украйна! (С ВИДЕО)

 1. Анонимен Отговор

  03.03.2022 в 0:00

  СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ НАПРЕД

 2. стар комунист Отговор

  03.03.2022 в 9:00

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И ПОВЕЧЕ ЗДРАВ РАЗУМ !
  Още от ранна сутрин по телевизиите са наклякали разни мизерни крадли,лъжци ,продажници и не българи,които се опитват да принизят ролята на Русия в Освобождението на България от турско робство.Приповдигнато и бодряшки говорят за това колко Украйна ще бъде победител в една срамна за тях война в която те убиват ,а не руската армия!
  ….Боят настана,тупкат сърца ни
  ето ги близо наште душмани
  кураж дружина вярна ,сговорна.
  Ний не сме вече рая покорна…

 3. Любо 12 Отговор

  03.03.2022 в 14:14

  Пепе Ескобар: Ето как Русия ще избегне западната икономическа война
  03.03.2022, 07:14 Пепе Ескобар 39953 коментараРусия
  /Поглед.инфо/ И така, една конгрегация от най-важните клечки на НАТО, заковани в своите ехо-камери, таргетира Руската централна банка със санкции и очаква какво? Курабийки?

  Вместо това получиха възпиращите сили на Русия вкарани в „специален режим на служба“, което означава, че Северният и Тихоокеанският флот, далекобойното авиационно командване, стратегическите бомбардировачи и целият руски ядрен апарат на максимална степен на готовност.

  Един генерал от Пентагона много бързо направи простите математически изчисления и само минути по-късно, украинска делегация беше изпратена да преговаря с Русия в неизвестна локация в Гомел, Беларус.

  Междувременно, във васалните царства, германското правителство бе заето „да поставя ограничения на военолюбци като Путин“ – доста богато начинание, имайки предвид, че Берлин никога не постави такива ограничения за западните военолюбци, които бомбардираха Югославия, нахлуха в Ирак или унищожиха Либия в пълно нарушение на международното право.

  Макар и открито да прокламират своето желание да „спрат развитието на руската индустрия“, да навредят на икономиката и, и „да съсипят Русия“ – повтаряйки едиктите на Америка за Ирак, Иран, Сирия, Либия, Куба, Венецуела и други страни в глобалния Юг, германците не могат да разберат и видят един нов и категоричен императив.

  Те бяха освободени най-сетне от комплекса си за вина от Втората световна война от не кой да е, а самият руски президент Владимир Путин. Германия сега е свободна да подкрепя и въоръжава неонацисти открито отново – този път от вариацията на украинския батальон Азов.

  За да разбера как тези натовски санкции ще „съсипят Русия“, поисках строгия анализ на един от най-компетентните икономически умове на планетата – Майкъл Хъдсън, автор измежду всички други, на ревизираното издание на задължителната за четене „Супер-империализъм: Икономическата стратегия на Американската империя“.

  Хъдсън отбеляза как той е „просто вцепенен от почти атомната ескалация на САЩ“. Относно конфискацията на руските чуждестранни резерви и прекъсването на SWIFT, основният момент е, че „на Русия ще отнеме известно време, за да въведе нова система с Китай“.

  „Резултатът ще сложи край на доларизацията завинаги, тъй като страните, застрашени от „демокрация“ или демонстриращи дипломатическа независимост, ще се страхуват да използват американски банки“, твърди той.

  Това, казва Хъдсън, ни води до „великия въпрос: дали Европа и доларовият блок могат да купуват руски суровини – кобалт, паладий и т.н., и дали Китай ще се присъедини към Русия в минерален бойкот“.

  Хъдсън е категоричен, че „Руската централна банка, разбира се, има чуждестранни банкови активи, за да се намесва на валутните пазари, за да защити валутата си от колебания.“

  “ Рублата падна. Ще има нови обменни курсове. И все пак от Русия зависи да реши дали да продаде пшеницата си в Западна Азия, тя се нуждае от нея; или да спрат да продават газ на Европа през Украйна, сега, когато САЩ могат да го грабнат.“

  За възможното въвеждане на нова руско-китайска платежна система, заобикаляща SWIFT и комбинираща руската SPFS (система за трансфер на финансови съобщения) с китайската CIPS (трансгранична междубанкова платежна система), Хъдсън не се съмнява „руско-китайската система ще бъде внедрена“.

  „Глобалният юг ще се стреми да се присъедини и в същото време да запази SWIFT – премествайки своите резерви в новата система“, казва той.

  Ще де-доларизирам себе си

  Така че самите САЩ, в друг масивен стратегически гаф, ще ускорят дедоларизацията. Както управляващият директор на Bocom International Хонг Хао каза пред Global Times, с дедоларизирането на енергийната търговия между Европа и Русия, „това ще бъде началото на разпадането на хегемонията на долара“.

  Това е рефрен, който администрацията на САЩ тихо чу миналата седмица от някои от собствените си най-големи мултинационални банки, включително известни като JPMorgan и Citigroup.

  Статия на Bloomberg обобщава техните колективни страхове:

  „Изгонването на Русия от критичната глобална система – която обработва 42 милиона съобщения на ден и служи като спасителна линия за някои от най-големите финансови институции в света – може да има обратен ефект, изстрелвайки инфлацията по-високо, приближавайки Русия до Китай и предпазвайки финансовите транзакции от контрол от страна на Запада. Това може също да насърчи разработването на SWIFT алтернатива, която в крайна сметка може да навреди на надмощието на щатския долар.“

  Тези с коефициент на интелигентност над 50 в Европейския съюз (ЕС) трябва да са разбрали, че Русия просто не може да бъде напълно изключена от SWIFT, но може би само няколко от нейните банки: в края на краищата европейските търговци зависят от руската енергия.

  От гледна точка на Москва, това е незначителен проблем. Редица руски банки вече са свързани с китайската система CIPS. Например, ако някой иска да купува руски петрол и газ с CIPS, плащането трябва да бъде във валутата на китайски юан. CIPS е независим от SWIFT.

  Освен това Москва вече свърза своята платежна система SPFS не само с Китай, но и с Индия и страните членки на Евразийския икономически съюз (ЕаС). SPFS вече се свързва с приблизително 400 банки.

  С повече руски компании, които използват SPFS и CIPS, дори преди да се слеят, и други маневри за заобикаляне на SWIFT, като бартерна търговия – използвана до голяма степен от санкциониран Иран – и банки-агенти, Русия може да компенсира поне 50% търговски загуби.

  Ключовият факт е, че бягството от доминираната от САЩ западна финансова система сега е необратимо в цяла Евразия – и това ще продължи в тандем с интернационализацията на юана.

  Русия има собствена торба с трикове

  Междувременно все още дори не говорим за отмъщение на Русия за тези санкции. Бившият президент Дмитрий Медведев вече намекна: всичко, от излизане от всички сделки за ядрено оръжие със САЩ до замразяване на активите на западни компании в Русия, е на масата.

  И така, какво иска „Империята на лъжите“? (терминология на Путин, на срещата в понеделник в Москва за обсъждане на отговора на санкциите.)

  В есе, публикувано тази сутрин, с апетитното заглавие „Америка побеждава Германия за трети път от век: MIC, OGAM и FIRE завладяват НАТО“, Майкъл Хъдсън излага поредица от решаващи точки, започвайки с това как „НАТО се превърна в орган на европейската външна политика , дори до степен на доминиране на вътрешните икономически интереси.“

  Той очертава трите олигархии, които контролират външната политика на САЩ:

  Първата е военно-промишленият комплекс, който Рей Макгавърн запомнящо измисли като MICIMATT (военно-индустриален-академично-мозъчно-тръстов-медийно-разузнавателен-конгресен-тинк-танков комплекс).

  Хъдсън определя тяхната икономическа база като „монополна рента, получена преди всичко от продажбите на оръжие на НАТО, на западноазиатските износители на петрол и на други страни с излишък в платежния баланс“.

  На второ място е петролният и газовият сектор, към който се присъединява и минното дело (OGAM). Тяхната цел е „да максимизират цената на енергията и суровините, така че да максимизират рентата на природните ресурси.“

  Монополизирането на петролния пазар на доларовата зона и изолирането му от руския петрол и газ е основен приоритет на САЩ от повече от година, тъй като газопроводът „Северен поток 2“ от Русия до Германия заплашваше да свърже западноевропейските и руската икономики“.

  Трети е „симбиотичният“ сектор на финансите, застраховането и недвижимите имоти (FIRE), който Хъдсън определя като „аналог на старата постфеодална земевладелска аристокрация в Европа, живееща от ренти за земя“.

  Докато описва тези три рентиерски сектора, които напълно доминират постиндустриалния финансов капитализъм в сърцето на западната система, Хъдсън отбелязва как „Уолстрийт винаги е бил тясно слят с петролната и газовата индустрия (а именно банковите конгломерати Citigroup и Chase Manhattan ).”

  Хъдсън показва как „най-неотложната стратегическа цел на САЩ от конфронтацията на НАТО с Русия е покачването на цените на петрола и газа“.

  „В допълнение към създаването на печалби и печалби на фондовия пазар за американските компании, по-високите цени на енергията ще отделят голяма част от парата от германската икономика“, казва Хъдсън.

  Той предупреждава как цените на храните ще се повишат „начело с пшеницата“. (Русия и Украйна представляват 25 процента от световния износ на пшеница.) От гледна точка на Глобалния Юг, това е катастрофа:

  „Това ще притисне много страни от Западна Азия и Глобалния Юг с недостиг на храни, влошавайки техния платежен баланс и заплашвайки неизпълнението на външния дълг. ”

  Що се отнася до блокирането на износа на руски суровини, „това заплашва да причини прекъсвания във веригите за доставки на ключови материали, включително кобалт, паладий, никел, алуминий“.

  И това отново ни води към същината на въпроса:

  „Дългосрочната мечта на новите студени войни на САЩ е да разбият Русия или поне да възстановят нейната управленска клептокрация, стремяща се да осребрят приватизациите си в западните акции пазари.“

  Това няма да се случи. Хъдсън ясно вижда как „най-огромната непреднамерена последица от външната политика на САЩ е да съберат Русия и Китай, заедно с Иран, Централна Азия и страните по инициативата „Един пояс, един път“.

  Да конфискуваме малко технология

  Сега сравнете всичко по-горе с перспективата на централноевропейски бизнес магнат с огромни интереси, на изток и запад, и който цени своята дискретност.

  В обмен на имейли бизнес магнатът постави сериозни въпроси относно подкрепата на Руската централна банка за националната й валута рублата, „която според плановете на САЩ се унищожава от Запада чрез санкции и валутни вълчи глутници, които се излагат чрез продажба на рубли на къс“.

  Наистина почти няма пари, които могат да победят манипулаторите на долара спрямо рублата. Лихва от 20 процента ще убие ненужно руската икономика.

  Бизнесменът твърди, че основният ефект от повишаването на лихвите „ще бъде да се подкрепи вносът, който не трябва да се внася.“

  “ Така падането на рублата е благоприятно за Русия по отношение на самодостатъчността. С нарастването на вносните цени тези стоки трябва да започнат да се произвеждат на вътрешния пазар. Просто бих оставил рублата да падне, за да намери своето собствено ниво, което за известно време ще бъде по-ниско, отколкото природните сили биха позволили, тъй като САЩ ще я снижават чрез санкции и манипулиране на късите продажби в тази форма на икономическа война срещу Русия“, казва още бизнесменът.

  Но това изглежда разказва само част от историята. Вероятно смъртоносното оръжие в руския арсенал от отговори е идентифицирано от ръководителя на Центъра за икономически изследвания на Института за глобализация и социални движения (IGSO) Василий Колташов: ключът е да се конфискуват технологии – докато Русия престава да признава Права на САЩ върху патенти.

  В това, което той квалифицира като „освобождаване на американската интелектуална собственост“, Колташов призовава за приемане на руски закон за „приятелски и неприятелски държави“.

  Ако дадена страна се окаже в списъка на неприятелските, тогава можем да започнем да копираме нейните технологии във фармацевтиката, индустрията, производството, електрониката, медицината. Може да бъде всичко – от прости детайли до химически състави. Това ще изисква промени в руската конституция.

  Колташов твърди, че „една от основите на успеха на американската индустрия е копирането на чужди патенти за изобретения“.

  Сега Русия може да използва „обширното ноу-хау на Китай с най-новите си технологични производствени процеси за копиране на западни продукти: освобождаването на американска интелектуална собственост ще причини щети на Съединените щати в размер на 10 трилиона долара, само на първия етап. Това ще бъде катастрофа за тях.“

  В момента стратегическата глупост на ЕС не е за вярване. Китай е готов да грабне всички руски природни ресурси – като Европа е оставена като жалък заложник на океаните и диви спекуланти. Изглежда, че предстои пълно разделение между ЕС и Русия – с малко останала търговия и нулева дипломация.

  Сега чуйте звука на шампанско, което се разпръсква из целия MICIMATT.

  Превод: СМ

  • Rimlev Отговор

   04.03.2022 в 13:01

   Малко сте закъснели със звънът на чаши. Точно това иска Е.С.да насочи русия към Китай.Две близки култури -един народ .
   Нас искаше да завладее икономически чрез русия точно Китай.За сега не стана.Това че единствена русия може да снабдява Е.С със суровини е самозаблуда. Можеше само Германия на по ниски цени . Западна Африка е много по богата на търсените редки метали и суровини.Петролът се измества от други енергии и ще е важен само за химическите заводи.За газта американците ще ви покажат какво е снабдяване.Войната в Сирия стана заради опасност да се прекара газопровод от арабските страни към Европа.

 4. Анонимен Отговор

  03.03.2022 в 23:45

  РУСИЯ НИКОГА НЕ ПАДА НА КОЛЕНЕ БОЖИ ДАР Е ЧЕ ИМА И НАЙ ВЕЛИКИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА СВЕТА РУСИЯ Е СВЯТА И ГОСПОД Е С НЕЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *