Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ексклузивно от Мюнхен: ГЕН. РАДЕВ ВЪРНА СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ! Вижте какво направи българският президент:

Българските соросоиди и евроатлантици реват на умряло! Причината: Вчера с един замах ген. Румен Радев върна суверенитета на България. Направи го в хода на участието на страната ни в неколкодневната Мюнхенска конференция по сигурността. Именно там с няколко изказвания и срещи нашият президент фактически възвърна унищожената от предшественика му Плевнелиев независимост на България. И превърна родината ни от обект, в пълноправен субект на международните отношения.

Ще отбележим, че тази конференция е изключително авторитетен международен форум. В нейната работа взимат участие над 30 президенти и премиери и над 80 министри на външните работи от различни държави. Между тях са генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и много други.

И ето как без излишна шумотевица и суетня БЪЛГАРСКИЯТ президент Румен Радев успя да върне България на международната арена като страна, която държи на своя суверенитет и национални интереси:

Най-напред следва да отбележим, че участието на Румен Радев на този висок форум бе подготвено от неговата администрация и българското МВнР изключително внимателно и отговорно. Били са прецизно подбрани външно и вътрешно-политическите теми и идеи, които ген. Радев да лансира на конференцията в Мюнхен. И то така, че да бъде максимално добре представен и защитен българския интерес.

Освен това на дипломатическо ниво са били организирани редица срещи с президенти на държави от Източна Европа и света. Това говори красноречиво, че нашият президент не е отишъл в Мюнхен, като предшественика си Плевнелиев да изока с идиотски апломб едно: „Да живеят НАТО, ЕС и САЩ!“.

А точно обратното: Като президент на суверенна държава, той се яви в Мюнхен да защити България и нейния национален интерес.

Нека напомним, че само ден преди да отиде на конференцията, президента Радев се срещна с руският посланик в България Анатолий Макаров. Двамата направиха цялостен преглед на двустранните отношения и обсъдиха възможностите за сътрудничество между България и Русия в най-важните икономически сфери като: строителството на крупни промишлени предприятия, развитието на големите енергийни проекти АЕЦ „Белене“ и Южен поток, увеличаване възможностите за туристическо сътрудничество, както и сътрудничеството в сферите на науката, образованието и културата.

На самата конференция пък ген. Радев е обсъждал със свои колеги от Източна Европа възможностите за по-задълбочено сътрудничество. В тази връзка президентите на България и Полша са поискали от Евросъюза да помогне за възстановяване на транспортната и енергийна инфраструктура, която беше разрушена от самия ЕС и така да се подобрят възможностите за търговия между държавите членки на ЕС от Източна и Южна  Европа.

На срещата с Федерика Могерини, върховен представител на ЕС за външна политика, нашият президент е поставил категорично въпроса за миграционната криза. Радев отбелязал, че тази криза няма как да бъде решена, докато не се определи какво означава понятието „интеграция“ и не се потърсят ефективни методи и подходи за практическа реализация на това понятие и то в интерес на държавите от Европа и при категорично спазване на техните закони, традиции и обичаи. Тоест, „интеграцията“ на мигрантите, според Румен Радев, трябва да се отложи.

Ген. Радев е поканен да участва и в среща с американски сенатори, висши военни и представители на деловите среди.

Какво постигна българският президент в този напрегнат график на срещи и разговори?

Най-напред на тези срещи Румен Радев даде да се разбере, че България ще защитава твърдо и неотклонно своите национални интереси. Което означава, че родината ни няма да е вече онзи жалък лакей, нито момиче на повикване, а суверенна държава.

Нашият президент показа още, че държавата ни държи изключително много на засилване  и разширяване на връзките и сътрудничеството с Русия във всички области. А това говори, че Русия започва да връща позициите си като стратегически партньор на България.

На трето място ген. Радев демонстрира, че държавата ни е за развитие на сътрудничеството и добросъседските отношения със страните от цяла Европа, както и със САЩ. По този начин изпратихме сигнали на ЕС и САЩ, че ние нямаме намерение да се превръщаме в пречка, а в конструктивен партньор при решаването на проблемите, както от междусъседски, така и от геостратегически характер.

И накрая Румен Радев показа на Евросъюза и Съединените щати, че те губят България в качеството й на слугинята, която безропотно изпълняваше и най-безумните им заповеди. Но печелят партньор, на който ще могат да разчитат единствено за равноправно и взаимноизгодно сътрудничество.

И още нещо, което е много важно: С помощта на безкористната дипломатическа помощ, приятелство и дружба на Руската федерация и нейният лидер Владимир Путин, България и българите начело с президента си Румен Радев, получиха възможността да обявят пред най-мощните страни в света, че сме суверенна държава, която има свои национални интереси и ще ги защитава.

Защото в момента само Русия е гарант и се бори за създаване на суверенни държави, които сами, без намесата на чужди сили, свободно и вслушвайки се в гласа на своите народи, да взимат решения за бъдещото си развитие.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

41 кометара за Ексклузивно от Мюнхен: ГЕН. РАДЕВ ВЪРНА СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ! Вижте какво направи българският президент:

 1. Stoyko Petrov Отговор

  19.02.2017 в 18:50

  Izviniavam se, che ne polzvam kirilica , no imam the. problem.

 2. Ivan Petkov Отговор

  19.02.2017 в 19:23

  „Румен Радев показа на Евросъюза и Съединените щати, че те губят България в качеството й на слугинята, която безропотно изпълняваше и най-безумните им заповеди. Но печелят партньор,…“
  БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОД ЗА РУМЕН РАДЕВ!
  БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ!
  Македонски…ПЛАКАХ И ЧЕТОХ…

 3. Цона Отговор

  19.02.2017 в 19:49

  И така: Когато го избирахме и дойде на власт си виках:ще видим какво ще се случи.Силно исках да му вярвам,но дяволчето в мен викаше:Не бързай,може да е по-лош и от Роската! Сега виждам,ме между две вдишвания и издишване той върши работа!Браво на екипа му! Явно и с всеки удар на сърцето си работи за държавата ни!Да, неверниците и противниците му все ще са недоволни!Четете по-старателно!Предварителни разговори,подготовка на взаимни проекти!Тихичко,тихичко,но стабилно и в наш интерес,най-малкото във взаимен!

 4. Габонеца Отговор

  19.02.2017 в 20:24

  След Пръмова изкривих и анала на трътлестата тиква.

 5. Найден Отговор

  19.02.2017 в 20:36

  Браво, генерале!

 6. КОСТИ Отговор

  19.02.2017 в 20:49

  Вярваме ти Генерале!

 7. Здраве,успехи,да имате Г-н Президент..!!!

 8. Емил Отговор

  19.02.2017 в 21:59

  Ура! Най-после си имаме Президент, да ни е жив и здрав! Достоен Човек!

 9. Анонимен 1 Отговор

  19.02.2017 в 22:16

  Явно генерал Радев е за справедливи отношения между държавите, независимо на какво ниво са икономически, или военно. Но, в тази робовладелческа система, справедливостта е нещо непоносимо. Така че, ако Румен Радев постигне нещо в тази насока, то ще е временно. Дори и Русия която е тръгнала по пътя на капитализма, рано или късно ще се откъсне от справедливите принципи на комунизма, където за всеки болен имаше безплатни медицински грижи, безплатни лекарства за всички, безплатно образование на високо ниво за всички деца, работа за всички работоспособни, където думата клошар беше неизвестна. Така че, каквито и промени да направи Г-н Радев, те ще са временни. Господарите на света рано, или късно, ще избавят България, както от него, така и от неговите промени. А изпадналата в безкрайно невежество и тъпота, тълпа с промити мозъци, ще бъде на тяхна страна. Възможно е господарите на света икономически, напълно да унищожат страната ни и така да компрометират генерала.

  • Нади Отговор

   21.02.2017 в 5:04

   Моля Ви не бъдете толкова черноглед

 10. Димитър Отговор

  20.02.2017 в 0:54

  Прав е анонимният коментатор.Това обаче съвсем не означава, че президентът не е поел правилната посока, за която се иска голяма мъжество, което притежава.
  Адмирации! Въпросът за националният ни суверинитет е малко по-сложен- Лисабонски договор,ЕС,НАТО,еврофондове,разбита
  икономика,за армия и национално съгласие да не говорим.Предстоят големите мъки по съставяне на нов парламент и ново правителство, със собствени визии и т.н.
  Национално отговорното ни поведение за момента и в бъдеще е безусловната ни подкрепа на президента.

 11. Pencho Penchev Отговор

  20.02.2017 в 6:35

  Рано е още да се радваме!

 12. Колева Отговор

  20.02.2017 в 8:44

  Абе, когато зад гърба си имаш мошен съюзник и вечен приятел, ще се озъбиш разбира се.

 13. некъф пустиняк Отговор

  20.02.2017 в 9:23

  Как ги измисляте тия глупости.
  Аз не разбрах на кой какво е казал и защо … разбрах само че г-н Радев е бил в Мюнхен.
  То е ясно че всеки може да си напише каквото иска в нета, ама г-н Македонски (между другото силно се съмнявам че това е истинското ти име) чета вече поредната ваша статия и съм удивен, вие сте неверочтен талант, как може да напишете толкова многи и да не кажете абсолютно нищо.

  • данчо киров Отговор

   20.02.2017 в 22:36

   А бе ти верно си ГУЕМ ПУЩИНЯК!!! При това си яко неграмотен и задръстен.Всички платени соросоидни протестърчета сте такива – неграмотни безбожни и бездарни тролове,които само парата ги интересува.Е,свършва ви времето долни пометища…..Няма нищо вечно!!!

   • Р.Р.

    22.02.2017 в 15:40

    Пустиняк, Пустиняяяяяякк – заблудена овчица

 14. Митев Отговор

  20.02.2017 в 9:34

  С безкористната помощ на руската държава и лично на Владимир Путин, България бе обявена за суверенна държава. Честито!

  • Йордан Отговор

   20.02.2017 в 18:44

   Ако не бяха тези на които сега се присмиваш иронично сигурно щеше сега да се казваш не Митев а Мюмюн

 15. Любашкин Отговор

  20.02.2017 в 10:44

  След малко очаквания джакпот с избора на президента,искам да пожелая на всички българи дано случим и на умен и достоен министър-председател,с голямата надежда нещата да тръгнат нагоре.

 16. данче петрова Отговор

  20.02.2017 в 10:53

  напред гн. президент,бъдете твърд начинанията си,ние сме с ваз ,бъдете твърд и в правосъдието,да нчма часни съдии и прокърори,нека всички да са държавни,институции,да се водят по държавните закони без да търсят вратички,да знаят че дарцавата не прощава а на казвабез префиренции.

 17. Ганчо Рашко Отговор

  20.02.2017 в 11:43

  Благодаря господин президент надявам се че ще има светлина в тунела и много емигранти ще могат след време да се завърнат в България и да заживеят отново в родината без притеснения за бъдещето си а не като дърво без корен да се лутат от държава на държава като корабът без посока и цел благодаря ви искрено и бог да богослови България

 18. ваня Отговор

  20.02.2017 в 11:51

  Браво!

 19. ЗДРАВКО ВЕЛИКОВ Отговор

  20.02.2017 в 12:23

  НАЙ ПОСЛЕ ИМАМЕ ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ, МИЛЕЕЩ ЗА БЪЛГАРИЯ.

 20. Георги Марчев Отговор

  20.02.2017 в 14:16

  Не чета български вестници , защото всички са а ла “Работническо дело“. Във в-к “Зюд дойче алгемайне цайтунг“ пише точно обратното . Няма да цитирам. Какво унижение. България не трябва да ими такъв президент !!!!!

  • Веско Парламента Отговор

   20.02.2017 в 14:25

   Ми, ний зарад туй му се радваме толкова много на Радев. Щом западните платени неолиберални медии беснеят толкова много срещу българския президент, значи е на прав път! Успех г-н Радев, народа е зад вас!

  • Петър Петков Отговор

   20.02.2017 в 18:51

   Какъв президент искате Марчев? Ясно е Злобеете.Да ни е честито ,че случихме на президент.

 21. Александър Тошев Отговор

  20.02.2017 в 15:07

  Здравейте,
  много добра статия, но от къде е взета информацията? Може ли линк към основния източник, дори и да е на английски?

  • Александър Тошев Отговор

   20.02.2017 в 15:13

   П.П. Вече трудно се вярва на добри новини :D

 22. АЛЕКСАНДЪР Отговор

  20.02.2017 в 16:33

  Няма държава просперираща без производство,няма ли продукция,няма държава…Дано генерал Радев успее да възвърне промишленноста в. България

 23. Мария Отговор

  20.02.2017 в 18:48

  Поклон пред Вас, г-н Радев! Най-после ще има с какво да се похвалим и гордеем в днешното време, а не само с миналото.Благодарим и продължавайте в същия дух.Ние сме с Вас.

 24. Йорданов Отговор

  20.02.2017 в 19:48

  Това е следващия ход!

 25. Ангел Чортов Отговор

  20.02.2017 в 20:32

  Силно съм разочарован! Чух, че Радев е казал, че присъединяването на Крим към Русия е незаконно. От това следва, че санкциите срещу нея са законни и справедливи, и че – както казал и Тръмп, който също силно ме разочарова,Русия трябвало да върне Крим на Украйна.
  А как ще я върнете, моля? С куршуми? Защото друг начин няма. Ще нагнетявате напрежението, ще се надпреварвате във въоръжаването, накрая ще разпалите и световна война.
  Но не това е най-важното – по-важно е, че и Тръмп, и Радев са несправедливи. Защото присъединяването на Крим към Русия беше законно и справедливо. Другото решение е да се предаде населението на Крим под чуждо робство, и с него да се случи това, което се случи с българското население в Одринска Тракия и в Беломорска тракия – първото турците го изклаха или потурчиха, второто гърците го избиха или погърчиха.
  И Радев ако беше мъж на място, трябваше да каже, че смятаме присъединяването на Крим към Русия за законно и справедливо. Или поне като говореше за вредата от санкциите, нямаше защо да казва, че присъединяването на Крим към Русия е незаконно. Защото не Русия присъедини Крим към Русия, а Крим се присъедини към Русия.

 26. Дидо Отговор

  20.02.2017 в 22:12

  Абе,Иво ти в Хогуортс ли си учил да ги пишеш тия вълшебни статии или играеш на руска рулетка със зареден пистолет на главата?

 27. данчо киров Отговор

  20.02.2017 в 22:22

  Колкото повече военни управляват родината ни,толкова по-добре…..Със съвсееем мънички изключения като мутрата-плашок-НЕНЧЕВ,то те са хора с голямо мъжество,хора на достойнството и на честта! Браво на президента,има още много като него…..Има светлина в тунела…Няма вечно да е лошо!

 28. Стела Коева Отговор

  21.02.2017 в 7:43

  Браво на Българския Президент г-н Радев.Защитава достойно Българските интереси.

 29. афродити Отговор

  21.02.2017 в 11:40

  БРАВО генерале Истински БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ!Най-после и ние да имаме президент защитаващ народните интереси!Да натриете носовете на страните,който ни унижаваха!Но виновни сме НИЕ(НАШИТЕ БИВШИ УПРАВЛЯВАЩИ),ЧЕ СМЕ ПОЗВОЛИЛИ да бъдем „удобната слугиня“Браво, че сложихте край на унижението ни!Дерзайте все така смело г-н президент Народа е с вас!!!

 30. Blaga Vayse Отговор

  21.02.2017 в 11:59

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ НА Р. БЪЛГАРИЯ ..
  “ За да постигнем МИР в обществото , в политиката много важно е да направим всичко възможно да възкресим нравствените ценности . За да осъществим това начинание , трябва да започнем отначало …
  Една нова раса от мирни воини вече е създадена.Единственото нещо на което се надяваме, е тя да се разрасне дотолкова , че много
  хора да постигнат мир вътре в себе си и да излъчват Мир чрез своята личност и свята дейност .Каквато личност сте Вие ..Бъдете благословен от Светия Дух ….

  С уважение …

 31. dimitar Отговор

  21.02.2017 в 17:54

  Браво на Българския Президент!!!

 32. Пънчо Отговор

  21.02.2017 в 23:01

  При такъв президент, трябва ли ни парламент?

 33. Петър Петров Отговор

  23.02.2017 в 4:38

  Аз още нищо не видях на мегдана, а само приказки, които дори не съм чул лично, а разчитам на някоя медийка да ми ги каже. Докато не видя гранични войски и заставите възстановени, докато не почне да се стреля на месо срещу престъпниците, които се правят на беженци, а не минават от КПП, не мога да вярвам на празни обещания. По-важното е, че проблема с ислямистите – мигранти е само един от многото.

 34. Браво на президента ! Вече не сме така БЕЗЛИЧНИ както при родоотстъпника Плевнелиев !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *