Ексклузивно от Мюнхен: ГЕН. РАДЕВ ВЪРНА СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ! Вижте какво направи българският президент:

Българските соросоиди и евроатлантици реват на умряло! Причината: Вчера с един замах ген. Румен Радев върна суверенитета на България. Направи го в хода на участието на страната ни в неколкодневната Мюнхенска конференция по сигурността. Именно там с няколко изказвания и срещи нашият президент фактически възвърна унищожената от предшественика му Плевнелиев независимост на България. И превърна родината ни от обект, в пълноправен субект на международните отношения.

Ще отбележим, че тази конференция е изключително авторитетен международен форум. В нейната работа взимат участие над 30 президенти и премиери и над 80 министри на външните работи от различни държави. Между тях са генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и много други.

И ето как без излишна шумотевица и суетня БЪЛГАРСКИЯТ президент Румен Радев успя да върне България на международната арена като страна, която държи на своя суверенитет и национални интереси:

Най-напред следва да отбележим, че участието на Румен Радев на този висок форум бе подготвено от неговата администрация и българското МВнР изключително внимателно и отговорно. Били са прецизно подбрани външно и вътрешно-политическите теми и идеи, които ген. Радев да лансира на конференцията в Мюнхен. И то така, че да бъде максимално добре представен и защитен българския интерес.

Освен това на дипломатическо ниво са били организирани редица срещи с президенти на държави от Източна Европа и света. Това говори красноречиво, че нашият президент не е отишъл в Мюнхен, като предшественика си Плевнелиев да изока с идиотски апломб едно: „Да живеят НАТО, ЕС и САЩ!“.

А точно обратното: Като президент на суверенна държава, той се яви в Мюнхен да защити България и нейния национален интерес.

Нека напомним, че само ден преди да отиде на конференцията, президента Радев се срещна с руският посланик в България Анатолий Макаров. Двамата направиха цялостен преглед на двустранните отношения и обсъдиха възможностите за сътрудничество между България и Русия в най-важните икономически сфери като: строителството на крупни промишлени предприятия, развитието на големите енергийни проекти АЕЦ „Белене“ и Южен поток, увеличаване възможностите за туристическо сътрудничество, както и сътрудничеството в сферите на науката, образованието и културата.

На самата конференция пък ген. Радев е обсъждал със свои колеги от Източна Европа възможностите за по-задълбочено сътрудничество. В тази връзка президентите на България и Полша са поискали от Евросъюза да помогне за възстановяване на транспортната и енергийна инфраструктура, която беше разрушена от самия ЕС и така да се подобрят възможностите за търговия между държавите членки на ЕС от Източна и Южна  Европа.

На срещата с Федерика Могерини, върховен представител на ЕС за външна политика, нашият президент е поставил категорично въпроса за миграционната криза. Радев отбелязал, че тази криза няма как да бъде решена, докато не се определи какво означава понятието „интеграция“ и не се потърсят ефективни методи и подходи за практическа реализация на това понятие и то в интерес на държавите от Европа и при категорично спазване на техните закони, традиции и обичаи. Тоест, „интеграцията“ на мигрантите, според Румен Радев, трябва да се отложи.

Ген. Радев е поканен да участва и в среща с американски сенатори, висши военни и представители на деловите среди.

Какво постигна българският президент в този напрегнат график на срещи и разговори?

Най-напред на тези срещи Румен Радев даде да се разбере, че България ще защитава твърдо и неотклонно своите национални интереси. Което означава, че родината ни няма да е вече онзи жалък лакей, нито момиче на повикване, а суверенна държава.

Нашият президент показа още, че държавата ни държи изключително много на засилване  и разширяване на връзките и сътрудничеството с Русия във всички области. А това говори, че Русия започва да връща позициите си като стратегически партньор на България.

На трето място ген. Радев демонстрира, че държавата ни е за развитие на сътрудничеството и добросъседските отношения със страните от цяла Европа, както и със САЩ. По този начин изпратихме сигнали на ЕС и САЩ, че ние нямаме намерение да се превръщаме в пречка, а в конструктивен партньор при решаването на проблемите, както от междусъседски, така и от геостратегически характер.

И накрая Румен Радев показа на Евросъюза и Съединените щати, че те губят България в качеството й на слугинята, която безропотно изпълняваше и най-безумните им заповеди. Но печелят партньор, на който ще могат да разчитат единствено за равноправно и взаимноизгодно сътрудничество.

И още нещо, което е много важно: С помощта на безкористната дипломатическа помощ, приятелство и дружба на Руската федерация и нейният лидер Владимир Путин, България и българите начело с президента си Румен Радев, получиха възможността да обявят пред най-мощните страни в света, че сме суверенна държава, която има свои национални интереси и ще ги защитава.

Защото в момента само Русия е гарант и се бори за създаване на суверенни държави, които сами, без намесата на чужди сили, свободно и вслушвайки се в гласа на своите народи, да взимат решения за бъдещото си развитие.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

16 коментара

  1. защо не публикувате изказването на Президента,а пишете своите мнения,дайте изказването,ние ще преценим,дали е върнал суверинитета.

    Митко-всеки е подлога на някого,ти сигурно си бил подлога проклетия Плежник,бая аванта ще си ударил покрай задника си.Завистливо и черногледо племе сме ние.Сталин ни трябва на нас.не засрана демокрация

    • Заради европедали и други либерасти, народът ни /и не само нашият / се обръща все- повече на изток и търси помощ пак от там!! -Видяхме как ни гаврят от запад , вече 30 години!!! И не обиждай, един ден ще ви се търси отговорност, злобей си, но на ум!!!

  2. Стила на автора е като на независим севернокорейски журналист……………………

    • До Анонимен:
      А твоя стил пък е като на силно зависим и платен от „Америка за България“ жалък соросоиден трол! :)

      • Браво… тъкмо мислех да му напиша на „абонимен“ нещо в този смисъл

  3. Благодаря на автора!..Великолепно и правдиво написано!…А и крясъците на сорос-блогерите са още едно доказателство за потъващата пробита англо-саксофонска гемия.

  4. четейки коментарите, питам коментиращите Вие против суверенитета на България ли сте

  5. много хубаво, щеше да бъде,ако го беше направил без стратегическата подкрепа на Русия, т е наистина независима позиция

  6. М-мда-а-а,….познавам хора, които усърдно плюят запада, другите били соросоиди и т.н., а е известно че нямат нищо против да отглеждат отрочетата си по западните ширини. Самите те,често бръмкат в тази посока, щракат си селфитата около червенобузите си внучета, умират да покажат, че видите ли, и ние сме по широкия свят, ама не в Русия, чиито поръчки изпълнява надупения в тази посока шапкар, ами в съвсем различна. Такива работи !

    • Прав си Аристо. Хубаво е да си отглеждаш отрочетата в страни които грабят най-безжалостно от целия свят. Там има не само милиони и милиарди за грабителите, но и трохи под масата за такива като теб, и за техните отрочета.

  7. Радвам се, че имаме тякива честни умни БЪЛГАРИ! (Без значение е факта, че срещу тях лаят маймуно-подобните рожби на Горбачовата перестройка и гласност или т.н. лшберална демокрация)

  8. /Освен това на дипломатическо ниво са били организирани редица срещи с президенти на държави от Източна Европа и света./. Ot napisanoto izliza che Bylgaria ne e chast ot sveta! :)))

  9. /Освен това на дипломатическо ниво са били организирани редица срещи с президенти на държави от Източна Европа и света./. Ot napisanoto izliza che Bylgaria ne e chast ot sveta! :)))

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *