Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Евросъюзът ФАЛИРА! Вижте последиците от РУХВАНЕТО на финансовата ПИРАМИДА, наречена ЕС! Вижте ТУК!

Не само ние, българите, но и народите на много източно и западноевропейски държави са гневни на ЕС. Те се възмущават от простичкия факт, че членството им в структурите на този конгломерат, бавно, но сигурно унищожава техните икономики, вместо да ги направи по-силни, конкурентноспособни и проспериращи.

Хората в различните страни обвиняват ръководството на така наречения Европейски съюз, както и собствените си правителства за задълбочаващата се мизерия, в която живеят. Голяма част от гражданите усещат, че са ограбвани и използвани, но отдават това на алчността и продажността на елитите – своите и чуждите.

И, разбира се, това е отчасти вярно. Народите са на прав път. Алчност, корупция и продажност вилнеят във всички държави-членки. А особено големи са те в присъединените наскоро източноевропейски страни.

Обаче странното е, че почти никой не си задава резонния въпрос защо в този „съюз“, който непрекъснато прокламира, че се бори с корупцията, защо точно в него корупцията се вихри „със страшна сила“? Още по-странното е, че никой сериозен изследовател, нито на Изток, нито на Запад не си е поставил задача да разнищи това убийствено за хората, народите и държавите явление. Всички казват само, че корупцията не можела да се пребори, и затова трябвало просто да се ограничи до „поносими“ размери.

Но, това е още една от големите лъжи, с които чиновниците от Брюксел и местните правителства приспиват народите. Защото корупцията не е причината за бедността. Корупцията е следствие. И то следствие не толкова на политиката, която водят брюкселци. Корупцията е следствие на самия замисъл, с който е създаден Евросъюза. И, разбира се, на системата, която го е създала.

Всички знаем, че глобалният либерален западен капитализъм създаде ЕС. Но каква е целта, защо се пръкна на бял свят това отроче на Транснационалните корпорации? По този въпрос почти не се говори. Защото истината не е лицеприятна за Вашингтон и Брюксел. Не е лицеприятна, поради простата причина, че така нареченият Европейски съюз не е създаден с цел да просперират държавите и народите. Създаден е като огромна финансова пирамида, която да източва ресурсите на страните-членки и да ги прехвърля в широките джобове на „бизнесмените“ от една държава. Страната, която журналистите лакеи често наричат „локомотив“ на Евросъюза. Всички се досещаме, че става дума за Германия.

Оше Доналд Тръмп, преди да стане президент, в своята предизборна кампания каза следното: „Ние гледаме Европейския съюз, но виждаме само интересите на Германия.“ Именно интересите на Германия доминират във всички сфери и всички дейности на ЕС. Затова, съвсем естествено е, че ЕС действа като гигантска пирамида, от която най-печеливши са „добричките“ и „почтени“ германски капиталисти. Разбира се, ЕС има и други „задачи“, поставени му от ЦРУ и глобалната олигархия. Но за тях вече сме говорили.

Както и да е,  всяко нещо си има край. Пирамидата ЕС пусна пипалата си навсякъде. И изсмука жизнените сокове от икономиките на европейските държави. И понеже тези държави трябва все пак да функционират някак си, и понеже парите им се вливат основно в касите на немския „бизнес“, се налага Германия да отпуска повечко заеми и пари по уж „европейски“ програми на тези фалирали вече страни.

Но, както казва великият Шекспир, точно тук е и спънката. Германия не може дълго време да финансира всички, убити от нея страни, без да наруши своя платежен баланс. Още повече, че разходите в самата нея вече са много повече от приходите, защото заплати и пенсии стигнаха космически размери в 80 милионната държава.

Затова председателят на Европейската централна банка/ЕЦБ/, доминирана от Германия, Марио Драги обяви, че от началото на 2019 г. ще спре всякакви плащания по „европейски“ програми. С други думи манната небесна за нашенските бизнесмени-разбойници свърши. Но лошото за Брюксел е, че и резервите на ЕЦБ да се справя с възникващите в държавите-членки финансови кризи, както и със задаващите се нови, глобални икономически кризи, са изчерпани.

ЕЦБ фалира, както фалираха и членките на ЕС. Но щом фалираха страните от ЕС, както и централната банка на Евросъюза, то на практика фалира и целия ЕС. Страните скоро ще бъдат оставени сами на себе си. А кредиторите ще искат да връщаме заемите, които правителствата на Борисов вземат сега като пияни моряци. И ни пеят, че всичко в икономиката на България било цветущо.

Лошото за нас, обаче е, че заемите на Борисов няма да ги връща той. Ще ги връщаме ние. И нашите деца. И колкото повече мълчим и си траем, толкова повече стават заемите, които трябва да връщаме.

Затова, мислете, хора! Време е да разберем, че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Това е!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

7 кометара за Евросъюзът ФАЛИРА! Вижте последиците от РУХВАНЕТО на финансовата ПИРАМИДА, наречена ЕС! Вижте ТУК!

 1. Анонимен Отговор

  02.12.2017 в 20:20

  ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ 95% ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СМЕ С ВАС ИЗБРАХМЕ ВИ С НАДЕЖДАТА ДА ИНИЦИИРАТЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ НЕЗАКОННО В ТЕЗИ СЪЮЗИ НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ ДАЛИ ИСКАМЕ ИЛИ НЕ ИСКАМЕ ИЗБРАХМЕ ВИ ЗАЩОТО НЕ ИСКАМЕ ИЗБРАХМЕ ВИ С НАДЕЖДАТА ДА ПОДОБРИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ И БРАТСКИ ОТНОШЕНИЯ С БРАТСКА РУСИЯ ЧАКАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ДО КРАЯ НА 2017 ОТ ПЪРВИТЕ ДНИ НА 2018 ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ИЗЛИЗАМЕ ПО УЛИЦИТЕ В СТОЛИЦАТА И ЦЯЛАТА СТРАНА ИСКАМЕ ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО ЖИВЕЕМ В БЕДНОСТ КЪДЕ Е ДЪРЖАВНАТА НАРОДНА СОБСТВЕНОСТ ЗАЩО ИЗНАСИЛВАТ И УБИВАТ МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА НИ КЪДЕ Е ДРЖАВАТА КЪДЕ Е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО КЪДЕ Е СИГУРНОСТА НА ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ КАКВО УПРАВЛЯВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЧЕ НЯМАТ ВРЕМЕ ЗА НАРОДА ПИТАМЕ НИЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТЕ СА ВРЕДНИ ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА ДОКАЗАХА ГО И НИЕ НАРОДА НЕ ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ИСКАМЕ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ КРАДЦИТЕ ДА Я ВЪРНАТ НА НАРОДА

 2. Анонимен 1 Отговор

  03.12.2017 в 4:51

  Единствената причина ЕС да фалира е тази, че капитализмът е обречен. Възможно е Русия и Китай които са в началния му стадии да го възобновят, но ако не се случи 3-та Световна война и ако животът на Земята продължи, то рано или късно капитализмът трябва да умре. Защо капитализмът е обречен? Единствената причина е човешката алчност. Тя го издигна на ниво, тя го и унищожава в момента. Казвал съм го преди, казвам го и сега. На хората заети в производството при капитализма не се плаща достатъчно да изкупят това което се произвежда. По тази причина бизнесите намаляват производството, а хората остават без работа. Те стават още по-неплатежоспособни. Друга причина е и фактът, че модерната техника не се нуждае от толкова много работници както преди. Единствения изход от тази криза е комунизмът. Той обаче не настъпи в най-развитите капиталистически страни както трябваше да стане според Маркс. Това е една историческа грешка, която е възможно да възобнови и удължи живота на капитализма.

 3. Анонимен Отговор

  03.12.2017 в 7:09

  95% ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСКАМЕ ДО КОЛЕДА ГОЛЕМИЯ КАРИЕРЕН ГЕОПОЛИТИК БОДИГАРДА БОРИСОВ ДА ОТГОВОРИ НА НАРОДА КЪДЕ Е ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ В УПРАВЛЕНИЕТО МУ И КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ БЕЗРАБОТНАТА ПОРОБЕНА НИСКОПЛАТЕНА СРЕДНА КЛАСА КОЯТО ТРЯБВА ДА ГО ИЗХВЪРЛИ ЗАВИНАГИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ КОИТО ШАЙКА ГЕРБ И БОРИСОВ КРАДЪТ КАК ЩЕ СЕ ВРЪЩАТ И ОТ КЪДЕ

 4. „НАРОДЕ????“.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИШ? НЕ ТЪРПЕНИЕ,А ОВЧЕДУШИЕ И ОЧАКВАНЕ НА ГОДО…ДЯДО СЛАВЕЙКОВ ДОБРЕ ГО КАЗАЛ „НЕ НАРОД, А ……..“. В ОНОВА ВРЕМЕ, КОЕТО УРАПАТРИОТИТЕ ОТРИЧАТ ИМАШЕ ПРЕКРАСЕН БЪЛГАРСКИ ФИЛМ „САМОДИВСКО ХОРО“,ТА ВСЕКИ ТАМ БЕ ПОСТРОИЛ СВОЯ СОЦИАЛИЗЪМ И НЕХАЕШЕ ЗА ОКОЛНИТЕ. ИЗГЛЕЖДА ВСИЧКИ СМЕ ДОВОЛНИ ОТ СВОЕТО ВЕГЕТИРАНЕ И ЧАКАМЕ ДРУГ ДА НИ СВЪРШИ ТОВА, КОЕТО САМИ НИЕ, КАТО НАРОД, А НЕ 80%, ДА СВЪРШИМЕ. ПОВЕЧЕ ПРИКАЗКИ И КОМЕНТАРИ СА ИЗЛИШНИ.

 5. Petar Отговор

  03.12.2017 в 13:31

  Anonimen

  Na mnogo pogrechen pat ste kato si mislite che t.nar.kapitalizam umira i che t.nar komunizam chte go nasledi .V sveta niama nito Edna preuspiala komunisticheska strana .Dori i Kitai – tozi etalon za rodni i chujdi komunisti e v zadanena ulitsa .Govoril sam s mnogo kitaici – tam realno imame darjaven kapitalizam kontroliran ot kitaiskata komunisticheska partia . I v Kitai sa dobre samo i edinstveno tezi koito sa svarzani s varhuchkata ka kitaiskata kompartia .Ostanalia narod e v mizeria i zatova kitaicite napuskat Kitai i otivat na zapad .Sachtoto e i v Bulgaria – edna partia e okupirala resursite na darjavata ( GERB ) i sa dobre samo onezo deto sa svarzani s varhuchkata na GERB .Toza ne nito kapitalizam nito komunizam – chist feodalizam .

  • Анонимен 1 Отговор

   08.12.2017 в 2:59

   Петре, всички страни при комунизма бяха преуспяващи, докато не се появи предателя с белега на челото – Господин Горбачов. За България през 70-те години американската преса казваше, че България по образование на населението е на едно от първите места в света, а по производство на глава от населението бяхме преди Турция и Гърция. Аз до 70-та година бях в България и мога да кажа, че в България по това време нямаше нито един бездомен, нито едно дете без училище и нито един болен без лекарски грижи. Ако някои хора бяха гонени и преследвани, то е защото тези хора са искали система която е точно обратното на това което беше в България. Т.е. искаха система където хората са превърнати в клошари умиращи от глад мизерия. Аз бях един от тези хора, но когато избягах в най-богатата страна в света и видях бездомни за пръв път в живота си, разбрах че съм грешил.

 6. 60 милиарда лева са вьншните ни заеми.А земята на Бьлгария е оценена на 70 милиарда долара,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *