Европа ПОСЕЧЕ Борисов и ГЕРБ: Нямате място в еврозоната! Ето защо ЕК отхвърли България! Истината ще ви ШОКИРА:

10

„България не отговаря на критериите за влизане в еврозоната“, е безмилостното решение на Европейската комисия по повод заявеното желание на правителството на ГЕРБ страната ни да приеме единната валута на ЕС.

Премиерът Бойко Борисов беше убеден, че до края на юни т.г. България поне ще влезе в преходния механизъм ERM II, което е едно стъпало преди официалното ни влизане в еврозоната. Но не би!

Неистовото желание на България да приеме еврото създаде силно напрежение в останалите държави от еврозоната. Повечето не искат държавата ни да се присъедини към валутния съюз, тъй като се притесняват, че ще станем втора Гърция. Основните им аргументи са, че в България се вихри мащабна корупция, а банките й са пословично несигурни. Някои все пак допускат приемането ни в Еврозоната, но в необузримо бъдеще, като настояват България първо да влезе в Банковия съюз. Това щяло да позволи Европейската централна банка да се намесва пряко в работата на финансовите ни институции.

След броени дни, в София пристигат представители на трите европейски институции, от които зависи дали страната ни ще може да влезе в еврозоната след няколко години. С визитата си височайшите гости от Брюксел обаче целят единствено да обуздаят необяснимото желание на българското правителство да влезе в механизма ERM II. Влезе ли там, след няколко години България ще трябва да се присъедини и към еврозоната – тъй като формално ще отговаря на критериите. Поне на хартия.

Което условие обаче след фалита на Гърция вече съвсем не е достатъчно. Фалит, за който трябваше да плащат всички държави от еврозоната.

Държави с далеч по- силни икономики като Швеция, Дания и Полша от години се дърпат, да не приемат еврото. А най- бедната държава в ЕС – България неистово иска да се присъедини към единната валута, коментират европейски издания с недоумение.

В случая, терминът „икономика“ е ключов. Защото дори чисто формално и на хартия България да изглежда готова за влизане в еврозоната, тя трябва да има и силна икономика – поне на средно европейско ниво. Която икономика да подплати силна валута като еврото. В противен случай, след няколко години страната ни ще е на същото положение като Гърция сега – във фалит.

Ето какъв е ефекта от приемането на еврото: Първоначално преминаването към новата валута създава илюзията, че икономиките на Гърция и Германия, например, са напълно равностойни. И защо не! Двете държави имат право на еднакви харчове, могат да теглят еднакво големи заеми и пр. След няколко години обаче, в слабата икономика започва да се натрупва дефицит. И лъсва реалността – че гръцката икономика няма нищо общо с немската, защото не може да подплати скъпа валута като еврото.

Същото ще се случи и с България! И то по простата причина, че сме най- бедната държава в ЕС, което означава, че сме и най- слаби икономически. Дори при нас катастрофата ще е още по- голяма, отколкото в Гърция.

А ако се чудите защо ГЕРБ толкова истерично се натискат да влезем в еврозоната, въпреки че и на децата е ясно, че не сме готови… То е заради тези първи няколко години, в които ще живеем на гърба на силните икономики в ЕС. Именно в този период ГЕРБ се надяват да теглят огромни заеми, които да похарчат за свои си нужди и користни цели – както направи и политическата класа в Гърция… А после – ПУК! Балонът ще се спука и всички държави в еврозоната ще трябва да платят масрафа на България. След което населението на страната ни ще потъне в тотална нищета, много по- страшна от настоящата. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

10 КОМЕНТАРИ

 1. Действително, ако на сегашното правителство на България се даде правото да взема пари на заем от където и да било, това ще означава пълен крах за държавата. Единственият начин да се помогне на България, е да се премахне сегашното правителство и да се отстрани корупцията. Но, дори и да се премахнат незаконните кражби и корупцията, при капитализма, в който навлиза България, законните кражби и грабежи остават в сила. Използването на човешки труд срещу заплащане от частни лица е един вид от тези грабежи. Едно време Маркс казваше, че комунизмът ще настъпи в най-развитите икономически страни, когато навлязат в дълбока криза. За съжаление комунизмът беше инсталиран в по-слаборазвита страна, което стана причина за неговият провал. Сега е моментът за комунистическата революция на запад, но това няма да стане, тъй като Русия и Китай които са в началната фаза на капитализма, ще му удължат живота, разбира се ако човечеството не го сполети някаква катастрофа. С други думи, или робството продължава, или край на живота.

 2. УПРАВЛЯВАЩЕТИ НЕИСТОВО ИСКАТ ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА ? РАЗБИРАСЕ , ЧЕ ЩЕ ИСКАТ И ТО НЕ САМО ЗА ТОВА , ЧЕ ЩЕ МОГАТ ДА ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ , НО И ЗАТОВА , ЧЕ ВЪВ ВАЛУТНИЯ БОРД ИМА ЕДНИ 46 МИЛИАРДА ПО КОИТО ИМ ТЕКАТ ЛИГИТЕ , НО НЕ МОГАТ ДА ГИ ПИПНАТ!

  • Те това е отговор на всички в/си!! Всеки друг коментар се отдалечава от истината!! Голям“им е меракът“ да прибарат и резерва!!! Но и някои лидери от ЕС, също се надяват да ги „огрее“!!!! Нейси!!

 3. Еврозоната автоматично ще направи народа два пъти по-беден. Нали разбирате, че когато някой стане по-беден, друг ще стане по-богат. Защо два пъти. Когато Германия приемаше еврото, аз бях туроператор в Слънев бряг и германците не преставаха да се оплакват, че са станали ДВА пъти по-бедни. Тогава германската марка също беше 2:1, както днес е лева.

 4. Най-важното от безсмисленото влизане в еврозоната е, че ГЕРБ е направил нещо велико за България и трябва непрекъснато да управлява – едно реално безумие!

  • Билденбергите където членува меркел не си мръднаха пръста за България както и преди по време на турското робство бяха си заврели главите в пясъка като щрауси , фондация зайдел подкрепи изчадието борисов докарало България до чудовищен геноцид а хитлер изнесе вагони с злато, сребро и артефакти с цели вагони къде са ВЪРНЕТЕ НИ ГИ

 5. Ей, хора, българи събудете се! До кога ще ни пързалят без да питат народа? Предателят Първанов на вкара в НАТО, алчният Симеончо в ЕС. Сега крадливата мутра се опитва да ни вкара в Еврозоната.
  Крайно време да кажем БАСТА! Ние сме СУВЕРЕН в тази държава. Или ще ни питате или…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *