Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Евродепутатът Петър Витанов: На 5 октомври ЕП ще сложи край на Престъпното Управление на ГЕРБ!

Евродепутатът социалист Петър Витанов е сигурен, че на изслушването през следващата седмица Европейският парламент ще събори престъпното управление на Борисов и ГЕРБ. Вижте защо:

ПЕТЪР ВИТАНОВ

„В глобалния свят, в който живеем, големи престъпления като тези на премиера Борисов и клиентелистката му шайка ГЕРБ няма как да останат скрити. Благодарение на това, както и на нашите усилия в Европейския парламент, Европа вече гледа с широко отворени очи случващото се в България. Много хора в Европа вече проумяват какви престъпления е вършила властта в България през последните 11 години. Подкрепата на Европа към исканията на протестиращите е отчетлива и идва от все по-широки кръгове от европейското общество, включително от много влиятелни такива“, заяви Петър Витанов днес в тв. интервю.

През изминалите седмици солидарност към протестите публично заявиха втората най-голяма група в Европарламента- Групата на социалистите и демократите, както и представители на „Зелените“, „Обнови Европа“, а също и депутати от крайната левица. В същото време липсва каквато и да е европейска подкрепа за ГЕРБ, поне не и декларативна. Тоест, дори някой в Европа да подкрепя Борисов – той не смее да го каже на глас. ГЕРБ не намират подкрепа дори в лицето на собственото си политическо семейство – ЕНП, което също е много показателно.

На 5 октомври ЕП е насрочил дебат за върховенството на закона и корупцията в България, на който трябва лично да се явят Борисов и Гешев. След което Европейският парламент ще излезе с резолюция. В която резолюция от сега мога да ви кажа какво ще пише: Ще бъде осъдено антиевропейското управление в нашата страна, а партия ГЕРБ ще бъде заклеймена като силно корумпирана структура.

Ще бъде заключено, че ГЕРБ са използвали неправомерно, недалновидно средствата на българските и европейските данъкоплатци, за да възпроизвеждат през годините авторитарното си корумпирано управление. Борисов управлява като на автопилот от предната седалка на джипа си, което е абсолютно неприемливо и няма нищо общо с нормалните практики в една европейска държава. Мисля, че и в банановите републики от десетилетия вече няма такива екземпляри на власт. Същинската раздяла с Борисов и шайката му няма да е лека и бърза, но считам, че Европейският парламент само след седмица ще излезе със справедлива резолюция – присъда, която ще пресече, ще сложи началото на края на управлението на ГЕРБ“, каза евродепутатът.

Петър Витанов, който вече е и част от ръководството на БСП, е убеден, че оттук-нататък алтернативата за България е по-социално управление, насочено към народа, а не към едрия капитал. „Последните 20 години дясна хегемония в управлението на България доведоха до демонтиране на социалната държава, в която цели системи като здравеопазването и образованието са в пълен разпад. Неравенството в доходите се задълбочава. Имаме все по-изтъняваща средна класа за сметка на увеличаващия се брой много бедни и много богати българи. Все по-често виждаме, че се приема законодателство, включително и европейско, изцяло в полза на транснационалните компании“, коментира Витанов.

Той е убеден, че БСП не е спряла да отстоява основните си принципи. „Опитваме се да търсим баланса между идеите на европейските и на българските социалисти. Съвсем естествено е да има различия и специфики. Но в основната си, а именно – стремежът към подобряване на качеството на живот на хората, фокус върху трудещия се, върху бедните и онеправданите – принципите и вижданията ни с европейските социалисти са абсолютно идентични. Опитваме се да ги отстояваме, както в българския, така и в Европейския парламент“.

Витанов третира като спекулации приказките за разделение в БСП. Според него след скорошните вътрешни избори партията е по-обединена от всякога. Доказателство за това са резултатите от гласуването при избора на председател. „Подобна избирателна активност е безпрецедентна, поне за левите движения. В седем държави от ЕС изборите за председател се провеждат по този начин. Избирателна активност от близо 70 % досега не е достигана от нашите европейски колеги. От тях близо 80% са гласували за един кандидат, което ще рече, че в БСП нямаме различия по отношение на лидерството на Корнелия Нинова. Конгресът показа също, че курсът на партията се възприема и се подплатява с нов кредит на доверие от избирателите, включително и с избора на национален съвет“, допълни той и изрази увереност, че новата лява вълна в българската политика ще донесе положителни резултати за България. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *