Д-р Г. Тодоров: Внимание, ГЕРБ готвят Фашистки Здравен закон! Ковид-19 е първата епидемия в света без болни!

5

Извадки от отвореното писмо на д-р Георги Тодоров: „SARS-Cov2 не е особено опасна инфекция и не следва да се определя като такава. Вирусът Ковид-19 не е и особено заразен, защото заразният му индекс е в пъти по-нисък от този на сезонния грип. Същото е и по отношение на смъртните случаи“.

„Истината за Ковид-19 е, че в момента света се намира в първата в историята си епидемия без болни! Но властта у нас се готви да приеме Здравен закон, който бих нарекъл фашистки. Той предвижда задължително карантиниране с месеци и лечение на набедените за „болни“ от „страшния“ вирус. Нещо, което създава предпоставка за репресии, за политическа саморазправа на властта с неудобни лица. Репресия, завоалирана зад здравни причини“.

Д-р Георги Тодоров

Лабораторният лекар и епидемиолог Георги Тодоров скочи срещу готвените промени в Закона за здравето, инициирани от ГЕРБ. Д-р Тодоров е със завидна професионална биография. Той е единственият български вирусолог, повикан в най-засегнатите от ебола райони в Нигерия като специалист-консултант. По време на карантината в България пък бе в челните редици на епидемиолозите- експерти, които публично разкритикуваха мерките на властта за борба с коронавируса. Днес в отворено писмо до медиите той заяви следното:

Отворено писмо от д-р Георги Тодоров, лекар
до народните представители от всички парламентарни групи, с професия ЛЕКАР-
Дариткова, Джафер, Йорданов, Найденова, Стоянова, Михайлов, Тасков, Тончев, Ибришимов, Тимчев, Поповски, Събев, Генов, Папашимов, Адемов, Тошев.

Уважаеми колеги,
Не зная как допуснахте инициативата за промяната на Закона за Здравето да е на Комисията по правни въпроси. Вие сте лекарите и темата за здравето и болестите е във вашата копетенция, а не в тази на юристите.

Не зная как сте се съгласили и защо не реагирате на тези откровено фашистки и безсмислени промени в Закона за здравето. Не може болестта да носи името на симптоматиката – тежък остър респираторен синдром – цитирам законопроекта. Това е същото като да наречеш алергията хрема. Тежкият остър респираторен синдром не е болест и вие много добре го знаете. Не може да има задължително изследване с определен метод Това е страшно и граничи с медицински фашизъм, а ПСР е експериментален метод, тоест противоречи на чл. 29 ал.2 от Конституцията, в която вие сте се клели. Не може да има принудително лечение. С каква цел се прави това?!

В медицината няма понятие “извънредна епидемиологична обстановка” и каквито и напъни да правят парламентарните юристи, дори с ваша помощ, няма как да стигнете до дефиниция, която да не може да се тълкува многозначно! Епидемиологията борави с понятието „епидемия“ и за нея си има строги научни критерии. А какво е положението с Ковид-19?! В момента ние сме в първата в света епидемия без болни!

Миналият месец д-р Тодоров остро разкритикува корона-тестовете в разследващо предаване на Валя Ахчиева

​ Уважаеми колеги, преди да сте депутати, вие сте лекари и много добре знаете, че със закон не може да се постигне друго качество на дадена болест – в нашия случай SARS-Cov2. Това не е особено опасна инфекция и не може да бъде обявявана за такава, не е и особено зазаразна, защото заразният ѝ индекс е в пъти по-нисък от Морбили, Рубеола, че даже и от сезонния грип. А фактът, че е нова инфекция не я прави нито по-опасна от други далеч по-сериозни като развитие заболявания, нито достойна за свръхреакция от законодателен вид като предложените промени в закона за здравето.

Призовавам ви като български лекари отново да си отворите учебниците по инфекциозни болести и да прочетете първите 50 страници. Ако го направите, ще се замислите дали да давате в ръцете на министъра на здравеопазването и неговия главен държавен санитарен инспектор властта да се разпореждат със съдбите ни, без да могат да направят каквото и да е срещу разпространението на една инфекция от такъв тип, която според всички реални медицински данни (извън пропагандираната ширпотреба по медиите) не е епидемия. Поне така пише в учебниците, с които сте завършили медицина.

Колеги, лекари–народни представители, вие сте за малко време народни представители, но ще сте лекари до живот.
Призовавам ви – не петнете името си на лекари като гласувате „ЗА“ този законопроект. Бойкотирайте този законопроект и намерете друг, по-демократичен и по-хуманен начин да печелите доверието и вниманието на обществото, а не като Главния държавен санитарен инспектор – чрез всяване на страх и рестриктивни закани към гражданите.

Бойкотирайте този фашистки закон, за да запазите достойнството си. И знайте, че който загуби достойнството си, губи всичко.

Искрено Ваш
Д-р Георги Тодоров – лекар Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Има лекари и ЛЕКАРИ, както има човеци и ЧОВЕЦИ. Господин Тодоров заслужава и двете с главни букви заради честната си и открита гражданска и най-вече експертна позиция. Съжалявам обаче, че в българското НС, НАРОДНИ представители няма. Лицата, които присъстват там, не са защитили до сега това име.

  2. БЛАГОДАРИМ ВИ Д-Р ТОДОРОВ БЛАГОДАРИМ И НА ГОСПОД ЧЕ ВИ ИМА ПРЕЗИДЕНТА Е НА ХОД МОЖЕМ ДА ПОИСКАМЕ СПАСЕНИЕ ОТ БРАТСКА РУСИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНА КОЯТО БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА НИ НАЛАГА Е НА БИЛ ГЕЙТС ЗА РОБСТВО БЕЗПЛОДИЕ И ГЕНОЦИД ДЕЙСТВА ОТ 6 МЕСЕЦА ДО ЕДНА ГОДИНА ПОЯВЯВА СЕ ПАРАЛИЗА РАЗЛАГАНЕ И СЕ УМИРА В АДСКИ МЪКИ ВЕЧЕ Е ПРИЛАГАНА В АФРИКАНСКИ СТРАНИ БОРИСОВ Я ПЛАТИ АВАНСОВО НАКУП С НАРОДНИ ПАРИ 80 МИЛИОНА ЦЕЛТА Е ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ БОЙКО ИСКА ДА Е ОТЛИЧНИК ПРЕД ГОСПОДАРИТЕ СИ НАТО ЕС САЩ СОРОС И Е ДОГОВОРИЛ ПЪРВО ДА СЕ ПРОБВА ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОЙТО ТЕЖИ НА СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА ТОЙ ОКРАДЕ СРЕБЪРНИЯ И ПЕНСИОННИЯ ФОНД А И ЩЕДРО ЩЕ ГО НАГРАДЯТ ЗА УБИЙСТВОТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОЙТ НЕ СТАВА ЗА РОБ ЗАЕДНО С НЕУДОБНИТЕ БОЙКО МУ Е РАЗПИСАЛ СМЪРТНИЯ АКТ

  3. Да направим група във фесбук „излекувани от коронавирус“ да видим колко човека ще се обадят. Истината за Ковид-19 е че в момента в света е първата в историята епидемия без болни.

  4. БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА Е ПОЕЛ АНГАЖИМЕНТ КАТО ИЗПЪЛНИТЕЛЕН И ОТЛИЧНИК ПЕД НАЧАЛНИЦИТЕ СИ НАТО ЕС САЩ ДА СЕ ПРОБВА ВАКСИНАТА ИЗТРЕБЛЕНИЕ ПЪРВО В БЪЛГАРИЯ ВЪРХУ НАРОДА С НАСИЛИЕ ПРИЕХА И ЗАКОН В ПАРЛАМЕНТА НА 7 МАЙ

  5. Абе, хора! Къде са ви датите на статиите???
    Аз ли не ги виждам или това е някаква нова мода?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *