До месец БОРИСОВ ПОДАВА ОСТАВКА И ВЛИЗА В ЗАТВОРА! Не беше задължително да си Идиот, за да гласуваш 10 г. за ГЕРБ! Но вече е!

8

Не е задължително да си идиот, за да симпатизираш на ГЕРБ! Но помага! Тази крилата фраза на Кърт Вонегът ме връхлетя, когато в петък прочетох декларацията на парламентарната група на ГЕРБ на сайта им. В последно време ГЕРБ се тресе от страховита паника. Особено след отчетната реч на президента Радев в понеделник и разкритията на Елена Йончева през седмицата. Страхът на Борисов и хората му все по-често намира израз в неадекватни изблици по медиите, декларации, клейма и пр. Зад изтърканите им пронацистки филипики за Народния съд например, прозира ужасът на мутрократите, че утрешния справедлив народен съд ще е срещу самите тях. Натам отиват работите.

Дебилитетът на герберите не е тайна за никого. 24 часа след публикуването на пасквила, така и не се намери кой да оправи на сайта им десетките граматически грешки в текста, като: „Огнетения български народ“. А истеричният, пазарско-селски тон на декларацията носи печата на „Цветана на мисълта“.

24 часа по-късно обаче липсват индикации, че Борисов се разграничава от абсурната и срамна декларация на парламентарната си група, включително от казаното в нея за „глутницата ренегати“, които „нагло и безцеремонно посягат с мръсните си пръсти към законната власт в България… защото освен директивите на руския генерал Решетников зад тях изцяло е и неговото творение – президента Румен Радев“.

Войната е официално обявена, а ГЕРБ вече са се предали и само пунтират в отчаянието си, че са готови за битка. Но нямат вече никакви оръжия. А страхът от падането им от властта и този път задължителното възмездие, направо ги влудява.

Оставката на кабинета Борисов III непосредствено предстои. И ще се случи най-късно до месец. Затова ще е крайно необходимо Румен Радев бързо да назначи силен служебен кабинет с единствената задача да не позволи на ГЕРБ да спечели отново нечестно изборите. Важно е Борисов и Цветанов да бъдат блокирани, за да не задействат отново изборно-корупционната си машина по места.

А те двамата (Борисов и Цветанов) като минимум трябва да бъдат задържани под стража още в МС при предаването на властта. Сред най-важните сетнешни цели ще са светкавичното отстраняване на герберската и соросоидна агентура от националните електронни медии, на първо място държавните – за да се гарантира обективна информационна среда. По съвета на Ленин, първо се завладяват пощата и телеграфа.

Не е нужно да се чакат нови масови надигания като през февруари 2013 г., но те няма да закъснеят с падането на тирана. Народът е узрял. Ще се повтори. Но не като „февруари, 2013-та“, а като месеците след 10-ти ноември 1989 г.

Откъде съм чул това? Съдейки по форумите, не само противниците на ГЕРБ, но и повечето доскорошни герберски и сини симпатизанти, разбират, че кабинетът е окончателно провален и си отива. Разбират например абсурдността на казаното в герберската декларация за президента Радев, който бе избран пряко от българския народ с близо два пъти повече гласове от получените от ГЕРБ с мошеничество на последните парламентарни избори. И чийто рейтинг е неизмеримо над този на премиера, правителството, парламента, и ножицата все повече се разтваря.

Хората и вляво, и вдясно разбраха, че ГЕРБ е мафия, която няма политическо битие извън властта, т.е. най-вероятно изобщо няма да участва в следващите избори за парламент. Цялата им клика тогава ще е прекалено заета с опити да се спасява поединично от обвиненията на прокуратурата за кражби и тежки злоупотреби с власт.

По въпроса за гьонсуратлъка в декларацията на ГЕРБ всичко е като изсечено на камък в „Бай Баньо се върна от Европа“ (прошението до княза за оставката на Стамболов) и „Бай Ганьо прави избори“. Казаното от ГЕРБ за „ренегатите“ е прекрасна илюстрация на Байганьовите душевни трептения по оста „патриоти – пладнешки хайдути“ и „Цицерон, Нютон – Калигула, Тамерлан“! В ГЕРБ има най-многото бивши членове на БКП и ДС-агенти. Толкова много накуп няма в нито една друга българска партия. Самият Борисов е бивш майор от ДС, член на БКП, избрал партията пред службата дори през 93-та година в деполитизираното МВР. Борисов е роднина на сем. Живкови по линия на Иван Славков. Цветанов е син на шофьора на ген. Григор Шопов, дългогодишен началник на ДС, сам бивш служител на МВР. И т.н., и т.н. Ами темата за изборите на Бай Ганя! Вълнуващо е, когато животът така точно имитира литературата!

Но ето малко и по въпроса за пещерния антикомунизъм на българското дясно, често преминаващ във фашизъм – и в тази си декларация, както и в предишни, ГЕРБ симпатизира на нацистките престъпници, осъдени от Народния съд в България през 45-46-та година. Той е сформиран от правителството на Отечествения фронт на премиера Кимон Герогиев и военния министър Дамян Велчев, с подкрепата на НС „Звено“, социалдемократите и БЗНС Никола Петков, под егидата на съюзниците СССР, Британия и САЩ. Народният съд е българският дял от общоевропейските мерки срещу нацистките военопрестъпници, кулминирали в Нюрнбергските процеси – общо 65 на брой и продължили до 60-те години.

В тях и в цялостния световен процес на денафицикация през 1945-48 г. в Германия са осъдени на смърт и различни дълги срокове затвор хиляди нацистки престъпници. В хиляди местни процеси в Германия са съдени над 800 хиляди по-младши нацистки функционери и над 117 хиляди от тях са осъдени на затвор и глоби. Първоначалната идея на американското окупационно управление, с което като американски гражданин съм по-добре запознат от останалите съюзнически зони, била да съдят над три милиона души – само в американската зона на влияние- разбирай едва една четвърт от територията и населението на днешна Германия.

Също само там през първата година и половина след войната са уволнени от работа 314 хиляди активни нацисти (сред които светила като философа Мартин Хайдегер), от които 65 хиляди след това са възстановени след обжалване на базата на разкритите нацистки архиви и на свидетелски показания. Нацистката партия и филиалите й са разтурени, конфискувани са имотите им, пропагандата на нацизма е забранена, паметниците му са разрушени, прочистени са държавният апарат, съдебната система – подменени са 80% от съдиите, партиите и обществените организации, бизнеса и профсъюзите, медиите и образованието. Закрити са репресивните полицейски органи, специалните съдилища, нацистките учебни заведения и научни институти…

Отделям малко повече място на това, за да се замислим какво трябва да направим с фашизоидната партия ГЕРБ и пипалата й в различните твърди и меки нейни власти след падането й от власт и разтурянето й.

Левите колеги ще ми възразят, че американците в Германия оставили на постовете им и много нацисти – за целите на последвалата Студена война и борбата със Съветския съюз. Така е, но в началото студената война в Европа още не е факт, а и Америка по това време още се управлява от хората на Ф. Д. Рузвелт, много от които са социалисти, немски имигранти – искрени антифашисти, немалко са и симпатизанти на СССР. Америка още не е попаднала под черната магия на макартизма – Макарти и неговия пешерен анти-комунизъм.

Разбира се че и у нас ще останат по местата си много хора, съблазнени някога в бедността си от герберския суджук или просто уплашени от бухалките на мутрите, но сега искрено готови да се поправят.

Дали пък „градските десни“ не са се поучили от печалния опит на СДС с картата с черепите от 1990 г.?

Не, не са. Проверих. Днес във Фейсбук соросоидната про-американска партийка „Да, България“ се хвали, че дясното се обединило и вече можело да надхвърли 4%, но непосредствено над това пак пише за престъпленията на комунизма, остров Персин. А майката на лидера Христо Иванов, Мария Бойкикева навремето редактираше издаваните у нас книги по марксистко-ленинска философия, помня името й в издателското каре. И тук „на маймуни ни обръщат“, „патриоти – пладнешки хайдути“.

Така че за свое съжаление и нежносините си отиват завинаги заедно с ГЕРБ.

Фашизацията на съвременното дясно обаче е глобален феномен, кайто съм чепкал другаде.

Колкото до обвиненията срещу Нинова, Борисов сам ги отрича – той бе на власт над 9 години през последните десет, сам си избра Главен прокурор (според прокурорския разговор в тоалетната от СРС-то) и досега не е инициирал „разкрития“, преследване или наказание срещу устатата лидерка на социалистите. Очевидно няма за какво да се захване.

Пък и не Нинова е премиер в момента – разбира се, Въпреки че може и да стане – та засега вниманието ни е насочено към все още действащия мутро-премиер – най-корумпирания, криминално проявен, аморален, нарцистичен, антинароден и антибългарски персонаж, заемал някога този пост. С нетърпение го очаквам да позира пред камерите в раиран костюм. България ще влезе в новините. Борисов ще лежи в затвора. Това е повече от сигурно! И дано съдбата му последват и корумпираните евроначалници, които го направиха възможен със своите „конграчулейшънс, Борисов“… докато същия загробва цял един народ – най-стария в Европа!

Затова ще повторя онова, което написах в началото: Доскоро не беше задължително да си идиот, за да гласуваш за ГЕРБ. Но вече е! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

  1. БОРИСОВ ИМАШЕ СВОЯТА РОЛЯ В ЕДНО БЕЗВРЕМИЕ, АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ Е ИМАЛ УСПЕШНА АЛТЕРНАТИВА ТО НЕ Е ТАКА – ВИДЯХМЕ РАДАНОВЦИ, СИДЕРОВЦИ, ОРЕШАРОВЦИ . . . ЗА КАКВО ДА ВЛИЗА В ЗАТВОРА ? – ЩОТ ВЪРНА НА МАЙКА МИ 10 хил ЕВРА КОИТО СОЦИАЛИСТИТЕ ОКРАДОХА ОТ КТБ-то ли ? Всичките спестявания да 1 живот който СОЦИАЛИСТИТЕ ИЗТОЧИХА, ПО ВРЕМЕТО НА ОРЕШАРСКИ И ЧОБАНОВ

  2. ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ КОЙ ИЗТОЧИ КТБ? НЕ БЯХА КОМУНИСТИТЕ! НА КАЛПАВА РАКЕТА И КОСМОСА И ПРЕЧИ!

  3. Пею! Чувал ли си нещо за кражба на интелектуална собственост, за авторско право? Явно не си или се правиш. А сега признай си от къде открадна статията! Да ти дам джокер: Сайта „Гласове“, автор Валентин Хаджийски, публикувана на 04.02.2019 г. в 19.50 ч. Копи и пейст. Анадънму!

  4. След като прочетох този материал за мен възникна само един въпрос и той е : Защо? Защо , чета толква рядко материали на г-н Благов. Да, длъжен сте г-н Благов да пишете – денонощно да пишете! Освен че можете да го правите, но и имате отлична информираност! Очакваме още!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *