Доналд Тръмп Шокира: КАПИТАЛИЗМЪТ Е ОБРЕЧЕН! Спешно трябва да измислим Нов Обществен Строй! Ето какво предлага Тръмп:

9

donald_trumpКолкото повече новият американски президент Доналд Тръмп  навлиза в джунглата на американската политическа система, толкова повече се гневи и избухва, разкривайки дълго пазени тайни за лъжите, манипулациите и пълната липса на морал, които са в основата на политическия и обществен живот в САЩ.

То няма и как да е другояче, защото мошеничеството е в самата природа, в същността на капитализма от 21-ви век (или т. нар. днес „неолиберализъм“). Какво друго освен мошеничество е, когато една съвсем малка част от обществото (олигархията), обяви за своя собственост всичко в държавата, ограбва безсъвестно труда на цялата нация и трупа баснословни богатства за сметка на чуждия труд?

Разгневен от факта, че водещите американски медии пречат на кандидат президентската му кампания, Тръмп се нахвърли най-напред на собствениците им. На предизборна среща с първите лица на медии като CNN, NBC, CBS, Fox News  и MSNBC, милиардерът ги нарече „представители на продажни и необективни медии“, които лъжат хората и са организирани в огромна и богато спонсорирана от олигархията „мрежа от лъжци“.

Ние, българите, знаем, че тези думи на Тръмп са абсолютната истина, защото сме го изпитали на собствен гръб. Янките разгромиха и ограбиха страната ни, след което пак техните медии най-нагло подеха рефрена как България е най-бедната  държава и загива! А населението й бяга или измира от глад. Затова трябвало да й се помогне! Как? Ами като я загробят с още заеми от световната банка и с един – два замаха я довършат!

Тоест, за геноцидът, който се стовари на главите ни, не са виновни щатските „бизнесмени“, крадци и мошеници. Неее, виновни са нашата тъпотия и невъзприемчивост. Западняците се опитаха да ни изкарат аборигени, които никога няма да се научат как се прави бизнес и т.н.

Дори тези, които никога не са се замисляли за икономика, знаят, че като ти унищожат заводите и ти вдигнат цената на производствения ток 10 пъти, като ти забранят да произвеждаш и изнасяш, няма как държавата ти да се развива и богатее. Тази азбучна истина, обаче, убягва от погледа на „най-обективните“ и „честни“ медии на Запада и тукашните им притурки. Те само квичаха, че от нас българите нищо не ставало.

Давам примера с лъжите по адрес на България като най-близки до всички ни. Но въпросът опира само до лъжите за България. Той е доста по-глобален!

Най-лошото е, че големите и основни западни медии не са създадени с цел да казват истината. Бюджетите за издръжката им са толкова големи, че отдавна не работят на пазарен принцип, а съществуват благодарение субсидиите и спонсорството на различни правителствени лобита. Казано с други думи – тези медии са създадени, за да пишат и говорят онова, което е изгодно за техните собственици и основни спонсори – банките и големите корпорации. Тоест тяхното изначално предназначение е да лъжат и манипулират. Да заблуждават хората. Да им създадат усещането и нагласите за една паралелна реалност, която няма нищо общо с истината. Която е фалшива от началото до края. Но която обслужва интересите на най-богатите. И задължително е в ущърб на все по-намаляващата на запад средната класа и най-бедните.

Казано накратко, медиите при неолибералния капитализъм лъжат, мамят и заблуждават, защото са в ръцете на малък кръг от богаташи. Което означава, че  в „страната на свободата“ и в подопечните й неоколонии, каквато се явява и България- няма свобода! Има единствено едно рафинирано и префинено, но пък масирано промиване на мозъци.

Доналд Тръмп, понеже не е политик, напипа и поднесе на хората една истина, която не се отнася  само до няколко вестника или телевизии. Това е горчивата истина за целия фалш на американската обществено-икономическа система. Спомнете си  филма „Матрицата“, в който хората живеят в измислен от господарите им свят. Свят, в който обикновеният човек няма инициативата и ролята му се изчерпва само с това – да се подчинява!

По-нататък в речта си Тръмп разкри, че американската избирателна система също е една „мрежа от лъжи“. Но ако избирателната система е огромна манипулация, то какви ще бъдат действията на избраните от тази фалшива система конгресмени, сенатори и президенти? Много ясно какви: Ще бъдат действия в полза на малцината мега богаташи и в явен ущърб на мнозинството обикновени хора.

Значи не само избирателната система, не само медиите са фалшиви. Мошеническа е цялата американска политическа система. И да повторим – както и системите на всички зависими от САЩ страни.

Вземете за пример само глобалното мошеничество на американските „банкстери“, както хората наричат банкерите, впили нокти в плътта на народите и смучещи от тяхната кръв. Доларите, които една частна фирма, наречена Федерален резерв „произвежда“, отиват в банките и оттам – по целия свят. Но доларите са само хартийки, срещу които САЩ получават реални продукти, създадени с труда на милиарди хора по земята.

Онова, от което банкстерите забогатяват всъщност са финансовите спекулации, движението на виртуални пари, които не са вложени в никакво производство, ограбване на спестяванията на населението чрез най-различни такси, заробващи договори и други такива „хитрини“. Зад цялата тази печалба обаче не стои дори една произведена стока или услуга, не стои и една секунда човешки труд! По този начин САЩ ограбват трудещите се по цялата планета.

Не разкри ли Едуард Сноудън друго глобално мошеничество – подслушването и намъкването в личния живот на милиарди хора по земята?!

И понеже хората по света разбраха мошеническата същност на „страната на неограничените възможности“, вече никой не иска и да чуе за „демокрация“ по американски.

Ето защо Системата на неолибералния капитализъм, който САЩ измислиха, за да заменят традиционния капитализъм от 80-те и 90-те години на миналия век, е обречена. А направиха тази подмяна, за да запазят първото си място в капиталистическото производствено съревнование през 21-ви век. Тръмп предлага замяната на властващия в момента изключително порочен и унищожителен за планетата неолиберален модел със системата на традиционния капитализъм, който се грижи за средната си класа. Тръмп предлага още демонтиране на глобализма – тоест да се развива американския национален капитал, а не глобалистичния такъв. А САЩ да се занимават само със своята икономика, без да се месят по планетата. Неолибералната система е лъжлива и мошеническа. Тя е обречена на гибел защото при нея капиталистът мисли не с главата, а с корема си. Защото увеличаването на частната му собственост е целта, която оправдава всички средства и заради която се унищожават стотици милиони човешки същества. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

9 КОМЕНТАРИ

 1. Всичко е вярно, за съжаление! Може би нахлуването на ислямисти в Европа е организирано и дирижиране от САЩ!

 2. НУЖЕН Е СТРОИ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ ПО РАВНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БЛАГАТА БЕЗ ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЧОВЕК ОТ ЧОВЕКА МЯСТО ПОД ЗВЕЗДИТЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ И ДА НЕ СИ МИСЛЯТ НЯКОИ ХОРА ЧЕ МОГАТ ДА ЛЕЖАТ НА ГЪРБА НА ДРУГИ !И МОЖЕ ДА ВИ ЗВУЧИ КОМУНИСТИЧЕСКО НО КАКТО КАЗВАШЕ ТОДОР ЖИВКОВ ВСЕКИ МУ СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ВСЕКИ МУ СПОРЕД СПОСОБНОСТИТЕ !8

 3. Моля се само, да не съм за пореден път „злият пророк“, но го допускам. В годината в която съм се родил, са застреляли Кенеди. Сега Тръмп иска да „вземе“ залъка на оялите се. Ще му позволят ли или и той ще отиде във „Вечните ловни полета“?

 4. Едно е ясно – американската политика е едно голямо л.йно! Това никой няма да го оспорва. Защо обаче нищо не се казва за руската, която е точно толкова голямо и миризливо л.айно?! Американските и руските империалисти са един дол дренки! Сори пичове, плюйте американците, но не забравяйте да се изплюете и на руснаците!

 5. А пък аз не вярвам и на Тръмп. Какво нова да се измисли, нещо, чрез което САЩ отново да бъде начело и да владее света и да се разпорежда? Просто трябва да престанем да вярваме на абсолютно всички лъжи, които идват от тази страна на ЛЪЖАТА, ако искаме да сме свободни. Страна, създадено от измета на Европа, самообявила се за владетел на света и световен съдия, който решава кой е добър и кой лош, сваляща законно избрани управници и режими, обявявайки ги за диктатори, „миролюбиво“ сипейки бомби в Югославия (стана под носа ни, не го ли забелязахте тогава), Либия, Ирак, сега е Сирия, лош е всеки, който не се съгласява с тях. Сега лъжливото овчарче се мъчи да ви излъже отново. Честито!

 6. Тръм е най-големия капиталист, милиардер, направил богатството си с финансовите спекулации, по най-нечестни и шмекерски начини. Милиардерът Тръмп за кратко време натрупа 5 милиарда долара богатство. Той е използвал черните години на финансовата ипотечна криза 2007-2008 гс банкрута на над 200 банки като е търгувал с имоти на американците затруднени да изплащат заемите си към банките, изкупувал ги е на безценица ,а когато банката банкрутира го продава на няколко кратно по висока цена.
  Вече показа капиталистическата си порода и глупава глава и скоро ще бъде изритан от своите избиратели! По нищо не се различава от капиталиста Путин, двамата да се хванат за ръка. Вярват на Тръмп само глупаците без мозък Едно е вярно, че с неговия край, ще дойде края на неолибералния капитализъм, който го направи капиталист и унищожи света последните 30 години / Дора Апостолова Идея за България

 7. Все още новият американски президент Доналд Тръмп не зачита, че наличното грешно управление на парична система е водещ причинител за актуални злини.
  Сега политиците не могат да спасят народа от актуални злини, защото водещият причинител (грешното управление на парична система) не е в тяхна компетентност.
  Същественото за спасение от актуални злини е какво (грешно или подобрено) управление на парична система се прилага.
  За устойчив обществен просперитет е необходимо подобрено управление на парична система.
  Все още обществеността не знае истината защо политиците се провалят и болезнените злини се увеличават.

 8. за да стане тва требе първо даги няма евреите в света.иначе тва дело с тръмп е смяна на полит4еската сцена с друг персонаж..и вси4ко продължава по план един и същ т 1500 години

 9. Бих искал да кажа нещо във връзка с медиите и промиването на мозъците споменато по-горе. Няколко години преди падането на комунизма, карах такси в Чикаго. Заговорих се с един мой клиент американец, който преподавал журналистика в СССР. За да му се подмажа, казах му следното: Вие тук в Америка имате пълната свобода да пишете и говорите каквото си искате, докато ние в България и СССР нямаме никаква свобода на словото. За това вашите хора са напълно осведомени за това което става по света, а нашите са с промити мозъци.
  -Точно обратното е,- ми каза той.
  -На нашите журналисти (американските) никой не им казва какво да пишат и говорят, но собственикът на медията ги подбира по това какво мислят. Те трябва да мислят като него. И когато те пишат и говорят това което мислят, те са много по-убедителни от тези на които им се казва какво да пишат. За това нашата пропаганда е много по-силна от вашата.
  И действително това беше точно така. Хората в България четяха и слушаха по радиото едно, а си мислеха точно обратното. Аз когато излязох от България и видях за пръв път бездомни, просто не можех да повярвам на очите си.
  Тогава разбрах, че това което се говореше по радиото и телевизията на България, не било лъжа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *