Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Джорд Сорос ексклузивно: ПУТИН И СИ ДЗИНПИН УНИЩОЖАВАТ НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!

Джордж Сорос е основател и председател на фондациите „Отворено общество“, автор на книгата „В защита на отвореното общество“ (2019). Коментарът му е от вчера (11.03.22 г.) и е за платформата Project Syndicate. Ексклузивната му статия по повод специалната операция на Русия в Украйна издава страх и отчаяние. От което можем да отсъдим, че с конфликта в Украйна Владимир Путин, Си Дзинпин и солидарния БРИКС са нанесли последната смъртоносна рана на проповядвания от Сорос глобален неолиберален сатанизъм, който начело със САЩ бе зинал чудовищната си паст с намерение да погълне и сдъвче света. Днес дълго чаканото от достойните предсказание се сбъдна: Сорос реве на умряло. Значи се ражда новият по-справедлив многополярен свят. Това е прекрасно, нали! Skandalno.net Приятно четене:

ДЖОРДЖ СОРОС: Нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари беше началото на трета световна война, която има потенциала да унищожи нашата цивилизация. Инвазията беше предшествана от дълга среща между руския президент Владимир Путин и китайския президент Си Цзинпин на 4 февруари – началото на празнуването на китайската лунна Нова година и Зимните олимпийски игри в Пекин. В края на тази среща двамата мъже пуснаха внимателно изготвен документ от 5000 думи, обявяващ тясно партньорство между двете им страни. Документът е по-силен от всеки договор и би трябвало да е предшестван от подробни преговори.

Бях изненадан, че Си, изглежда, е дал на Путин картбланш да нахлуе и да води война срещу Украйна. Той трябва да е много уверен, че потвърждаването му като доживотен владетел на Китай по-късно тази година ще бъде просто формалност. След като съсредоточи цялата власт в собствените си ръце, Си внимателно написа сценария, по който ще бъде издигнат до нивото на Мао Цзедун и Дън Сяопин.

След като получи подкрепата на Си, Путин се зае да реализира мечтата на живота си с невероятна бруталност. Наближавайки 70-годишната си възраст, Путин смята, че ако иска да остави своя отпечатък в руската история, то е сега или никога. Но неговата концепция за ролята на Русия в света е деформирана. Той, изглежда, вярва, че руският народ се нуждае от цар, когото да следва сляпо. Това е пряката противоположност на демократичното общество и това е визия, изкривяваща руската „душа“, която е емоционална до степен на сантименталност.

Като дете имах много срещи с руски войници, когато окупираха Унгария през 1945 г. Научих, че те ще споделят последното си парче хляб с вас, ако им допадаш. По-късно, в началото на 80-те години, се впуснах в това, което наричам моя политическа филантропия.

Първо създадох фондация в родната си Унгария, а след това активно участвах в разпадането на Съветската империя. Когато Михаил Горбачов дойде на власт през 1985 г., разпадането вече беше започнало. Създадох фондация в Русия и след това направих същото във всяка от държавите, останали след това. В Украйна създадох фондация още преди тя да стане независима държава. Посетих и Китай през 1984 г., където бях първият чужденец, на когото беше разрешено да създаде фондация (която затворих през 1989 г., точно преди клането на площад „Тянанмън“).

Не познавам Путин лично, но съм наблюдавал издигането му много внимателно и съм наясно с неговата безмилостност. Той превърна столицата на Чечения Грозни в руини, точно както в момента заплашва да направи и с Киев.

Путин беше хитър оперативен работник на КГБ, но, изглежда, се промени напоследък. След като е развил своята фиксидея, изглежда, е загубил връзка с реалността. Той определено е преценил погрешно ситуацията в Украйна. Очакваше руски говорещите украинци да посрещнат руските войници с отворени обятия, но се оказа, че те не се различават от украиноезичното население. Украинците оказаха невероятно смела съпротива срещу привидно огромни шансове за руска победа.

През юли 2021 г. Путин публикува дълго есе, в което твърди, че руснаците и украинците са наистина един народ и че украинците са били подведени от неонацистки агитки. Първата част от неговия аргумент не е лишена от историческа обосновка, като се има предвид, че Киев е първоначалното седалище на Руската православна църква. Но във втората част Путин се оказа подведеният. Трябваше да се информира по-добре. Много украинци се сражаваха храбро по време на протестите на Евромайдана през 2014 г.

Събитията от 2014 г. много го ядосаха. Но руската армия се представи зле, когато получи заповед да атакува украинските си братя. Вкоренената корупция при възлагането на поръчки за отбрана също е изиграла важна роля за неефективността му. Вместо да се обвинява, Путин изглежда сякаш буквално е полудял. Той е решил да накаже Украйна за това, че му се противопостави, и изглежда, че действа без никакви задръжки.

Той хвърля цялата руска армия в битката и пренебрегва всички правила на войната, не на последно място като бомбардира безразборно цивилното население. Пострадали са много болници, а електрическата мрежа, захранваща атомната електроцентрала в Чернобил (в момента окупирана от руски войски), е повредена. В обсадения Мариупол 400 000 души са без вода и храна от близо седмица.

Русия може да загуби войната. Съединените щати и Европейският съюз изпращат отбранителни оръжия в Украйна и се полагат усилия за закупуване на руски изтребители МиГ, с които украинските пилоти знаят как да летят. Те биха могли да направят ситуацията много по-различна. Независимо от резултата, Путин вече направи чудеса, що се отнася до укрепване решителността и единството на ЕС.

Междувременно Си, изглежда, е осъзнал, че Путин е станал измамник. На 8 март, един ден след като китайският външен министър Ван И настоя, че приятелството между Китай и Русия остава „стабилно“, Си се обади на френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц, за да каже, че подкрепя техните миротворчески усилия. Той иска максимална сдържаност във войната, за да предотврати хуманитарна криза.

Далеч не е сигурно, че Путин ще изпълни желанието на Си. Можем само да се надяваме, че Путин и Си ще бъдат отстранени от власт, преди да унищожат нашата цивилизация. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Джорд Сорос ексклузивно: ПУТИН И СИ ДЗИНПИН УНИЩОЖАВАТ НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!

 1. Любо 12 Отговор

  12.03.2022 в 12:47

  Скритият дневен ред на „голямото нулиране“ и на „зелената икономика“ е за 150 трилиона долара.

  По този начин Западът иска да се спаси като си напечата през следващите 10 години 150 трилиона, като същевременно елиминира всички съперници и… съюзници.

  Маневрата е прикривана с някаква Четвърта индустриална революция, „нова перестройка“, „инклузивен капитализъм“ и други свободни съчинения на Клаус Шваб /издънка на клана Ротшилд/.

  Сценарият беше пуснат в обращение през май 2020 г. на 50-ия юбилеен Световен икономически форум в Давос. Шваб, заедно с принц Чарлз, въведоха термина Great Reset – голямо нулиране. Смисълът е, че светът е в криза и трябва да бъде реформиран като бъде запазена системата. И, тъй като това не може да стане с война, която ще унищожи напълно и Запада, пандемията с коронавируса и неговият Lockdown, дава за това реформиране уникален шанс. Но, тъй като това няма да стане бързо, блокирането на света трябва да бъде удължено най-добре до безкрайност, като беше въведен терминът „зелена икономика“ и nаt-zero – нулеви емисии, т.е. безкрайно печатане на кухи долари и евро през следващите 30 години.

  Този „нов дивен свят“ трябва да бъде централизирано управляван от гигантските наднационални монополи. Частната собственост ще отмине и на нейно място ще дойде „икономиката на ползването“ и на „участието“. Налични пари няма да има, вместо тях ще бъдат въведени цифрови валути, най-добре само една.

  Ще има преход към зелена енергетика, която ще замени енергетиката на въглеводородите. Ще бъдат въведени лимити за ползване на вода и електричество, ще бъдат ограничени автомобилите.

  Ще завърши роботизацията във всички области на икономиката и обществения живот. Ще бъде въведен безусловен базов доход за хората, които ще бъдат уволнени от работа, но само ако покажат паспорт с ваксина.

  Ще бъде въведено новото „здравеопазване“, което предвижда редовно тестване, задължително ваксиниране и санитарен паспорт, с наказания за нарушителите и т.н.

  Ще продължи цифровизирането на всички сфери на икономиката и обществото, и ще бъде създадена световна мрежа за цифров контрол на всеки, навсякъде.

  Човекът ще бъде усъвършенстван в духа на Transhumans.

  И така, новият световен ред = глобовирусен концлагер = финансов фашизъм. И си съчиниха някаква „борба с климата“, „зелена програма“, за които се събраха в Глазгоу да си я приемат с „бурни и продължителни ръкопляскания“.

  За тези програми те ще си напечатат за 10 години 150 трилиона долара и ще преустроят цялата световна икономика както си искат.

  Просто и ясно.

  Вирусът ще си отиде, но климатична катастрофа, под формата на затопляне на земната атмосфера с всички произтичащи от това последствия е много по-лоша от настоящата пандемия на коронавируса. И може да послужи за много по-голямо трансформиране на световната икономика, като под оправданието за „зелена енергия“ се нанесе удар по основните отрасли – нефтът, газът, автомобилостроенето, които дават около 50 процента от брутния продукт на човечеството.

  Тук е включено и топенето на леда на полюсите, повишаването на нивото на Световния океан, наводняването на обширни суши, където живее по-голямата част от човечеството и са основните производствени мощности на световната икономика и т.н.

  Значи, преди края на пандемията трябва да бъдем готови да включат втората степен на ракетата на „голямото нулиране“.

  Първо – чрез медиите, контролирани от световния елит (включително интернет), ще се нагнетява атмосфера на страх от екологична криза и климатична катастрофа.

  И на второ място, ще бъдат предприети практически мерки за преструктуриране на икономиката, социалния живот, технологиите, геополитиката и личния живот на всеки отделен човек.

  Тук идва Четвъртата индустриална революция, която се основава на цифровизирането на всичко – изкуствен интелект, машинно обучение, квантово изчисление, генетика, нанотехнологии и роботика. Последствието е сливането на физическия, цифровия и биологичния свят.

  Специфичните приложения, които съставляват Четвъртата революция са многобройни и включват вездесъщ интернет, интернет на нещата, интернет на телата, автономни превозни средства, интелигентни градове, 3D печат, нанотехнологии, биотехнология, материалознание, съхранение на енергия и др. Новата технологична революция е опит тя да бъде използвана за определена цел – „по-справедливо и по-зелено бъдеще“.

  Но ентусиазмът е неуместен и 4-та революция е погрешно представяна, защото тези разработки вече включват интернет алгоритми, които подават на потребителите предписани новини и реклами и понижават или изключват забранено съдържание, алгоритми, които цензурират съдържание в социалните медии и изпращат „опасни“ лица и организации в дигитални Гугъл приложения, които проследяват заподозрени за Covid и докладват нарушителите на полицията, роботи-полицаи със скенери за QR кодове за идентифициране и събиране на несъгласни, където всеки е дигитален обект, който трябва да бъде наблюдаван, и записван, докато данните за всяко негово движение се събират, съпоставят, съхраняват и прикрепят към цифрова идентичност и социален кредитен рейтинг.

  Тоест 4-те технологии подлагат човешките същества на технологично управление и контрол, което прави досегашното наблюдение, например от страна на Агенцията за национална сигурност на САЩ да изглежда като детска игра.

  Сега ще си напечатат сами нови 150 трилиона долари.

  Но и тези 150 трилиони не могат да ги спасят.

  Западът е в безпрецедентна криза – $2,3 квадрилиона глобален дълг, деривати и нефинансирани задължения.

  Такова нещо не е имало в историята на човечеството. Няма и да има.

  И това колосално дългово домино в момента рухва.

  Но те продължават да си печатат пари, които вече имат нулева стойност.

  $2,3 квадрилиона дълг, от които:

  глобалният дълг е над 300 трилиона долара;
  дериватите са над $1,5 квадрилиона;
  нефинансираните задължения са 500 трилиона.
  Общо – $2,3 квадрилиона.

  Но ужасът е в това, че тези квадрилиони въобще ги няма.

  Това е най-голямата измама не само на съвременния капитализъм, но въобще в историята на този свят.

  Не можем да ви обясним какво е 1 квадрилион, тъй като и ние не знаем.

  Това ще доведе до повишаването на цените на бензина и на всичко, което се налива в резервоара, плюс електричеството и всички енергийни ресурси. Това пък ще доведе до луди цени на крайния продукт за много производства. Повишаването на цените в национални валути ще е ужас за потребителите.

  И всичко това ще бъде гарнирано с приказки за грижи за климата, такава Stop-индустриализация, за да не унищожим екосистемата, за да спасим природата и т.н.

  Ако не бъдат спрени тези сектанти, планетата наистина ще спре.

  Ние сме във война. Ние, огромното мнозинство хора на тази планета, сме във война с ней-престъпната глобална система в историята, олицетворявана от малка група бандити и мизерници, съчинили план за контрол над хората и за тяхната замяна с дигитализирани хомо-роботи.

  Добре дошли в ерата на Transhumans.

  Ние сме във война – 99,999% срещу 0,001%.

  По-точно, ние сме в разгара на войната, която вече разкъсва политическата, социалната, икономическата и семейна тъкан на обществото и направи човека несъвместим с планетата.

  Има ли все пак надежда?

  Би трябвало.

  Неслучайно лидерите на Русия и Китай не пътуваха до Глазгоу.

  Ясно е, че светът е във водовъртежа на колосални промени, които ще унищожат всички западни институти. Всъщност между Запада и Изтока няма никакво съперничество. И не защото Изтокът не мисли с категориите на съперничество, а защото Китай и Русия виждат, че Западът е в състояние на агония, на смъртно ранен хищник, който сам си копае гроба. Заради това не му пречат.

  А това е война, каквато в историята на човечеството не е имало и в която, искаме или не, участваме всички.

 2. Любо 12 Отговор

  12.03.2022 в 12:52

  Сатаниста Джордж Сорос няма да реализира плановете си за джендъризация,видиотяване и опростачване на Света и вие на умряло…! Има Бог за всички !!!!!!!

 3. Чавдар Отговор

  12.03.2022 в 16:59

  Колкото по-бързо умре тази мумия, която вече мирише на пръст, толкова по-добре за цялото човечество!

 4. Петър Петров Отговор

  13.03.2022 в 11:26

  Може и да унищожават ВАШАТА цивилизация. Значи така трябва. Така сте си постлали. Вие сте измет. И трябва да бъдете изметени на бунището на историята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *